Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SX-1 Acılmakta Direniyor
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Arkaşlar Benim Sx-1 mi Açmak istedigimde ekranda cizgiler cıkıyor ve telefon acılmıyor ben Adapazarında oturuyorum ve burdaki hiç bir telefoncu bilinçli yapmıyorlar ben onlara güvenmiyorum ben telefonun icini açtım görünürde fiziksel olarak hiçbir hata yok ama onca ısıtmama rahmen banamısın demiyor Lütfen yardım edin bana bir yol gösterin

birde telefonu açmadan flash ın boyutu ne oldugunu nasıl anlarız Cmert arkadasımızın verdiği seyi kullnamıyorum nasıl anlarım  TEŞEKKÜRLER

Ben bu sitede yeniyim Hatalarım için özür diliyorum şimdiden
* # ve açma tuşları ile telefonu açarak format atmayı dene...
Kardeş..tam emin deilim ama belki de full flash filan istiodur senin tel...Belki de test point bile yapılması gerekebilir...Bu konuda HiJacker isimli üyemiz sana bizden cok daha fazla yardımcı olabilir..Ona danışırsan daha net ve kesin ceaplar alırsın...

Flash boyutuna gelince; Bildiğin gibi 2 tip flash var..32mb ve 24mb...telefon açılmıosa bunu ancak telin içini açarak ögrenebilirsin...Eger flashın(entegrenin) boyu büyük ise 24 mb..Küçük flasha sahipsen 32mb lıktır...

Bir de sorununu daha açık yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz...Mesela telefon nasıl bu hale geldi??yaptıgın hangi işlemden sonra bozuldu??Çünkü ona göre sorunun donanımsal yada yazılımsal oldugunu anlyabiliriz...
Garantisi varsa garantiye gönder yoksa HiJacker ile iletisime geç.
foruma hoşgeldinToungue
Arkadaşlar telefonum aldıgı darbeden sonra bu hale geldi önceden kitleniyordu idare ediyordum ama 2 metre civarından sert birşekilde yere düştükten sonra hiç açılmadı format işe yaramıyor fw de yüklenmiyor tuştakımın altımdaki küçük ama ana board daki büyük hangisi ?
Sorun donanımsala benzior....Onun resimleri Cmert te vardı...Malesef elimde yok....Ama en azından hangisinin flash oldugunu soleyebilirim...
Tuş boardını ters çevirdiğinde(yani entegreleri gördüğünde) en sağda ve en üstteki entegre flash tır..Onun boyuna göre anlayabilirsin...

Cmert, bi zahmet fotoları eklersen cok seviniriz...Big GrinBig GrinBig Grin
[Image: boardstz0.jpg]
aynı sorun bende de vardı hatta alarmını kurup kapatıyordum sabahları calmıyordu
ama ben sorunu arka bordu değiştirmekle çözdüm
Telefon yere düşünce entegreler veya yollardan biri/bir kaçı hasar görmüş.Sorun donanımsal.Isıtmayla düzelecek gibi görünmüyor...Güvendiğin bir tamirciye göster ve başında dur veya HiJacker a gönder. Smile Elimde aletler olsa bana gönder diyeceğim ama aletler yok işte.
Arkadaşlar Hepiniz Sağolun Bugün bi tamirciye vereyim bakalım tanıdıgım bir tane var  telefona full flash atsan düzelme ihtimali varmıdır çünkü önceden de kitlenme yapıyordu  sizce denemelimiyim yoksa hemen bir telefoncuya mı vereyim? bu arada benim flash 32 lik miş..
Flaş la olacak gibi görünmüyor.alt ve üst kartta bir hasar var sanırım teli aç boardları ve tuş takımı temas yerlerini alkol vs temizle sıcak hava yada basınclı hava geç.ekranın metal kısmı şasi yapmasın.
Arkadaşlar Ben Telefonu verdim sorunu işlemcidenmiş adam bana 60 ytl cekti yaptıtrayımmı yoksa bizim yapabilecegimiz bir işmi fiyatı bana pahalı geldi birde size sormak istedim
Fiyat hiç uygun değil, o fiyata komple board bulabilirsin Whistling

Maddi durumun uygunsa eldekini yedeğe ayırıp, helal süt emmiş bir SX1 bulmaya bak Smile
YuSuF Wrote:Arkadaşlar Ben Telefonu verdim sorunu işlemcidenmiş adam bana 60 ytl cekti yaptıtrayımmı yoksa bizim yapabilecegimiz bir işmi fiyatı bana pahalı geldi birde size sormak istedim

işlemciden mi...sorun bana hiç te işlemciden gibi gelmedi ama neyse.

bana kalırsa da ikinci el bir cihaz bul,telefonunun sağlam parçaları yedek parça olarak satarsın.
Tamam arkadaşlar Banada fazla geldigi için sormuştum neyse yeni bir sx-1 göründü bir tame siyah bir sx-1 arıyorum duyrulur Sağolun
benimde oldu.çoook uğraştım ama yapamadım.Telefonu cmert e yolla
cmert abi sana yardımcı olur.
Arkadaş sağolsun bana söz hakkı bırakmamış blink
Reference URL's