Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: numerik 9 tuşu zor basıyor.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
yaw üstadlar benim sx1 in numerik klavyedeki 9 tuşu zor basıyodu.bugün söktüm güzelce temizleyip hava tuttum. biraz düzelti ama hala diğer tuşlar gibi değil.hafif güç uygulamak gerekiyo..nasıl kurtulurum bu sorundan???

teşekkürler...
aynısı bende 7 tuşunda var..gerçi ben daha içini açmaya cesaret edemedim ama idare ediyoz işte Big Grin hiç basmamasından yeğdir..
bida temizle hatta sil
benim de benzer bir problemim var yardımcı olurmusunuz?
arkadaslar benim de # tuşu calısmıyordu.. ne yapsam olmuyordu.. çok ittirince ancak çalışıyordu.. bende o an sinirlendim ve de # tusu komple cıktı Sad tekrar yerine takamadım.. ne yapim ne edim derken seytan git japon yapıstırıcısı al yapıstır dedi ama bu sefer daha kotu oldu.. # tusu hiç calısmıyor daha dogrusu ileriye bile gitmiyor.. yani iptal oldu tamamen.. şimdi ne yapmam gerekiyor acaba bilginiz varmı??? bir arkadasım siemens kahramanmaras servisinden 25 ytl orjinalinin tıpkısı kasa+tus takımı taktırmıs 25 ytl tuttmus kasa ve tus takımı ama şimdi orada da yokmus.. bunun gibi birşey bulsam # tusunu calıstırabilirmiyim??? Bir de tusların altında demir bir kısım var tuslar bu kısım uzerinde.. onun da mı değişmesi gerekiyor acaba???
Metal kısım tuşları tutan silikon yüzeyin iskeleti görevinin görüyor.
Yani tuş koptuğu zaman silkon kısımdan yapıştıracaksınız, metal yüzeye kesinlikle temas etmeyecek.Şayet ederse tuş klik görevini yerine getirmeksizin öylece yapışır kalır, yukarıdaki örnekteki gibi ...

kopan tuşun silikondan ayrıldığı kısımlara çok az miktarda japon yapıştırıcısı sürerek ince bir işçilik ile kopan tuşu kurtarabilirsiniz Wink
ıslak mendil ile temizle.Altını kazı kurut bi dene.
üstadlar tekrar söktüm teli gece 12 falandı aynı şekilde temizledim isopropil alkolle..kontaklarıda silikon kısmıda temizledim ama diğer tuşlar gibi dokunmatik değil hala ve mesaj yazarken sinir ediyo beni.
celali007 Wrote:üstadlar tekrar söktüm teli gece 12 falandı aynı şekilde temizledim isopropil alkolle..kontaklarıda silikon kısmıda temizledim ama diğer tuşlar gibi dokunmatik değil hala ve mesaj yazarken sinir ediyo beni.

Kardeş...Benim de yeni buldugum bi çözüm var...aynı sorun başta # olmak üzere ve başka bi kaç tuşta vardı...ufak bi operasyon sonucu şimdi dokunmaktik çalışıo...

Yaptıgım işlemler sırasıyla...

1- Philips yagsız kontak speriyle numerik tuş boardını bi güzel temizledim...
2- Tuş takımının silikonlu kısmını temizledim...
3- Kare tuşunun digerlerine göre birazcık göçmüş oldugunu fark ettim...
(En can alıcı nokta...)
Bir peceteyi ikiye katladım...Kestim biçtim..Ufalttım..Tam kare tuşunun altına gelecek şekilde yerleştirdim...yani kare tuşunun oldugu kısmın altını besledim...ve tekrar o tuşun eski seviyesine gelmesini sagladım...

Eger senin sorunda buna benzer bişe ise bole yaparak %100 sonuca ulaşırsın...Şimdi benim tuşlar ilk günkü gibi hem dokunmatik hemde sıkı vaziyette...

Not:Tamamen kendi buldugum bi çözüm yoludur...
Yapılması sırasında olusacak bi aksilikten dolayı mesuliyet kabul etmem....Wink
Reference URL's