Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Linux, Açık Bildirilerini Gizleyecek
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: linwin.jpg]

Açık kaynak işletim sitemi Linux geliştiricisi Open Source Development Labs, kaynak kodlarında çıkan güvenlik açıklarının bildirilmesi için bir e-posta sistemi kurdu.

Geliştiriciler arasında kurulacak e-posta listesine kaynak kodlarında bulunan açıklar bildirilebilecek. Uygulama açık bildirimlerinin ilk etapta gizli yapılması ilkesine dayanıyor.

Açıkların nasıl bildirileceği konusu bir süredir açık kaynak çevrelerinde ciddi bir tartışma konusu olmuştu. Uzmanlar açıkların kamuya kapalı olarak bildirilmesini ve böylece hacker’ların bunları suistimal etmesini önlemek istiyor. Piyasadaki mevcut uygulamaya göre, güvenlik şirketleri açıkları kurumsal gizlilikle yazılım şirketlerine bildiriyor. Yazılım şirketi de buna yamayı hazırladıktan sonra açık kamuoyu ile paylaşılıyor. Örneğin, Microsoft örneğin bu uygulamayı bozan şirketleri interneti tehlikeye atmakla eleştirmekten kaçınmıyor. Yeni sistemde bir parça olsa da ticari yazılımlarda kullanılan gizlilik esası açık kaynak dünyasına getirilmiş oldu. Linux’un yaratıcısı Linus Torvalds açık kaynağın ‘açık’lık ilkesiyle çalışması gerektiğini vurgulayarak bu uygulamaya karşı çıkıyor.

Kaynak : (ntvmsnbc)
bence linux xp den daha düşük ben size xp yi öneririm
chicekperisii Wrote:bence linux xp den daha düşük ben size xp yi öneririm
Linux xpden çok ayrı bişey Wink
lunix kullanıcısı varsa bir konuşmak isterim
lunix kullanıcısı varsa bir konuşmak isterim zira windows için casus pr.ditorlar
Reference URL's