Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: x55 ile ölü SX1 canlandırma - resimli
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
SX1 i seri kablo ( x55 ) ile canlandırma

fw yükleme esnasında çıkan sorunlar nedeniyle hayat belirtisi göstermeyen SX1 i kurtarmak için yapılacak işlemler...

SX1 e fw yüklerken elektrik kesilmesi yada pc kilitlenmesi gibi durumlar olduğunda , telefon software update moduna giremeyebiliyor. ve hiç bir hayat belirtisi göstermiyor.
Sorunun çözümü ;

aşağıdaki kablodan 1 adet alın ( "siemens 55 serisi için seri kablo" diyerekten )
kabloyu SX1 e ve pc nin seri portuna takın

[attachment=87]

ve aşağıdaki işlemleri yapın

[attachment=88]

[attachment=89]

[attachment=90]

[attachment=91]

kullandığınız FW yi çalıştırın
[attachment=92]

ve start' ı tıklayın
[attachment=93]

SX1 den joystick basılı iken kapama tuşuna basın. ve burayı tamam diyip geçin
[attachment=94]

bu ekran gelince bir kez daha fazla vakit kaybetmeden "JoyStick + kapama tuşu" yapın
[attachment=95]

[attachment=96]

işlem başladı...
[attachment=97]

işlem bitti , hadi geçmiş olsun. artık SX1 inize eskisi gibi FW yükleyebilirsiniz.
[attachment=98]
güzel çalışma ama resimler çıkmamış Sad
HiJacker Wrote:güzel çalışma ama resimler çıkmamış Sad

görünmedi nedense resimler. linkte aynısı var yine resimli olaraktan
teşekkürler en çok bana yaradı. Bugün susmuş 2 SX1 yakaladım bakalım neler yapabiliriz. Gerçi birinin tuş boardu yanmış Sad
eline sağlık, çok faydalı verimli bir çalışma Wink
çok saolToungue
Arkadaşlar bu kabloyu bulmıyorum yardım edin
CX65 com data kablosu diye sorarsan aynı kablo Wink

Ben onu kullanıyorum..
tüh ya akşam üstü çankaya da gezdim cx 65 data kablosu da gördüm. bulamadım diye kudurdum
sağol arkadaşım. bu işi servise gitmeden kendim halletmek istiyorum umarım başarılı olurum
Kabloyu bul gerisi kolay Wink
cx65 com x55 le aynı görevi mi görüor ?
ben malzemeleri aldım kendim yapacağım
Sx1.Forumlari Wrote:cx65 com x55 le aynı görevi mi görüor ?

evet görür yeterki com girişli olsun , benim kabloda da c62 yazıyordu Wink
bugün servise verdim bekliyorum ama gözüm korktu firmware yüklemekten. izmirde üçyol taraflarında bunu yaparken bana yardım edecek bir arkadaş var mı?
arkadaşlar bu yukarıda yaılan işlemleri yapmak test point noktasını kesmek gerekiyormu?
yoksa hiç açılmamış bir telefona bu işlemleri uyguladığımda tekrar telefonu hayata döndürebilir miyim
TestPoint Freia için şart. Ancak bu yöntemi hiç kullanmadığım için yorum yapamıyacağım.
serk Wrote:arkadaşlar bu yukarıda yaılan işlemleri yapmak test point noktasını kesmek gerekiyormu?
yoksa hiç açılmamış bir telefona bu işlemleri uyguladığımda tekrar telefonu hayata döndürebilir miyim

Resimlerle ne varsa hepsi o ! testpointle falan işin yok ...
bu yöntem x55 kablosu olan her kullanıcının uygulayabileceği basit bir yöntem.%100 etkili Wink
hatırlattıgın için sagol
İNŞALLAH BENİM SX1 DE İŞE YARAR SAĞOL CMERT
firmware yüklerken yarıda kalmıştı telimi servise verdim bekliyorum 3 gün geçti ama hala hiç bir cevap yok daha ne kadar beklerim ben bu telefonu
senin telin buyuk ihtimal boardı değişecek benimde oyle olmuştu..eskişehirdeyim 1 hafta dolmadan almıştım telefonu seninde 1-2 gun içinde gelir heralde..sen nerdensin..
izmir deyim senden herhangi para istemişlermiydi. ben telefon kapandı açılmıyor dedim
hocam bu arada bordun değiştiğini nerden anladın
bende oyle dedim kapandı bir dahada acılmadı dedim onlarda bişey demedi hatta yanında joistickte takılmada wardı dedim onuda değiştirdiler:)para fln almıyorlar.hatta internet sayfalarından telin durumunu öğrenebilirsin bende cihaz değişimi yazıyordu sevinmiştim ama heralde telin sıfırı olmadığından boardı değiştirdiler imei fln değişti...
kağıtta yazıyor board değişti garanti kapsamında diye,imei flnda değişti..
o değilde ben cmert in hazırladığı up3 ü yüklemeyiş çok istiyordum ama başıma bu işler geldi. tırstım biraz şimdi update nasıl yapacam onu düşünüyorum
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's