Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Güvenli Rehber Kullanımı (Kurtarımı)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Bildiğimiz gibi rehber dosyası (contact.cdb) tel. hafızasında saklandığı için olağandışı durumlarda (format atmak zorunda kaldığımızda) silinebiliyor.Önceden de yedek almadıysak bu büyük bir sorun demek oluyor.

Aşağıda bu gibi durumlarda rehberimizi kurtaran veya devamlı olarak bu yöntem sayesinde olası bir duruma karşı rehberimizi güvenle saklayabileceğimiz yöntemi anlatacağım.

Olayın özü şu; c:/system/data içinde saklanan contact.cdb adlı rehber dosyasının e:/system/data içinde saklanabilmesi, yani adres değişikliği.Bu yöntem patch gibi kalıcı olmadığı gibi istenilmediği takdirde temiz bir format sonrası eski haline döndürülebilir.

* Malzemeler :

SetPhoneBookonE.exe
Starter.exe
> inndir <

* Uygulanışı :

1.SetPhoneBookonE.exe ve Starter.exe dosyalarını MMC içine atın.
2.Yalnızca Starter.exe dosyasını e:/system/programs içine atın.(Diğer dosya yerinde dursun)
3.SX1inizi açınKarşınıza resimdeki gibi işlem ekranı gelecek, herhangi bir tuşa basın ve ekranı sonlandırın.
[Image: grnt01ew8.jpg]

4.e:/system/programs içine attığınız Starter.exe dosyasını silin.Aksi takdirde SX1 MMC ile açılmaz!
5.İlgili dosyayı sildiyseniz artık MMC takıp SX1inizi açabilirsiniz.Rehberiniz e:/system/data üzerinden okunacak ve güvenle saklanacaktır.c:/system/datacontact.cdb dosyasını silebilirsiniz boşuna yer kaplamasın Smile

Teşekkürler @SERRGE ' ye Wink
tesekkuler cmert ve serrge yeWink
Aslında çoktandır bilinen bir yöntem ama güzel bir açıklama yapmak biraz zaman aldı, birazda üşengeçlik Smile
evet ya aynen...acacagim bi konu var benim de inan üşengeçlikten yapamiyorum...Shytürk ruhu biraz daBig GrinBig GrinBig Grin
Sen bana bakma , en geç yarın konuyu görmek istiyorum Big Grin Big Grin
güsel çalışma saol üstat
Bende de sayfa görüntülenmiyor diyor.

Cmert açıklaman için sağol.
GÜZEL Bİ ÇALIŞMA BEN KISACA REHBERİ SİM KARTTAN ALIYORUM VE YENİ KAYITLARIN DA SİME KOPYASINI ALIYORUM BÖYLE DAHA KOLAY GELİYO..
cmert Wrote:Sen bana bakma , en geç yarın konuyu görmek istiyorum Big Grin Big Grin

hiç sorma bugun büsürü işim varWhistling
Başka bahara kaldı Laugh
tesekkuler cmert sana ve serrge'ye ilgilendigin için tesekkuler herşey sx1 için
cmert Wrote:c:/system/datacontact.cdb dosyasını silebilirsiniz boşuna yer kaplamasın Smile

Teşekkürler @SERRGE ' ye Wink

acaba bunun tam yolu c:/system/data/contacts.cdb mi?
ben mi yanlış birşey yapıyorum?
çünkü dosya SX1 den silinemiyor kullanımda diye uyarıyor.
PC demi silsem acaba?

EDİT : OK hallettim
rehberi açmamalıyız, direk telefon açıldıktan sonra dosya yöneticisinden girip silebiliyoruz
kullanımda olmadan yani ...
Bu şu demek oluyor , rehber dosysı hala orjinal adresinde duruyor.
bir yerde hata yapılmış ...
denedim oldu
rehberi sildim ve mmc yi çıkardım
teli açtım
rehber uyarısı : HATA! yeniden deneyin !

mmc yi taktım SX1 i açtım ve rehber OK
sanırım oldu Big Grin
ben hala indiremedim bu dosyayı.Sayfa görüntülenmiyor diyo..
Tamamdır nası olduysa bu sefer olduBig Grin
Cmert peki her format attığımızda bu işlemleri uygulamak zorundamıyız tam anlayamadım da..Yoksa format attıgımızda da contacts e den mi okuncak?
İlk mesajımda yazdığım gibi format sonrası eski haline döner ve işlemi tekrarlamak gerekir, patch gibi kalıcı değil ...
ok tşk
cmert kardeş ben rehber işini hallettim ama teli her açtıgımda karttaki programlar yok ulyor tekrar takınca kartı düzeliyor neden acaba anlayamadım..
Rehber ile alakası yok.MMC ni gözden geçir, olmadı yedek + format Wink
cmert Wrote:Rehber ile alakası yok.MMC ni gözden geçir, olmadı yedek + format Wink
teşekkürler coşkuThumbup
Reference URL's