Anlaşılan ekrana biraz(!) aseton kaçırmışsın ... bu tür işlerde elinizin ayarına dikkat edin ...
cihazı açabiliyorsan 2 boardı birbirinden ayırıp ekranı soketinden çıkar ve hafif ısı uygula ...
Evet cihazı açabiliyorum,bi deniyeceğim.Yardım için teşekkürler

bende burdan bi ipucu vermek istiyorum başka okuyan olursa konuyu;eğer T5 tornavidanız yoksa;saatçi tornavidasıda dediğimiz,çin pazarı(ne alırsan 1ytlci) gibi yerlerde 1 ytlye alabileceğiniz tornavida setleri var,onların içinden en küçüğüyle telefonu açabilirsiniz

Doğru açılıyor ama tekrarlarında vidada deformasyona yol açıyor ... hiçbiri t5 in yerini tutmaz

Evet ben de benim sx1 servise vermeden önce vidalardan ikisini bu tornavida ile bayağı bir hırpalamıştım,sonra suçu izmir servise yıktım

gerçi onlar vidaları aşındırmışlardı ben daha kötü yaptım ne yaptım ki
İstanbul rem iç-dış ticarette bir tane sx1 LCD si vardı hala duruyor mu acep

Teli söktüm(vidaları aşındırmadan

) iyicene ayırdım herşeyi;ancak ne ile? nereye ısı vereceğim?Biraz komik gelebilir ama olmadı.Sadece tamamen söküt iyice temizleyip,bugün aldığım yansanayi siyah kapakla görünümü değiştirdim ve arka kapak kayıp duruyordu(düşüp kırıldığından beri) o sorun düzelmiş oldu.Ancak ekran hala aynı

bugün bi ara görüntü düzeldi fakat tekrar bozuldu.(Joysticki biraz okşayıp birazda dış camı ovalayınca bazen düzeliyo

)
Öncelikle ekrana hafif ısı uygula.tabi hala hayatta ise ...
daha sonra 2 boarda da genel ısı uygula (aslında bu işin flux+ısı tabancası ile yapılması daha iyi olur ama malum ha deyince bulunan bişey değil)
Ekran çalışıyor ancak çizgili pizama gibi duruyor.Evet şu anda ısı tabancam yok maalesef,başka bir yol yada ısı verebileceğim başka bir alet yokmu acaba?Yada kısa yoldan servise götürsem hemen olurmu?Ver biraz bende dursun dermi?Çünkü 2. el aldım ve aldığımdan beri doğru dürüst tadına varamadım ya

bi güvenlik kodu sorun oldu,bi ekran...Ancak ne olursa olsun güzel telefon

(tabii sxg75 daha güzel ve sıradan

) olmadı böyle kullanacağım bir süre,zaten yeterli derecede görünüyor ekran

cevaplar ve ayırdığınız vakit için çok teşekkür ederim

birde saç kurutma makinası ile dene ısı vermeyi...
ben denemiştim olmuştu

Evet...Saç kurutma makinası yada fön işini görür...Benim de bi aralar tuşlar kafayı yemişti...Cmert ten aldıgım talimatla tuş ile ilgili entegre diyot direnç ne varsa hepsini teker teker ısıttım...Topladım teli...Sonuç mükemmel..ilk günkü gibi takır takır çalışıodu tuşlar...
Ama bu yöntem LCD için de aynı verir mi bilemem...Denemekte fayda var ama.....

telefonlarınıza hiç bi şekilde aseton kullanmayın aseton tinerden daha etkili bir şekilde plastiği eritmeye başlar ekran lazım olursa yardımcı olabilirim 1 tane var elimde
siyah kapavı kaça aldın? ve nerden :S bu arada geçmiş olsun makyaj hatunlar için sx1 için deil..!!
Siyah kapak yansanayi;tek eksiği arkadaki siemens yazısı(bence böyle daha güzel) 5ytlye aldım.Kapağı işportadan falan bulabilirsiniz

ancak şunu yeni fark ettim;orjinali biraz daha kauçukumsu bi plastikten(daha parlak ve kaygan duruyor) yinede böyle çok güzel

ayrıca hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum;fön makinesini son ısıya getirip son ayarda müthiş bi şekilde üflettirdim ve sonuç ; ekran ilk aldığımdan daha güzel

hakkaten işe yarıyor,çok sağolun

Yanlız bir sorum daha olacak;boardlar ısınınca düzeliyor ancak 10dk sora telefon soğuyor ve tekrar görüntü gidiyor

nası sabitlicez onu?Yada yeni lcd kaça patlar?
Peki sx1 i açmadan ısı işlemi uygulama teknikleri var mı?Daha garantisi devam ediyor...
@eryerdem SX1i açmadan nasıl ısı uygulaya bilirsin...
buradaki asıl konu SX1 açacaksın ama servisin anlamayacağı şekilde vidalarda deformasyon yapmadan açacaksın... yani hassas davrancan vidalara dişli kaydırmıcan....
Ya zaten garanti varsa götürceksin yapcaklar,garanti kapsamı dışındaysada ya hassasça açıp tamir ediceksin yada parayı verip servise tamir ettircen

(ne kadar tutar bilemem) hakkaten açmadan uygulamak süper olurdu yani

hafıza kartı yuvasından uygulasak belki gider ama

(dalga geçmiyorum,vidaları bidaha aç kapa yaparsam sonra bi daha hiç açamam kırmadan

)
Evet birazcık saçma soru oldu

bahsetmek istediğim tuş takımının arasından fön makinasıyla ısı işlemiydi sx1 im başarıdan garantili acaba hangi servise yollasam,yani hangisi dürüst ve sağlam...
Valla servisleri fln bilmiyorum,ancak ısı işi tutmuyor maalesef

25 ytlye lcd alıp monte ettim ilk günkünden iyi oldu