Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: anifi nasıl yapılır bilen war mı? :)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
bugün kulaklık adaptörümü yaptım ama şimdide evde ki bi hoperlörü anfiye çevirebilirmiyim yani pille beslenen bir portatif hoperlör yapabilirmiyim Big Grin evet se nasıl???
böle bişi yani http://urun.gittigidiyor.com/LAPTOP-iPod...dZZ2895051
bu kadar özellik li diil yani Big Grin ama amaç aynı portatif bir hoperlör
Böyle birşeyin tasarımına başlamıştım zaten. Yapınca gayet net bir şekilde anlatımını ekliyeceğim.
çalışmalarında başarılar dilerim dört gözle bekliyorum iyi bir netice ile sonuçlanmasını Toungue
internet üzerinde kulaklık anfileri var,ekşi sözlükte de bahsetmişler.ama fiyatı biraz tuzlu.
robotica Wrote:internet üzerinde kulaklık anfileri var,ekşi sözlükte de bahsetmişler.ama fiyatı biraz tuzlu.

Bende şeması var. Bir zamanlar hazırlamıştım. Şimdi uygulama zamanı Wink
commaniac Wrote:bugün kulaklık adaptörümü yaptım ama şimdide evde ki bi hoperlörü anfiye çevirebilirmiyim yani pille beslenen bir portatif hoperlör yapabilirmiyim Big Grin evet se nasıl???
böle bişi yani http://urun.gittigidiyor.com/LAPTOP-iPod...dZZ2895051
bu kadar özellik li diil yani Big Grin ama amaç aynı portatif bir hoperlör

dostum bu işlemi yapmak cok basitmalzemeler:
1 tane tda 7050 entegresi
2 tane 330mf/25v kondansator
2x(stereo) trimpot yada potansiyometre
1 tane 3310 celik batarya(6000mah)
montaj yapmak için delikli bakırlı pertinaks

devre seması
devre şeması şekildeki gibidir.3310 bataryayı nası sarj edicem dersen,2 tane sarj edilebilir pili seri baglayarak kullanabilirsin.devre 2.4 yada 2.5 voltlada calışabilir.montaj tamamen elindeki malzemeye ve becerine kalmış ama biraz ugrasırsan oldukca kucuk bi alana sıgdırılabiliyo.tabi
devrenin ucuna hoparlor koymak istersen uygun hoparlorleri mini radyo hoparloru mesela ve diger butun malzemeleri karakoy deki selanik pasajından yada karakoy pasajında bulabilirsin.kolay gelsinSmileSmileSmile
Kardeş..Güzel bi devre...yapımı da kolay...Fakat bu amfi devresi kaç watt lık?? Ona göre bi tane daha yapmak istiorum kendime....bendeki 5 wattlık...Eger daha yuksek bişe ise yapayım; deilse zaten gerek yok....Big Grin
devre max 1 watt verebilir.belkide daha altında...devre sadece kulaklık icin yada mini radyo hoparlorleri icin hazırlanmıştır.devrede de bunu yazmıstım.ancak cekilen akım cok dusuk olduğu icin devre cok uzun sure calışabilir.dahası devrenin gürültü oranı cok dusuk.oldukca hafif oldugu icin tasıması cok kolay.yapımı cok kolay.
tabiki daha fazla cıkıs gucune sahip devreler vardır.ancak cektigi akıma ve ne kadar portatif olduguna da bakmak lazım...ben devreyi kullandım verdigi ses kaliteli bi kulaklıkla sx1 den cok daha ii..

ayrıca sana kimse devreyi yap demedi, bu sadece bi oneriydi.forumların bir ozelligi de budur zaten.yap yada yapma orası senin sorunun.bunu "zaten gerek yok" gibi bir şekilde söylemen cok tuhaf.....! cok danger biriymişsin hakkatenSmileSmileSmileSmile.............
bburakk Wrote:devre max 1 watt verebilir.belkide daha altında...devre sadece kulaklık icin yada mini radyo hoparlorleri icin hazırlanmıştır.devrede de bunu yazmıstım.ancak cekilen akım cok dusuk olduğu icin devre cok uzun sure calışabilir.dahası devrenin gürültü oranı cok dusuk.oldukca hafif oldugu icin tasıması cok kolay.yapımı cok kolay.
tabiki daha fazla cıkıs gucune sahip devreler vardır.ancak cektigi akıma ve ne kadar portatif olduguna da bakmak lazım...ben devreyi kullandım verdigi ses kaliteli bi kulaklıkla sx1 den cok daha ii..

ayrıca sana kimse devreyi yap demedi, bu sadece bi oneriydi.forumların bir ozelligi de budur zaten.yap yada yapma orası senin sorunun.bunu "zaten gerek yok" gibi bir şekilde söylemen cok tuhaf.....! cok danger biriymişsin hakkatenSmileSmileSmileSmile.............

Kardeş....Yanlış anlamışsın beni....Ben orada hiç de ole alaycı bi tavırla yada bi kötü niyetle sölemedim o sözü...Zaten bole yanlış anlaşılabilecegini bilseydim hiç solemezdim....Benim orda demek istediğim bendeki devre 5 wattlık...Benim amacım ve isteğim daha yüksek güçte bi amfi yapmak....Şahsen bunda tuhaf bişe göremedim ben...

İsmime gelince...Onun hikayesi neredeyse benim tüm hayatım...Onu burda anlatmaya ne satırlar yeter; ne de zaman!!!...

Neyse...Ben yinede "SENİN İÇİN" yanlış bişe solemişsem "SENDEN ÖZÜR DİLERİM"!!! Çünkü Asıl tuhaf olan; bu konuyu, bu kadar ufak bi sebepten dolayı uzatmak ve gereksiz yere tartışmaktır...

Son olarak da Bu konu hakkında hiç bi kötü niyetim yoktu..Ve yersiz yere Yanlış anlaşılmaktan da hiç hoşlanmam ayrıca.....
başver dostum sana atııgım ozel mesajı oku

* NOT: Sx1_Kardeşliği_Gibisi_Yok!!!...SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile............
kardes su anfinin dewresini bulamadım bir link werde indirelim
bburakk Wrote:başver dostum sana atııgım ozel mesajı oku

* NOT: Sx1_Kardeşliği_Gibisi_Yok!!!...SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile............

Anca okuyabildim mesajı...Sagol...ThumbupSmile
Ayrıca bi sorun kalmadıgı için sevindim...Yahoo
serkan487 Wrote:kardes su anfinin dewresini bulamadım bir link werde indirelim

devrenin linki mevcut zaten yukarda biraz daha dikkatli bakarsan gorebilirsin belki biraz sotede kalmış olabilir...Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
tamm kardeş devre tamamdır desek yeri war ouldan parçalrı arakladıkmıBig GrinBig GrinBig Grin yapacam hemen Big GrinBig GrinBig Grin
Reference URL's