Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: hafıza kartında görünmeyen dosyalar(yardım)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
arkadaşlar herkese selam...
geçenlerde bir mmc hafıza kartı aldım ...
bilgisayardan dosya yüklerken bazı dosyaları yükleyip gösteriyor ama yüklemiyor... yüklemediğiyle kalmayıp hafıza da yer de kaplıyor... karttaki bütün bilgileri(gizli dosyalar dail) sildiğim halde hafıza birşeyler olduğu görünüyor... defrağ yaptığımda file0001.chk türü dosyaları bir yerden bir yere taşıyor... fakat kartta bu dosyaları göremiyorum bu dosyaları nasıl görebilirim ya da bu dosyaların oluşmasını nasıl engelleyebilirim...
bir de sorun kartta mı yoksa bir virüs falan mı var ...
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim...
kardeş virüs varsa karta format at card reader ile bilgisayarda...
virüs olup olmadığını bilmiyorum format attığımda düzeliyor ama sonra yükleme yaparkn yine aynı şeyler oluyor...
file0001.chk türü dosyalar disk üzerindeki kayıp dosya parçalarının toplandığı yer. heralde senin oluşmayan dosyalar bu hale gelip saklanıyor ve yer işgal ediyor. silebiliyor olman lazım. gizli dosyaları görme özelliğin açık değilmi Windows Xpnde ?

araçlar -> klasör özellikleri -> görüntüle -> burdaki seçeneklerden bütün gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretle.
Tavsiyem cardreader yardımı ile araçlardan disk birleştirme yap.
Olmazsa format kesin çözüm ...
arkadaşlar kayıp dosyalar olduğu kesin bieleştirme yapsamda dosyalar görünmüyor...gizli dosyaları aktif etsemde görünmüyor... format attım temizleniyor ama sonra tekrar dosya yüklemeye çalıştığımda aynı sorun tekrar karşıma çıkıyor...
File0001.chk türü dosyaları hiç göremiyorum... bazı forumlarda arkadaşlar bunları gördüğünü söylüyor ama ben onlarıda göremiyorum...
ekran bomboş... ama kartta bilgiler mevcut ve yer kaplıyor...
bütün dosyaların gizililiğini ve salt okunurluğunu kaldır görür
Reference URL's