Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: testpoint de neolaki?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
arkadaşlar bu test point nedir? ne iş yapar ? nasıl yapılır? ne zaman gerekli olur? biliyorum bu soruyuda HiJacker cevaplıycak ama yinede ortaya soriim benSmile cevaplara şimdiden teşekkür...[align=center]
Test Point (telefonlarda) : Epromların ( programlanabilir entegre ) şema üzerinde kilitlenmesi ve "read only" olarak kullanılmasının sağlanmasıdır.

Test Point noktası kesilince kilit açılır Eprom "read only" özelliğini yitirir ve programlanabilir hale gelir.

Kullandığımız bütün cep telefonlarının en az 2 epromu bulunur ve doğal olarak 2 test point noktası vardır.

Bu SX1 için geçerli deği. Bugüne kadar çıkan iki farklı main board ve iki farklı MMI boardda 1 Test point noktası bulunuyor.

2 farklı TP var dediğimiz olay ise 2 farklı mainboard olmasından kaynaklanıyor.
Bunlardan birisi işlemci yanındaki kısa devre direnci kesilerek
Diğeri işlemcinin yolu kesilerek yapılır.

Her iki board türü içinde yalnızca bir TP noktası vardır.
elimdeki kırmızı saplı 40w havyayla olucak bi iş diil yani? epromu kilitlememeye çalışalım o zaman ,yoksa senin ocağına düşerizBig Grin, cevap için teşekkür...
Konusu geçmişken 1-2 resimle anlatımı pekiştirelim, görsellik katalım Big Grin

Eski tip boardlar için test ponit (direnç kaldırma)

[Image: sx1_testpoint_04.jpg]

Yeni tip boardlar için test point (hat kesme)

[Image: sx1cut7pn.jpg]
teşekkürler cmertSmile bendeki eski tip bi board ama o direnç küçücük bişi , söktükten sonra tekrardan takmak gerekmiyosa, cımbızla yerinden sökülebilir..
Evet, eski boardlarda tp daha kolay ...
boardım eski olsa da uygulasam Rolleyes
TestPointe hazır bir mainboard Wink

http://img292.imageshack.us/img292/9260/...xednk8.jpg

link veriyorum, zira resim biraz büyük Wink
ya şu pinleri altta olan entegreler tekrardan takılırken ayakları nası denk getirirler hep merak etmişimdir? HiJack, abi beni bayaa bi aydınlatmanı talep ediyorumBig GrinBig Grin
El alışkanlığı olsa gerek,
bir defa bi teknik servisle boardıma müdahale etmiştik adam işlemciyi kalıplayıp, cuk diye yerine oturtmuştu, hayran kaldım resmen Big Grin
İşlemci kalıplandıktan sonra kenarlardaki köşelere denk getirmek yeterli. Tabiki yerinden asla oynatmadan ve kaydırmadan.

[Image: undercpufixednk8ce4.jpg]
haa hiza olayı yani... anladım kalıpta reçine olayı için galiba....
eywallah Hİjacker....
arkadaşlar eski bordla yenibordu nasıl ayırt edebiliriz?
Yeni boardlarda, eski boardlar için test point gösterilen direnç yok.Bu şekilde ayırt edebilirsin Wink
teşekkürler coşku ,yanlış bi şi koparmmıyalıda Big Grin
Önemli değil, sen işini bilirsin Wink
Reference URL's