Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Özeleştiri
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Bugüne kadar severek kullandığımız SX1lerimizin hep iyi yanlarını ele aldık ... ya kötü yanları ? Eminimki bir çoğumuzun şikayetçi olduğu yanları vardır Shifty

şikayet listem bu :

1-ön kapakta bulunan vida klavuzları neredeyse tüm cihazların aksine plastik yapılmış.çatlayıp görevini yitirmeye çok müsait.

2-tuş boardı dediğimiz, mmı üzerinde bulunan entegrelerin dayanıksız olması; beraberinde birçok kişinin şikayetçi olduğu açılmama sorunu.

3-joystick in kısa ve ve kaygan yapısı (işlevsellik yerine görselliğin ön planda tutulması)

4-hoparlörünün yükses frekanslı sesleri kaldıracak sağlamlıkta olmaması.

5-iceblue kasa seçeneğinde kullanılan boyanın dayanıksız olması, hassas kullanım dışında kolayca kalkması.

katılır veya katılmazsınız ama bizim güzelin kusurları bu Smile
cmert Wrote:3-joystick in kısa ve ve kaygan yapısı (işlevsellik yerine görselliğin ön planda tutulması)

4-hoparlörünün yükses frekanslı sesleri kaldıracak sağlamlıkta olmaması.

bu ikisine katılıyorum...

katılmadıklarım;

1-hemen hemen bütün cihazlarda vida klavuzları plastiktir...

2-darbe yada overclock sebeb oluyor genelde...

3-iceblue yu 2 sene kullandım... hiçbir şey olmadı...
evet katılıyorum sana ice blue kullanıyorum temiz kullandım 2 yıldır çok abartı bir çiziği falan yok birkere bile yere düşmemiştir ekran üstünü tutmamaya özen gösterdim çizilmelere karşı çizildiğinde çok belli oluyor çünki vede yan kauçuklarının rengi koyulaştı kamerasının içerde olması merceğin genelde toz içinde olması fotograf çekmeden önce pamuk gibi yumusak birşeylerle silmek gerekiyor şikayetci değilim olur şeyler ben yinede memnunum birde konudan uzak ama çok güzel bi özelliği var 2. bir hattı olupda telefonu olmayanlar hattını hafıza kartının altına koyabilirler Wink en sevdiğim bi özelliği Big GrinBig Grin
Quote:1-hemen hemen bütün cihazlarda vida klavuzları plastiktir...

SX1 dışında inan görmedim Whistling

Quote:2-darbe yada overclock sebeb oluyor genelde...

çevremde SX1ini pacthsız kullanıp bu sorundan muzdarip birçok arkadaşım oldu, bu kanıya ordan vardım (tabi o/c nin etkisi malum)
Dostum çok iyi düşünmüşsün bu bölümü. Bence konu sabitlenmeli.Wink

Bunlarda benden
  • Cihazın tuş yapısının hassaslığı ve tuşlarda kullanılan boyanın kalitesi yüzünden soyulmaya elverişli olması.
  • Numeric key sisteminin kullanılan malzeme ve yay sistemi sayesinde kısadevre olasılığının yüksek olması.
  • Numeric key sisteminin kasa tırnaklarına yakın olması kasa açılırken tuşlara zarar verme olasılığını arttırıyor.
  • Devre sisteminin sıkışık ve ısınmaya elverişli olması. Bu sayede elektronik devrelerin ömrünün kısa olması.
  • Kasa ortasında bulunan vida klavuzlarının dip kısımlarının ince, dayanıksız ve sert pilastikten yapılmış olması kasa açılırken bu bölümün çatlaması hatta zamanla kırılmasını kolaylaştırıyor.
  • Sim yuvası önüne denk gelen vida yüzünden ben olmasam bile birçok kişi sim kartını kırıyor.
2. maddeye biraz sanş diyelim... çünkü ben birkaç kez düşürdüğüm halde sorun olmamıştı... takii flashı silip servise yollayana kadar...
görülen o ki, Siemens üst sınıf olan "S" serisinde malzeme kalitesi ve detaylara önem vermemiş ...

