Arkadaşlar pazar günü ilginç bir kaza başıma geldi. Sx1 imi şarjı bitmeye yakın olduğu için bi arkadaşıma verdim ve bende onun telini aldım işim olduğundan. Arkadaşımda sx1'i boynuna asmış yemek yerkende şarj kısmı ucundan çorbanın içine girmiş şimdi işte şarj olmuyor. Ne yapabilirim? :S

Çok teknik bir problemle karşı karşıyayız

Böyle bir kaza ilk kez görüyorum
Peki bakalım ne yapılabilir..
Cihazı açın
boardları birbirinden ayırın.
SENTETİK tiner kullanarak bir diş fırçası yardımıyla temizleyin.
Tiner kuruduktan sonra cihazı toplayın. Şarj olacaktır

Ne tip olursa olsun sıvı teması cihazları ÇALIŞTIRMAYIN hele hele şarj etmeye hiç kalkışmayın.Tamir olacağı varsa da olmuyor...Kısa devre olmadığına şükret.
Bataryayı cihazdan HEMEN ayırın.Ondan sonra da HiJacker ın dedikleri

bence artık o sx1 çorba içerek şarz oluyordur

o sekilde sarj etmeyi deneme sx1 i yakabilirsin...

diorum size bu aletinde duyguları hisleri var..

bakın karnı acıkmış garibim..

şaka bi yana inşaallah telinde kalıcı hasar olmaz..
teşşekürler arkadaşlar cihazı açıcamda t5 lazım galiba ondan yok. aldığım gibi hemen açıp temizliycem durumu bildiririm
bataryayı çıkarmadan önce falan bi şaarj etmeyi denedim bilgisizliğimden ama hiç birşey olmadı herhalde az önce açtım açıldı ama şarj olmadığı için tabi hemen kapandı

Arkadaşlar dün taksimden karaköye indiğim zaman bir t5 ve sentetik tiner aldım sonunda. dün gece bir güzel açıp temizledim ve 5 ytl ye aldığım yeni bir kapağa taktım gerçi bu sabah yine kasayı orjinal haline getirdimde şöyle bi durum oldu. Artık şarj oluyor ama şarj aletini tam soktuğum zaman olmuyor aleti yuvaya sokuyorum sonra biraz geri çekiyorum şarj olmaya başlıyor. Aynı durum data kablosundada geçerli ilk taktığımda aksesuar desteklenemiyor diyor sonra biraz geri çektiğim zaman bilgisayrla bağlantı kuruyor. Bu durum yazılım yüklerken falan sorun oluşturabilir birden telefon aksesuarı desteklemeyebilir. Bu durum nasıl düzeltirlir ve neden olmuştur sizce
Arkadaşlar az önce telefonla bi görüşme yapmaya çalıştığımda şöyle bi sorunla karşılaştım. Ben karşıdakinin sesini çok rahat duyuyorum ancak bnm sesim karşıdakine gitmiyor herhalde mikrofonda bi sorun oldu

öncelikle mikrofon girişini kontrol et, malum ucu açık olduğu için heran içine yabancı madde kaçabilir

yok yaw maalesef şimdi açtım temizledim ucunu ama yine sesim gitmiyor
Daha önce sıvı temasına maruz kaldığı için oksitlenme olası bir ihtimal

peki düzelmesi için ne yapılabilir?
Başka bir mikrofon denenebilir veya ana board üzerinde oksitlenme giderilebilir
yani teli yine açıp boardı temizliyecem şarj ucunu sentetik tinerle silmiştim bunda özellikle söyleyebileceğin birşey var mı ? ayrıca aynı şeyden bahsediyoruzdur inşallah tam şarj grişinin sol yanında beyaz yumuşak bi maddenini içinden çıkan bi tel var. Ya onu değiştir diyon ya da telin boarda temas ettiği yeri temizle
Kusurabakma böyle çok ayrıntılı soruyorum ama ilk defa yaptığım birşey olduğundan sakata gelmek istemiyorum. yardımın içinde çok teşükkür edrim

Evet aynı şeyden, mikrofondan bahsediyoruz
2 boardı biribirinden ayırıp tüm entegreleri sentetik tiner kullanarak diş fırçalsıyla temizle.Ardından fön makinesi ile 2 boarda da sıcak hava uygula

eywallah sağolasın