Sevgili dostlar, benim şu anda telefonuma orjinal o2 fw si yüklü, mmc yuvası sökülmüş durumda ama gayet güzel çalışıyor.. Tek bir problemim var.. O da telefonu usb seri kablo ile bilgisayara bağlayamıyorum.. Daha doğrusu ben bağlıyorum ama bilgisayar usb ye takılan cihazlardan birisi çalışmadığı için windows bu aygıtı tanıyamıyor mesajı geliyor ve mrouter dahil hiç bir şekilde telefonu bilgisayara kabloyla bağlayamıyorum.. Kızıl ötesi ile mrouter telefonu tanıyor, telefon usb e bağlandığını algılıyor ve bilimum kulaklık vs. çalıştırıyor.. Sadece windowsa telefonu tanıtamıyorum.. Telefonu açık şekilde de update mode tada tanıtmaya çalıştım ancak cihazı görmüyor bilgisayar.. Ne yapabilirim? Bana yardımcı olursanız sevinirim..
benim pcde zor görüyor dellendiriyor beni

bugün gidip card reader alıcam.. tele fw atmayacağın süre işini görür card reader
kardeşler bakın ilk olarak pc driveri tanıtıcaksınız pc ye ondan sonra kabloyu daha sonra çıkan o sağ altta saatin yanında çıkan platformdan usb kablosu yazan özellikler bölümüne boş kutuya tik atın tamamdır olay

bizde biliyoruz neyin ne olduğunu.. kabloların iletkenliğinde sorun oluyor
@Sx1.Forumlari
Evet galiba aynı sorundan muzdaribiz ancak bende zaten mmc reader var.. Ancak telefonumun mmc yuvasının yerinde yeller estiği için Hiç bir işime yaramıyor.. Ben de kontrol etmeden hard format atmak gibi bir hataya düştüm ve rehber uçtu... Contacts Manager ve rehber yedeğimi telefonun hafızasına atmak için kabloyu kullanmak istedim ancak çalışmadı... Enson çare IR'den attım gerekenleri ancak benim için o kablo önemli ben fw deiştirmeyi severim yani kablosuzluk demek bana ölüm demek... O yüzden bir bilen varsa yardım istedim.. Ama ilgine teşekkür ederim..
@kadirpesinci
Arkadaşım, senin anlattığın en temel seviyede bilgisayara sx1 i usb ile bağlayarak dosya aktarımını yapmak.. Ben zaten o kısmını biliyorum ancak bilgisayar sx1 i takılmış bir donanım olarak görüyor ama tanıyamıyor...(ne gördüğünü bilmiyor..) Yine de teşekkür ederim en azından yardım etme çaban için..
Arkadaşlar, lütfen yardım edin.. Şimdiden teşekkür ederim ilginize..
kabloyu yenile bence dostum..
Kesin teşhis için usb hubları sağlam bir pc de deneme yapman gerekiyor.
bana sorarsan sorun sadece usb girişlerinde, ne kablo ne de SX1 de ...
kablonun katlanması kablonun içindeki tellere zarar verir.. Zaten siemens kabloyu katlıyarak kutuların içine koymuş.. Kablonun çok düzleştirip katlanmasından kaynaklanan bir sorun bana göre
Evet arkadaşlar.. Vaktinizi aldığım için özür dilerim.. Sorunum çözüldü... Sorun usb kablodaymış.. Çünkü başka bir kablo bulup deneyince çalıştı... Herkese ilgisi için teşekkür ederim..