şimdilerde benq-siemens modellerinin alt seviye serisinde bile malzeme kalitesi oldukça elit Whistling
Benim karşılaştığım olumsuzluklar
1- Numerik tuşların yanda olması ve bu tuşların zaman içierisinde sallanması ve bazı tuşların zor basma sorunu. (Telefonu ilk alırken beni cezbeden özelliği Smile )
2- Yan tarafta bulunan plastiğin renk değiştirmesi ve soyulması.
3- Hoparlörünün dayanıksızlığı.
ve küçük bi detay joystick'in üstündeki yukarı tarafa olan ok yönüne Ledin ışığı yetersiz kalıyor hatta ve hatta gelmiyor Smile
Aslında SX1 de kullanılan hoperlor oldukça kaliteli bir hoperlor. Özene bezene seçilmiş ve estetik bir yapısı var. Bir hoperlorde olması gereken güzel bir kasası var. Ancak ses kalitesi konusunun üzerinde durmalarına ramen ses yüksekliğine önem vermemişler Wink
1 dokun 1000 ahh işit mi oldu ne Big Grin

HiJacker Wrote:Aslında SX1 de kullanılan hoperlor oldukça kaliteli bir hoperlor. Özene bezene seçilmiş ve estetik bir yapısı var. Bir hoperlorde olması gereken güzel bir kasası var. Ancak ses kalitesi konusunun üzerinde durmalarına ramen ses yüksekliğine önem vermemişler Wink

bu arada ufak bi dipnot : Sx1 buzzerını üreten firma aylar önce iflas etmiş.bu olay durumu açıklıyor sanırım Whistling
ben arkadaşımda görmüştüm ekranın altındaki SIEMENS yazısını silmeyi nasıl başarmış anlamış değilim zımpara falanmı kullanıyor ekranı silmek için ve de ekrandaki çizikler kötü gösteriyor ekran plastiğinin kalın olmasından sanırım. aslında değiş tokuş kapak gibi bişey olsaymışya Big Grin
O durumun sebebi buzzer upgrade olayının almış yürümüş olması olmasın sakın Big Grin
siemens mobile nin kapanması da unofficial firmware lerden olabilir mi Big Grin Big Grin

Revenge Wrote:ben arkadaşımda görmüştüm ekranın altındaki SIEMENS yazısını silmeyi nasıl başarmış anlamış değilim zımpara falanmı kullanıyor ekranı silmek için

http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=990&page=6
ne yalan söyleyeyim benide cezbeden carbon black sx1 mclaren oldu...iceblue kasalı haldeyken telin yüzüne bile bakmıyordum ama mclarende elimden bırakamıyorum desem yeridir...
cmert Wrote:1 dokun 1000 ahh işit mi oldu ne Big Grin

HiJacker Wrote:Aslında SX1 de kullanılan hoperlor oldukça kaliteli bir hoperlor. Özene bezene seçilmiş ve estetik bir yapısı var. Bir hoperlorde olması gereken güzel bir kasası var. Ancak ses kalitesi konusunun üzerinde durmalarına ramen ses yüksekliğine önem vermemişler Wink

bu arada ufak bi dipnot : Sx1 buzzerını üreten firma aylar önce iflas etmiş.bu olay durumu açıklıyor sanırım Whistling

o firma sadece sx1 buzzerı üretmiyor...

yaw benim telefonda hiç bir olumsuzluk yok nazar değmesin...[Image: nazar.JPG] Big Grin

sadece arka kapağın (pili örten kapak) yan tarafları biraz soyuldu.ekranda çizik bile yok...

