Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SX1 MMC FIRLATIRMATİK
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Arkadaşlar arkadaşıma bir SX1 almaya karar verdik..baya hor kullanılmış bir cihaz bulduk...sağı solu dökük ama en azından flash 32 mb...yalnız altından kalkabilirmiyiz bilmiyorum ama asıl sorun mmc slotu mmc kartı taktıktan kısa bir süre sonra kartı dışarı atıyor...buna yapabileceğimiz bir şey varmı...joystick biraz kafayı yemiş durumda...ve basmayan iki tuş var...aslında biraz kobay olarak kullanmayı ve adam etmeyi istiyoruz...yapamazsak da en azından mekanik deneyim olur diye düşünüyoruz...sizden ricam bahsettiğim tarz sorunlarla karşılaşanların tecrübelerini ve çözüm önerilerini paylaşmaları..buarada telin garantisi bitmiş durumda...şimdiden teşekkürler
1.MMC slot için ;
Resimde işaretlediğim bölgede içe doğru giren, mmc slotu kitleyen bir tırnak var.
bu tırnağı hafifçe içeri itin ve kilitlenme görevini tam manasıyla yapmasını sağlayın Wink

[attachment=134]

2.Joystick için ;
Joystick switchine ulaşıp içeri az miktarda kontak spreyi sıkın ve joystick kolundan içeri iyice sızmasını sağlayın, çok fazla deformasyon yoksa düzelir Wink

3.Basmayan tuşlar içinde ;
tuş kontaklarını hafif tinerle silin tıkır tıkır çalışır Wink
cmert Wrote:1.MMC slot için ;
Resimde işaretlediğim bölgede içe doğru giren, mmc slotu kitleyen bir tırnak var.
bu tırnağı hafifçe içeri itin ve kilitlenme görevini tam manasıyla yapmasını sağlayın Wink

2.Joystick için ;
Joystick switchine ulaşıp içeri az miktarda kontak spreyi sıkın ve joystick kolundan içeri iyice sızmasını sağlayın, çok fazla deformasyon yoksa düzelir Wink

3.Basmayan tuşlar içinde ;
tuş kontaklarını hafif tinerle silin tıkır tıkır çalışır Wink

sağol cmert...daha önceki benim ön tuş takımı sökme maceramı biliyorsun...bunun için telefonun kapağını tam olarak sökmem gerek değil mi?
Tabii ki , baya bi parçaya ayırmak lazım ...
evet telefonun 2 boardunuda çıkarman lazım. zaten cıkarırken 2 board birlikte geliyor. sonra MMı bordun üzerinden ön tuş takımını alırsın...
cmert Wrote:Tabii ki , baya bi parçaya ayırmak lazım ...

ya cömert ilk seferde ben yanlış anladım seni ve resmen kapağı kanırrtım...alttaki silikon bile gözüktü ama birşeylerin yanlış olduğunu anlayıp kendime engel oldum...ve daha fazla kurcalamadım...bu arad senin 23 fotolu kapak değişimne bakmak hiç aklıma gelmemişti..sanırım onu kullanmam gerekecek
KinG_ThieF_ Wrote:evet telefonun 2 boardunuda çıkarman lazım. zaten cıkarırken 2 board birlikte geliyor. sonra MMı bordun üzerinden ön tuş takımını alırsın...

sağolasın...king
denemeden hiç birşey olmuyor tabi...öğreniyoruz sizlerin sayesindeThumbup
Mutlaka işe yarar Wink
:cray:bende salak gibi su ufak mmc leri mandalsız taktım kart slotu dagıldıCray
valla benim ilk üye olduğum zamanı cmert biliyo.. SX1 kullanıyodum ama boşa kullanıyomuşum ozamanlar...
sonra bi SX1imiz bozuldu hurdaya cıktı söktük baktık cihazı tanımaya başladık...
teoriyi buradan üstatlardan aldık sonra pratike döktük... Big Grin
gittim 10ytl ye yenısını taktırdım
benım sx1'in basına neler gelmedi ama hala baba yigitler gibi calısıyor
ozkan_sx1_ Wrote:gittim 10ytl ye yenısını taktırdım

evt..büyük şehirlerde imkanlar daha kolay...ama bizim burada telefoncular sx1 deyince aman illallah diyolar..bakkal kafalı adamlarMad
başlığı görünce az gülmedim yaa Big Grin

benim telefonda düştüğünde fırlattırmatik oluyo sonra kart aramaya başlıyorum yerlerde Big Grin
Frank Wrote:başlığı görünce az gülmedim yaa Big Grin

benim telefonda düştüğünde fırlattırmatik oluyo sonra kart aramaya başlıyorum yerlerde Big Grin

@cmert
bu kontak spreyi denen şey benim işimi görürmü..bu zor basan tuşlar için...eğer cevabın evet ise nasıl bişeydir...nerden alabilirim...marka filan varmıdır...tşk.
Arkadaslar telefonu sokemiyorsaniz ve mmc kart yuvasi firliyorsa,kart yuvasindan mmcyi cikarin ve kart yuvasini itebildiginiz kadar iceri itin.Sonra yuvayi tekrardan cikarin ve yine itin.Bu islemi bir kac kere yapin.Daha dun ben bunu denedim ise yariyor.Wink
kukumav Wrote:@cmert
bu kontak spreyi denen şey benim işimi görürmü..bu zor basan tuşlar için...eğer cevabın evet ise nasıl bişeydir...nerden alabilirim...marka filan varmıdır...tşk.

Özellikle joystick için çok işe yarar, genel temizlik ve bakım içinde 1/1 Wink

sprey yağ gibi birşey, herhangi bir elektronik dükkanından temin edilebilir (tavsiyem philips / yağsız seçeneği)
Fiyatı sanırım 7 liraydı.

edit: Bu da bu sitedeki 300.mesajım.Umarım 300 mesaj ile sizlere az da olsa faydalı olabilmişimdir...
cmert Wrote:

sprey yağ gibi birşey, herhangi bir elektronik dükkanından temin edilebilir (tavsiyem philips / yağsız seçeneği)

ön tuş takımının aralarından uygulamamda bir sakınca yok dimi
yağsız olduğu için güvenle kullanabilirsiniz.
kukumav Wrote:
cmert Wrote:

ön tuş takımının aralarından uygulamamda bir sakınca yok dimi

sağolasın..sanırım bu bilgilerden sonra o teli adam edecğiz....Thumbup
bebnim arkadaşımın sx1 inde seçenek tuşu zor basıyor onun içinde yararlı olurmu?Ayrıca menü tuşlarının oldugu kısımın ışıkları yanmıyor.
Desperado Wrote:bebnim arkadaşımın sx1 inde seçenek tuşu zor basıyor onun içinde yararlı olurmu?Ayrıca menü tuşlarının oldugu kısımın ışıkları yanmıyor.

cmert özellikle joystickte işe yaradığını söylemişti...ama ondada işe yara herhalde
Yaw benimde başıma geldi gece gece birden fırladı mmc benim elim hiç yatkın değildir bu vida işine ne yapsam acaba Sad
Pages: 1 2
Reference URL's