selam beyler ya bataryam çok kötü durumda sadece 2 gün falan gitmeye başladı normal durmasına rağmen .........şöle bikaç müdahaleyle biraz artabilirmi
şimdiden teşşekürler herkese.........
Arkadaşlar batarya ömrünün uzaması için:
1-Telefonu ilk aldığınızda,kapalı olarak en az 6 saat şarj edin.
2-Piliniz tamamen boşalmadan şarj etmeyin.Her ne kadar lityum olsa da bitmeyen pilleri şarj etmek pilin ömründen yiyor.Pilde ölü bölge oluşumu oluyor.
3-Cihazınızda pil ömrünü uzatan proları kullanın.
4-Pilin dayanma süresi çok azaldı ise (10-12 saat civarı) pili değiştirin,zira bir süre sonra pil,cihaza dengesiz voltaj vermeye başlıyor.Bu da pilin ısınması ve cihazda donanım arızaları olarak size geri döner.
ya olede telefonu alalı 2.5 sene oldu

işte geç kaldım zmnında işi sıkı tutmadım neyse benim halimden kötüleride varmış

şükretmek lazım

muhtemelen saçma gelecek ama şöyle bir yöntem varmış:
şarjını telefon açılmayacak hale gelene kadar bitir.
pili şarj et.
pili hava ve nem alamayacak şekilde paketle.
derin dondurucuda birkaç saat beklet.
çıkar tekrar şarj et.
ve kullan...
ben denemedim ama uygulayanlar çok işe yaradığını söylüyor...
dikkat etmen gereken nokta: bataryayı kesinlikle çok iyi paketlemelisin....
evet bu yöntemi deneyebilirsin.gercekten işe yariyor denemiştim

tmm denerim şimdi paketi nasıl yapmak lazım o sorun tırstım birden paketi ii yapmalısın diyonuz patlamasın şimdi alet

yok patlamak açısından değil... bataryanın buzlukta nem almaması lazım... yani tamamen bataryayı kaybetmemen için.
sen bataryanı sıkıca bi güsel şefaf naylon ile sarmala...sonra at buzluğa tabiki nem almayacak şekilde paketle...
işlem tamamdır...
ok teşşükerler herkese ben deneyecem artık başka oluru yok

auzunay Wrote:ok teşşükerler herkese ben deneyecem artık başka oluru yok 
Arkadaşım denediysen sonuç nedir bizimle paylaşırmısın???
dostum benimde 3 aydır kullanmadığım batarya vardı. geçen gün taktım ne tel.i açıyor ne şarj alıyordu. derin dondurucu yöntemini uyguladım. batarya hayata döndü. üstelik şarja bile takmadan teli açtı. sonra bir 12 saat kadar şarja taktım. şu anda 2 gün gidiyor.
adigehalil Wrote:muhtemelen saçma gelecek ama şöyle bir yöntem varmış:
pili şarj et.
derin dondurucuda birkaç saat beklet.
çıkar tekrar şarj et.
ve kullan...
ben denemedim ama uygulayanlar çok işe yaradığını söylüyor...
dikkat etmen gereken nokta: bataryayı kesinlikle çok iyi paketlemelisin....
bu mevzuyu kobay olarak gördüğüm emektar bi 7110 bataryasında denemiştim ve işe yaramak suretiyle beni şok etmişti...
2Günden fazla gitme gibi bir ihtimali yok orjinal bataryanın

Arkadaşlar Yine sizin bataryalarınız güzel gidiyor Ben sabah dolduruyordum akşam bitiyordu yan sanayi bi batarya aldım telefon kendisini kaybetti yinede orj kullanıyom ama şuan tlf serviste
Yalnız!!!
Arkadaşlar hava alma yöntemine iyi uymak lazım.Bir de bataryayı buzluktan çıkarır çıkarmaz direkt poşedi yırtıp açmayın yoksa ortam sıcaklığına uymadığı için direk nemlenecek ve bozulacaktır.Buzluktan çıkardıktan sonra oda ısısına gelene kadar bekleyin ve poşedi öyle açın.
allahım sonunda...ne zamandır forumlarda fellik fellik bu buzdolabı yöntemini arıyordum...ya arkadaşım 2 gün gidiomuş Allah'tan başka ne istiyosun,benim de sabah şarjdan çekiyorum gece yatarken tekrar şarja...