buzzer ah biraz daha dayanıklı olsaydı...çok iyi olurdu.
tel rehberini sim karta yedeklemek (toplu halde) mümkün olmuyor, menü arka planına tema yükleyemiyoruz ve series60skinsport eksikliği tabi Smile yani sizde anlamışsınızdır ki benim sorunum symbian 6.1 ile
ve arama kaydındaki bir numaraya örneğin cevapsız çağrıdakine direkt olarak sms gönderme kısayolu yok yine 6.1 Sad
SX1 imizin sorunlu yönlerini yaklaşık aynı fiyata satılan telefonlarla kıyaslamalıyız.
özellikle 6600 ı ( ki o takoz SX1 den % 20 civarı pahalıdır ) düşündüğümüzde SX1 de sorun gördüğümüz şeyler 6600 ın sorunları yanında d v d kulaktır.
sonuçta bu tarz cihazların hedeflenen kullanım ömrü genelde 7 yıldır. ama pc ve telefon gibi çok hızlı gelişen ürünlerde kimsenin 7 yıl kullanacağını sanmam. zaten 2 yıl garantisi var cihazın. biz SX1 e aşırı bağlı olduğumuz için umursuyoruz bu fiziksel sağlamlık durumunu.
başka bir telefon almış olsaydık bunun yerine çok büyük ihtimalle garantisi bitmeden yenisini almıştık. şahsen SX1 yerine başka bir 0.3 megapiksel kameralı telefonum olsaydı değiştirirdim çoktan. ve son olarakta şu var ; müdaheleye bu kadar açık bir telefon imal etmiş olmaları aslında siemens için ticari açıdan pekte akılcı değil bence. kolayca modifiye fw yüklenen bir telefon yapıyorsun ki bu bir artıdır kullanıcı için , ama bu siemens e "hoparlörüm patladı" , "zırt pırt bozuluyo" şeklinde eksilerle geri dönüyor.
Siemensin müdahaleye bukadar açık bir cihaz üretmesi ve bunu piyasaya sunması yepyeni bir gelişme aslında.
Her cihazın kullanıcısı "son kullanıcı" iken biz bunun ötesine geçiyoruz.

Hem cihaza diğer symbian kullanıcıları gibi s60 programlar yüklüyoruz.
Hemde cihazın kendi yazılımı ile oynuyoruz.
Hem diğer telefon kullanıcıları gibi external donanım ekliyoruz.
Hem cihazın donanımına eklemeler yapıyoruz.

Dedediğin gibi eksiler olmasaydı
Siemens benq ile birleşmez, symbian telefon üretmeye devam ederdi.
SX1 unutulur, belkide SX21 piyasaya çıkmış olurdu.
Nokia Siemens'e ya kafa tutmaya çalışır, yada bu pazardan elini eteğini çekerdi.
Ben burada yazı yazmıyor sizde okumuyor olurdunuz.

Wink
Benim SX1'imdeki ekrandaki çizikler, ekran üzerindeki cilalı ve şeffaf tabakanın yüzülmesine ve dökülmesine sebep oluyor... Bilmiyorum böyle bir şeyle karşılaşan var mı... Bir de ekran üzerindeki o parlak tabakanın net bir görüntü sağlamadığını ve ekranın buhulu gibi gösterdiğini söyleyebilirim...
Aslında birçok telefonda aynı problem var. 6600 eziği daha kötü bir ekran yapısına sahip. Çizildiği zaman tam çiziliyor Wink
HiJacker üstat hiç 6600 tamir ettin mi?
veya onlarda nasıl problemler oluyor bir bildin var mı?
Aslında ettim. Ancak onun problemleri yanında SX1 inkiler devede kulak Wink
ben de ice blue kullanıom
soyulmalar bendede var
zaten tuşlarda zor basıo
ama ben telefonumdan çok memnunum arkadaşlar YahooiphotoClappingShadesRolleyesCoolBig GrinPopcornSwoonToungueYahoo

bu smlyler de çok güzelmiş Big GrinBig GrinToungue
Pages: 1 2
Reference URL's