Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: XP Kapanmıyor
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Ev arkadaşımın pc si normal şekilde kapatmak istediğimizde kapanma görevini yerine getirmiyor ve reboot oluyor, mecburen bios ekranınıda power tuşuna basarak kapatabiliyoruz. Sad

nedir bunun derdi ?
bilgisayarım -> sağ tuş -> özellikler -> gelişmiş (advanced) -> başlangıç ve kurtarma -> ayarlar

burda "otomatik başlat" seçeneği seçili ise kaldır bakalım reset atıcakmı yine
Sağol @Sonic Wink

eve gidince deneyeceğim Smile
kötü bi sorun bu pc yi kapatıp çekip gidemiyosun Smile

bakalım bu yöntemle olmazsa başka şeyler deneriz Wink
Öyle gerçekten, nöbetçi sisteme başladık sırf bu yüzden Big Grin

Artık sonucu yarın yazarım Smile
Denedim ama sonuç olumsuz Sad

alternatifleri alalım Smile
format ajan format ooo Big GrinBig GrinBig GrinToungue

Popcorn
bilgisayarı toptan uçursa c4 le olmaz mı ajan Smile
benim pc de kendi kendine kapanıyordu ve bazen kapanıp açılıyordu
durup dururken
yok anakart sorunlu, yok çakışma var falan dendi
sonrasında Kasper ile antivir yüklendi
güzel bir temizlik
şimdi maaşallah!
belki dedim benzer bir durumdur...
Deneyelim bakalım Smile
Sorun büyüüük ihtimal donanımsal Smile öyle bişey gibi gözükmüo olabilir yazılım problemi diyebilirsiniz ama büyük ihtimal donanımsal ..
Walla tecrübelerime dayanarak söylüyorum...2 gün sonra açılmamayada başlar..anakart büyük ihtimal
benim yeni yaptığım parça tesirli var
onla da yapabilirizRolleyes

3310 Wrote:bilgisayarı toptan uçursa c4 le olmaz mı ajan Smile
Suyunu* çıkarın Atom fln çakın,nükleer fln Smile

*Smile sorry
birde çalıştırdan regedit yapıp HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon daki

PowerDownAfterShutdown seçeneğinde ne var bakarmısın Coşku ? "1" değilse yapıp bi deneyelim...
@Sonic
tekrar teşekkürler Wink

@neckermenn
Doğrusu bana da öyle geliyor, çünkü kasayı taşıma esnasında biraz sarstık sanırım Rolleyes
Sonic Wrote:birde çalıştırdan regedit yapıp HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon daki

PowerDownAfterShutdown seçeneğinde ne var bakarmısın Coşku ? "1" değilse yapıp bi deneyelim...

Bunu biliomrum bu gibi durumlarda bazen işe yarıyo(bende yaramıştı arkadaşım sölemişti)
Kalıbımı basarım Donanımsal..
2. Yöntemde sonuç vermedi, sorun donanımsal sanırım .
Sakalımızda war ama sözümüzü dinlemiolar SmileSmileSmile Big Grin
birkaç şey denemeni daha rica edicem Coşku

1. Ekran kartı Nvidia ise: Çalıştırdan msconfig yazıp enter a bas. Gelen ekrandan "Servisler" e gel. Bu ekrandaki "Nvidia display service" kutusu boş olucak.

2. Regeditten HKEY_CURRENT_USER -> Control Panel -> Desktop daki "WaitToKillAppTimeout" değeri default olarak 20000 olmalı. Bunu 10000 yapıp dene

3. CWShredder programını kurup makinada bi temizlik yapman http://www.intermute.com/spysubtract/cws...nload.html
Çok teşekkürler @Sonic.Denemeye devam Smile
Donanım..
olabilir
bomba diorum benBig GrinBig GrinBig GrinToungue
Maalesef bu yöntemlerde sonuç vermedi.

neckermenn Wrote:Donanım..

O zaten aklımızın bir köşesindeydi ama belki çözebiliriz diyerekten ...
donanımsal olup olmadığını format sonrası yeni xp kurulumu gösterir, en son çare buna bakabilirsen emin oluruz Wink

Bios seçeneklerini default yapıp kaydettikten sonra durum nedir denedinmi hiç ?
Pages: 1 2
Reference URL's