arkadaşlar sx1 imi bilgisayara bağlayamıyorum kutusundan çıkan data kablusu ile eskiden rahat bi şekilde bağlanırdım ama şimdi olmuyo bilg e taktığımda "bilgisayarda takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığı için windows bu aygıtı tanıyamıyor" diyor bu olayı yapmaya çalışmam da bir sorunla başladı hafıza kartımı card okuyucu ile bilg de formatladım ve telefona taktığımda kart bozuk dedi bi kaç kere böle duruma raslamıştım ve kendisi format atıyordu şimdi hiç bişy yapamıyom telefon kartı hiç görmüyo alakası bile olmuyo kabul etmiyo asla kartı ama kart kart okuyucu ile bilgisayarda çok züper çalışıyo acaba nedendir tlf de bi sorun wardır die FW atıyım dedim data kablosu çalışması bana bi yardım edin lütfennnn
kartı erkahn abinin dediği gibi başka bir telde format at ve sx1 e tak çalışır
data kablo olayı ise USB aygıtı tanımıyor olayı USB girişlerinin ya bozulduğunu yada USB girişlerinin kapalı olduğunu gösterir. Bozuksa bir şey diemem ama kapalıysa yapacağın iş
1- eğer kasanın USB girişleri ise kablolarını anakart üzerindedir bunların biri çıkmış veya fazla tozdan temassızlık olabilir temizlersen hallolur
2- eğer USB çıkışları anakart üzerinde entegreli ise bilgisayarı açarken BİOS tan USB çıkışlarını açman gerekir
Hadi Kolay Gele
SAYGILARIMLA HACKERLY
her şey için saolun arkadaşlar şöle bi durum war ki data kablosunu çalıştırdım bilgisayara gösterdim ama fw atmak için joistiğin ortasına basıp açıozya telefonu orda ilken telefonu hiç görümüyo bilgisayar kanımca

kablo arızalı bu neyse de hafıza kartı işi ben başka bi hafıza kartı denedim telefonda da onda da aynı durumu oldu hiç bi şekilde kart la iletişim kuramıyom başka bi telefonda format ı deneyecem ama neden başka bi kart çalışmadı onu anlamadım saten yarın telefonu teknik servis e verecem bıktım artık

FW atmak için gerekli olan DRIVER aşağıda linkte verilmiştir.
FW için Driver
indirdiğin zip dosyasının içinde ki driver ı pc ne kurmalısın
aksi takdirde FW için yani USB kablosunu taktıktan sonra PC in SX1 ini tanımaz!!!
kardeş yanlış anladın galiba bu driver ı bilge göstermeden önce bilgisayarınn yeni donanım bulundu demesi lasım bilgisayara telefonu bağladığımda hiç bşy olmamış gibi dewam ediyo işine bilgisayar

görmüyo telefonu ya
kablon arızalı veya windowsun kafayı yemiş.. temizbi formattan sonra dene yada başka bi pcde kablonu dene...
Bende aynı sorun oldu.hafıza kartını kart okuyucuyla pc de formatladım.tele taktım çalışmadı.sonra telde formatladım biraz uzun sürdü ama çalıştı.
Data kablo olayı ise pc de virüs programı varsa engelliyor olabilir.yada data suit programını kaldır yeniden kur.olmazsa usb driverleri yeniden kur.
benim telefon kartı formatlamıyo bile bozuk diyo başka bşy yapmıyo formatlayamıyoda başka kartlarıda okuyamıyo tele fw atmayı deneyecem bilg format da attım ama yinede gösteremedim bilg e yeni kablo alıp deneyecem ama daha önce göndercem anasını satıyım servis e
Enteresan hafızakartı pinleri temas etmiyorda olabilir.Sx1 her kartı okumuyor.yinede kontrol et ben microsim marka kullanıyorum
Bilgisayarda takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığı için windows bu aygıtı tanıyamıyor sorunu bendede var ve bununla uğraşırken kafayı yiyecem lütfen yardım edin arkadaşlar.
Yeğenim telefonunu bana verdi ve tüm aksesuarlarınıda yazılım cdsini yüklüyorum ama aygıt yöneticisine baktığımda bilinmeyen aygıt diyor işin garip tarafı bide alttaki notta bu aygıt düzgün çalışıyor diyor.
Bu işi iyi bilen bir arkadaş bunu adım adım gösterse bizede dua etsek o arkadaşa.

eğer resimli anlatım olursa daha çok dua ederiz
Bizde elektronik dua servisi gibi olduk dimi

işin şakası bu arkadaşlar ilgilenecek arkadaşa şimdiden teşekkürler
35cem35 Wrote:FW atmak için gerekli olan DRIVER aşağıda linkte verilmiştir.
FW için Driver
indirdiğin zip dosyasının içinde ki driver ı pc ne kurmalısın
aksi takdirde FW için yani USB kablosunu taktıktan sonra PC in SX1 ini tanımaz!!!
walkererdem Wrote:kardeş yanlış anladın galiba bu driver ı bilge göstermeden önce bilgisayarınn yeni donanım bulundu demesi lasım bilgisayara telefonu bağladığımda hiç bşy olmamış gibi dewam ediyo işine bilgisayar
görmüyo telefonu ya
kusura bakma, yanlış yönlendirmek istemem ama senin
"...data kablosunu
çalıştırdım bilgisayara
gösterdim ama fw atmak için
joistiğin ortasına basıp açıozya telefonu orda ilken telefonu hiç görümüyo bilgisayar..."
demen bu oluyordu kanımca
neyse ...