ben de deniycem bu yöntemi...o diil de şerefsiz Başarı Ankara ev arkadaşımın sx1'ini kulaklık bozulması,tuş takımı çalışmaması ve batarya ömrünün azalması şikayetiyle aldı...tam 36 gün (30 iş günü) sonunda tam dolduğu gün tamir edildi die msj yolladı...ön panel ve kulaklık değişimi yapmışlar ama bataryaya dokunmamışlardı..üstelik arkadaşım almadan 1 hafta önce sorduğunda batarya siparişi verdiklerini onu beklediklerini sormuşlardı...arkadaşın o sırada basireti bağlanmış olacak ki farketmemiş eve gelmiş...şimdi pazartesi fln servise gidecez bakalım ne diecekler....
Elimde siemensin me45 bir telefonu var. Telefonu takıyorum elektriğe şarj işi bitiyor kabloyu çekiyorum bakıyorum ki batarya tam dolmamış eksik görünüyor.
Bu telefonunda bataryasını bulmak zor.
Şu yöntemi deniyelim bir bakalım.
Umarım bir sakatlık yaşamam.
Dediğiniz şeyleri dikkatlice okudum.
Gerekli koşulları oluşturunca bataryayı -27C derin dordurucuya atacam

Bende yaklaşık 2 senedir kullandığım bataryamı aynı yöntemle tazeledim sonuç mükemmel
önceden performansı %70 lere düşmüşken şimdi %90
![[Image: adszed7.jpg]](http://img243.imageshack.us/img243/338/adszed7.jpg)
pili şarj et.
derin dondurucuda uzun süre beklet.
çıkar tekrar şarj et.
MoBiLToR Wrote:2Günden fazla gitme gibi bir ihtimali yok orjinal bataryanın 
sen öyle san kardeş

3.5 gün gönderdim onu ilk 24 saatte bir diş bile eksilmedi 2. gün 3-5 saat mp3 dinledim 3.5 güne kadar dayandı ben bir hafta hedeflemiştim ama işte mp3 falan dinlemek istedim gitti
nasılmı ? telefonun tuş ışıklarını kapattım. Ekranı %40 ışıkta çalıştırdım ve ekran okuyucudada lcd off yaptım

tasarruf yane
cmert su sendeki batarya performansini gosteren proyu paylasir misin?
Programın ismi CCMonitor.exe
google dan aratabilirsiniz, kullanımı oldukça basit; SX1 ana ekranında *#06# tuşlayın, sağdan " bilgi " , gelen ekrandan yine sağdan " info " yu tıklayın.gelen ekrandaki dört haneli değerleri programdaki sütunlarına girin ve gelen değerleri kontrol edin

cmert Wrote:Programın ismi CCMonitor.exe
google dan aratabilirsiniz, kullanımı oldukça basit; ...
İnan, hiç kolay olmadı benim için

hep çince ...
tolgaevil Wrote:cmert su sendeki batarya performansini gosteren proyu paylasir misin?
Eskimiş batarya için buzluk olayını ben iki tane orjinal bataryam için yaptım ve sonuç aşağıda
Buyrunuz..
http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=2282
ben şimdi bataryayı dolaba atcamda sarjı bitircem sonra
1 - sonra kaç saat şarj edip dolaba atacam
2-dolaptan çıkarınca tel açık vaziyette mi vede kaç saat şarj edip kullanacam
3-batarya patmala ihtimali varmı sonuçta üstünde su sıcaklıklar arası bırakmayın falan yazıyor aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda nulundurmayın diye
saygılar