Şu anda telefonumda MMC kart kullanıyorum ama yakında SD ile değiştirmem olası.
Acaba SD kartlar SX1 ile çalışır mı, veya çalışan SD markaları var mı?
Nette biraz baktım, millet genelde SD olmaz demiş ama çok eski mesajlar. Belki yeni firmwareler ile SD driverları gelmiştir diye düşündüm.
Acaba SD deneyen veya çalışıp çalışmadığını bilen var mı?
lhdal Wrote:Şu anda telefonumda MMC kart kullanıyorum ama yakında SD ile değiştirmem olası.
Acaba SD kartlar SX1 ile çalışır mı, veya çalışan SD markaları var mı?
Nette biraz baktım, millet genelde SD olmaz demiş ama çok eski mesajlar. Belki yeni firmwareler ile SD driverları gelmiştir diye düşündüm.
Acaba SD deneyen veya çalışıp çalışmadığını bilen var mı?
Sx1 hem mmc hemde sd kart uyumludur..
Adaş sx1 de sd kart çalışmıyor.Serviste çalışırken denemiştik,voltaj değerleri uymuyor ayrıca sd kartta 1 pin fazla.
Hem ne yapacan sd kartı? 1 GB kingston mmc plus 35 ytl.
RS MMS en stabil çalışan hafıza kartıdır. SX1 üreticisininde tavsiyesi budur.

512lik SD lerin %50 si çalışır
Sx1.Forumlari Wrote:Sx1 hem mmc hemde sd kart uyumludur..
bunu neye dayanarak yazdın çok merak ettim ...
512 lik SD çalıştıranlar var tanıdığım ama tüm sd'ler çalışmıyor
onların mainboardları özel üretim heralde ...
yazdıklarının hiçbiri kanıt değil, atarsın önümüze 1-2 foto inceleriz ...
512lik sd deneyin çalışır
Bu tartışmayı sürdürmenin manası yok. Hangi markanın sd kartı çalışıyorsa söyle bugün gider denerim

ne 16MB lik ne de 2GB lik SD çalıştırmaz !!
varsa aksini idda eden ortaya kanıt koyar !
Telefonu ilk aldığım sene (mayıs 2005) bilgim yoktu(telefonun kullanım kılavuzunu okumadığım için),gittim 256 lık sd kart aldım çalışmadı...Gittim iade ettim 256 mb kingston mmc plus aldım halen kullanıyorum.
Konuyu uzatmanın manası yok sd kart sx1 ça-lış-maz!
gönlünü kırmayın.... çalıştırmış işte.....

Adaş,yok be biz burada kimsenin gönlünü kırmıyoruz.Ben deneyip te sonuç aldığım bir bilgiyi paylaştım hepsi bu...Kimse yanlış anlamasın yani.

sizden şüphem yok zaten........
adigehalil Wrote:gönlünü kırmayın.... çalıştırmış işte.....
benim çalıştırdım diye iddiam yok çalıştıran arkadaşlarım var dedim sadece (doğruluğunu bilemem ama çalıştırdım dedi)
Cevaplara teşekkür.
@robotica: Bahsettiğin 35 YTL'lik 1GB Kingston MMC plus'ı nereden bulabilirim?
arkadaşlar aslında her iki tarafında haklı olduğu taraflar var...olay şudur ki sx1 üzerindeki kart okuyucu teknoloji olarak hem SD hem de MMC çalıştırabilecek kabiliyete sahip(miş)...fakat siemens SD kullanımı ile ilgili bir lisanslama probleminden dolayı yazılımla SD Card çalışmasını kısıtlamış ..Bir duyuma göre FW 7 den önce SX1 lerde SD card calisirmis...(belki o donemden sonra üretilenlerde donanimsal bir kısıt da getirilmiştir) hatta elimde 256 sd card ile calisirken bir resmi var, bulursam yollarım...kaynak oslik.ru olabilir.
Bunları nereden mi biliyorum 3 yıl önce ilk sx1'im elime gectiğimde farklı kapasitelere sahip en az 30 tür SD card denedim (fotografci arkadaşım sağolsun

) """HİÇBİRİ ÇALIŞMADI""" o dönemde nette bayaa araştırmıştım ve 1GB KINGMAX MMC kart siparişi vermiştim USA den (afedersiniz 180 küsür usd idi

)
sağlıcakla kalın.
Linux on SX1 projesinin en önemli sonuçlarından biri SX1'in tekrar SD desteklemesi olabilir....bekleyelim ve görelim
EDIT:
yoğun istek üzerine yazıda bazı düzeltmeler yaptim

nivbiye Wrote:hardwaresel
kardeş bravo..türkçeyle ingilizceyi harmanlamak bu olsa gerek..

lhdal Wrote:Cevaplara teşekkür.
Aksaray metro istasyonundan çıkıyorsun.Tramvaya gitmek için bir alt geçitten geçiyorsun ya.İşte orada.
robotica Wrote:lhdal Wrote:Cevaplara teşekkür.
Aksaray metro istasyonundan çıkıyorsun.Tramvaya gitmek için bir alt geçitten geçiyorsun ya.İşte orada.
Teşekkürler. İmkanım olursa gideceğim.
Uzun zamandır fiyatlara bakmıyordum bayağı düşmüş.
MMC Plus'ın ucuz olması SD'nin aksine lisans ödemelerinin olmamasıymış sanırım. Haliyle SD'ler de bunu takiben düşmüş.