Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: sx1 tuş takımı çalışmıyor :((
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Arkadaşlar merhaba
telefonumu ne suya düşürdüm ne de fw güncellemesi yaptım, hiçbirşey yokken tuşlar basmamaya başladı. 1-2 defa bu olay oldu ancak sonra kendiliğinden düzeldi, şimdi ise yandaki foto ve mic. tuşu haricindeki hiçbir tuş çalışmıyor. Ancak işin garipi sadece tel açıkken çalışmıyor. Tel.i kapatıp format atabiliyorum, düzeltmek için format attım ama bişi değişmedi. Bir de tel açıkken bazen kendi kendine foto çekiyo. Telefonun garantisi yok, ne yapabilirim?

düzeltiyorum, şimdi telefonun kutusunu buldum garantinin dolmasına 2 ay varmış Smile
Fw update garantiyi bozar mı?
Firmware update yapmanı şiddetle tavsiye ederim Wink

sonrasında kesin bi kanıya varabilirsin .
Anlaşılan üşümüş senin Sx1 biraz...Big Grin

Benzer bi durum da benim başıma gelmişti....Ama bunu yapmak için teli açmak gerekio...O yüzden sen kolaydan başla...İlk once cmertin dediği gibi bi Firmware yukle..onda sona yinede olmazsa benim çözümü uygularsın..

Benim çözüme gelince;
Isı uygulamak...Bu ısı uygulama işini bi fön yada saç kurutma makınası vb. ile yapabilirsin..Tüm boardı bi güzel ısıt; sorun kalmayacaktır...
Aynı sorun bendede vardı tel kendi kendine foto çekiyor bir programdan başka bir programa atlıyordu.neticede teli söküp alt ve üst anakartı ve tuş basan yerleri alkol kolonya vs tozlarıda basınclı hava ile temizledim.tekrar normal bir şekilde çalışmaya başladı.tavsiyem arada bir bakım yapmada yarar var.
Boyle sorunlar cok yaşanıyor aslında.Çözümü basit teli açıp alt ve üst kartı tuşların temas eden yerlerini alkol kolonya vs ile tozuda basınçlı hava ile temizlemek.
Kendi kendine foto cekme olayı bataryanın altındaki metalin foto tuşunun ordaki tırnağının cıkması yada yerine tam oturmamasıdan da olabilio..O tuşların iletkenlerine deyip kıvre yapıo...ve bir sürü foto çekio..Bu durum da şahsen başıma geldi die yazayım dedim...(Benim de başıma amma cok şey gelmiş bee..!!Toungue)
Belki birine bi faydası dokunur...

Senin soruna gelince; modifiye Fw yuklemek normalde garantiyi bozar..Ama sen yine servis Fw yi yukleyip garantiye gonderebilirsin..Yani sonuç olarak sen Servis fw yi yukleyip gonderdikten sona bişe olmuo...Merak etme...Big Grin
tuşlar sadece telefon açıkken çalışmıyor, telefonu kapattığım zaman format atmak için denediğim zaman çalıştı. Bundan dolayı yazılımla ilgili bir sorun gibi geliyor bana. Fw update yapıcam ama, garantiyle ilgili bir problem olur mu?
Hiçbir problem olmaz, rahat ol Wink
galiba gerçekten üşümüş Big Grin
şimdi tlefonu sökmeden sadece arka kapağını ve pilini çıkarıp fönle ısıttım, biraz kendine geldi Smile 1-2 tuş çalıştı sonra arka arkaya foto çekip kendi kendini kilitledi. Ama hayat belirtileri geldi, artık nefes alıyor Smile
Biraz daha ısıtıp olmazsa fw update yapıcam.
herkese teşekkürler
Update olmazsa teli aç ve alt ve üst bordları alkol vs temizle ve sıcak hava yada basınçlı hava gec.fazla sıcak olmasın.foto olayında da danger haklı olabilir.
alet ısıttıkça kendine geliyor Big Grin
şimdi bütün tuşlar çalışıyor ama kendi kendine foto çekmeye devam ediyor Sad
Dün çok soğuk ve nemli bir ortamda bırakmıştım galiba o yüzden bu başıma geldi. Neyse ders oldu, SX1'i üşütmeyelim hasta oluyorSmile
Cihaz garantiliymiş, dikkat Excl
tazzyster Wrote:alet ısıttıkça kendine geliyor Big Grin
şimdi bütün tuşlar çalışıyor ama kendi kendine foto çekmeye devam ediyor Sad
Dün çok soğuk ve nemli bir ortamda bırakmıştım galiba o yüzden bu başıma geldi. Neyse ders oldu, SX1'i üşütmeyelim hasta oluyorSmile

nem aman haa
dikkat et!
kullanıcı hatası sayılır oksidasyon
Merhaba arkadaşlar, DH kaçtım soluğu burada aldım Smile
Demek ki benim SX1 minde sorunu buymuş, ne de olsa 2.5 seneyi devirdi. Güzelce ısıtıp canlandırmak gerek Toungue
Bu arada T5 tornavida setini nereden temin edebilirim ?
Herhangi bir elektronikçiden temin edebilirsin Wink
Teşekkür ederim, bu arada SX1 i mizin içinin nasıl açıldığına dair resimler, forum içinde var mı ?
Tabii ki var Wink ufak bir arama ile kolayca ulaşabilirsin ...
arkadaslar benim de # tuşu calısmıyordu.. ne yapsam olmuyordu.. çok ittirince ancak çalışıyordu.. bende o an sinirlendim ve de # tusu komple cıktı Sad tekrar yerine takamadım.. ne yapim ne edim derken seytan git japon yapıstırıcısı al yapıstır dedi ama bu sefer daha kotu oldu.. # tusu hiç calısmıyor daha dogrusu ileriye bile gitmiyor.. yani iptal oldu tamamen.. şimdi ne yapmam gerekiyor acaba bilginiz varmı??? bir arkadasım siemens kahramanmaras servisinden 25 ytl orjinalinin tıpkısı kasa+tus takımı taktırmıs 25 ytl tuttmus kasa ve tus takımı ama şimdi orada da yokmus.. bunun gibi birşey bulsam # tusunu calıstırabilirmiyim??? Bir de tusların altında demir bir kısım var tuslar bu kısım uzerinde.. onun da mı değişmesi gerekiyor acaba???
tuşların altı oksitlenmiştir.aç bi kazı dene ben öyle yaptın
Reference URL's