merhaba arkadaşlar DH'dede sormuştum saolsun arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştılar ancak hiç biryerde sx1 orjinal vidası bulamadım

o zamanlar sadece tuşlarla ilgili problemim vardı kendim çözebilirdim ancak joistiğimdede arıza meydana geldi muhtelif yönlere doğru takılı kalıyor yani uzun lafın kısası garantim hala varken servise vereceğim bana vida lazım ama kesin bildiğiniz bir yer varsa tavsiyede bulunun . inanın dükkandan içeri girip ''- sx1 kasa vidası varmı?'' diye sorduğunda sana uzaylı görmüş gibi bakılmasının nasıl bir duygu olduğunu anlatamam yaşamak lazım

bulursan bana da haber ver

hehe bir bulsam ! fazla fazla alacağım sebil hesabı gani gani dağıtacağım

şaka bir yana bilen birisi varsa büyük sevaba girer

"SX1 vidası" şeklinde bulman zor ...
SX1 ile ortak vida kullanan modeller ;
C65/ CT65/ CV65/ CX65/ CXO65/ CXT65/ CXV65/ M65/ S65/ SL55

ooo bak bu bilgi işimi kolaylaştırır işte ama aramadan önce yine arkadaşlara sormak istiyorum C65/ CT65/ CV65/ CX65/ CXO65/ CXT65/ CXV65/ M65/ S65/ SL55 modellerininde vidalarını bulabileceğim yer , mekan bilen varmı ? bu arada bence cmertte bilen birisinin alacağı büyük sevaptan hak etti . eyw.
İstanbul da isen Doğubank arka sokağında REM İç Dış Tic. var ... sorarsın, mutlaka vardır

ok daha önce oraya sordum geçen gün bitti kalmadı demişlerdi ama 6 aydan fazla olmuştur. tabi onların diğer modellerin vidasınında uyduğundan haberleri yoktu heralde veya gıcıklığına yok çektiler neyse bu sefer kesin halledeceğim bu sorunu
bu arada bir arkadaşta daha önce bu konudan açmış sonradan farkettim özür.

Yanlız bendeki Cx65 in vidasını Benim Sx1 e takıyım bi dedim deneme açısından...Ama Gördüm ki Cx65 vidası hem siyah hemde Sx1in vidasına göre daha kısa...Ama vida adımı vs acısından herşeyiyle aynı..Bi tek boyu ve rengi değişik....
evet rengi değişik... servise gönderecekler için risk...
bende de aynı sorun vardı c-52 nin vidalarını taktım oldu sorun yok
yeni konu açmak istemedim sorun tam aynı olmasa da başlık kirliliği ypmak istemedim. eh buluşma anılarından tanındım az da olsa

herkes kapak mevzularını filan öğrendi. neyse biz ajanla t5 tornavida bakarken benim vidalar baya bi zorlamıştı. servis baya hırpalamış gibi. neyse evde vidaları çıkardım. ama biri biraz zorladı. 3-4 gündür kullanıyodum. bu gün baktım alt tuş takımını iyi oturtamamışım bi açayım dedim. o da nesi. sağ alt vida çıkmıyor

vida genişlemiş, t5 içinde dönüyor

çıksa bi şekilde vida bulurum hallederim de çıkmıyor da. naapsam ki?
Arkadaşlar vida ararken vidanın birini elinize alın ve kasapları dolaşmaya başlayın.sorarkende siemens vidası yada t5 siemens vidası diye sorun ve vidayı gösterin... servis benim sx1 in vidasının birini yalama etmişti.bu şekilde arayarak 15 dk içinde 3 tane buldum ankara kızılayda.
saygılar..
sanri Wrote:( vida genişlemiş, t5 içinde dönüyor
sağlam bi combız veya inve uclu bi karkaburunla çıkarabilrisin ben öyle yapmıştım.bide vidanın bi tarafına kalemle çizik at.dönüp dönmediğini anlarsın

Allah yardımcın olsun

celali007 Wrote:sanri Wrote:( vida genişlemiş, t5 içinde dönüyor
sağlam bi combız veya inve uclu bi karkaburunla çıkarabilrisin ben öyle yapmıştım.bide vidanın bi tarafına kalemle çizik at.dönüp dönmediğini anlarsın
eğer garantin varsa kargaburun falan uğraşma saatçi düz tornavidayla rahat sökersin onu kasadaki vida yerlerine zarar verirsen garanti dışı kalması gibi bir durum söz konusu olabilir yine aynı şekilde benim sx1 in kasası hafıza kartı taraftan çatladı vidayı fazla çıkında ve o taraf tam olarak oturmuyor artık dikkat etmek lazım yani patexle falan tutturdum ama o da zamanla atıyor
3 ay daha garanti var da bundan sonra götürmem pek gerekmez heralde. zaten kapağı değiştirdiğim için anlaşılabiliri. dün saatçi tornavidasıyla açmayı düşündüm de iyice zarar veririm diye korktum. neyse birazdan bi deniyim bakalım. en az zararla çıkarmaya çalışcam