Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: "dialog" değişti,aramalarda sorun var
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
zamanın birinde arabadan dusmus bir sx1 vardı elimde...sonunda elime para geçti verdim telefoncuya.alet 70 le giderken arabadan dusmus.ne derece dogru bilmiyorum ama buyuk ihtimalle dogrudur.boardda gozle gorulur bi dogrusallık bozuklugu vardı.sim kart takınca sim kart reddedildi diyordu,takmayıncada simkartı takın diyordu.

adam board ın "dialog" entegresini degiştirmiş(acıkcası cok fazla bilgim yok).telefon gayet guzel acılıyor,calısıyor,mesaj atıyor,mp3 de calıyor.AMA arama yaparken hani numerik bir ses var ya onun ilk kısmında tiz bir ses cıkıyor ve numerik ses bittikten sonra surekli tiz bir ses geliyor.arama gelincede gayet guzel melodiyi filan calıyor ama acınca yine aynı tiz ses ve baska ses gelmiyor.

adam sorunu bulamadıgını ama arkadaslarına soracagını soyledi,bu sorunla karsılasan var mı?veya sorunla ilgili bir fikri olan var mı acaba?
simdiden cok tesekkur ediyorum.
buzzer da problem olabilir.
Daha önce duymadığım ve karşılaşmadığım bir problem, farklı bir dialog entegresi denenmesi gerektiğini düşünüyorum ...

buzzerla alakası olsa diğer sesli uygulamalarda da sorun yaşanırdı ...
cmert Wrote:buzzerla alakası olsa diğer sesli uygulamalarda da sorun yaşanırdı ...

Öğrenmiş oldum Whistling
Acaba harici antenin oldugu yerdeki arama aranma ile ilgili devre elemenlarında sorun olabilir mi??? HiJacker orda bikaç diyot ve direnç oldugu solemişti...Ve bunların uçması sonucunda(Led takarken filan) arama-aranmada sorun yaşayarsınız demişti...

Tavsiyem; eger telefon elindeyse harici anten girişinin oldugu yeri bi incele...Kopmuş bi devre elemanı filan varmı??eger göürünürde bi sorun yoksa orayı ii bi ısıt...Belki sonuca ulaşırsın...
dediğiniz gibi buzzerda sorun olsa diğer işlemlerdede sorun olurdu ki post da mp3 ve melodileri caldıgını vurgulamıstım.telefon elimde değil halen elemanda.arkadasına soracakmıs filan.yapamazsa baska birine verecem tamire.birde buradan gelecek onerilerde benim için onem tasıyor.
acaba bu eleman entegreyi takarken bi hata mı yaptı? veya entegreyi baska bir sx1 den sokmustu,sokerken bir hasar mı olustu?...gibi sorular geliyo aklıma ama belirttiğim gibi cok merakım olmasına ragmen bu konularda fazla bir bilgim olmadıgı için sizlere soruyorum.
ilgilendiğiniz için tesekkurler.
Boardda çatlak var...Lehimlerin yenilenmesi gerekiyor özellikle anten civarındaki...
Reference URL's