Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: asistanların kaç saat çalıştığını biliyormuyuz
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Oğlum geçen sene, yani 2005 yılı TUS sınavında devlete ait hastanenin birinde uzmanlığı kazandı şu anda asistan, Uzman olabilmesi için daha beş yılı var ve bu çocuk şu anda 27 yaşında. bitirdiğinde 32 olacak tabi Allah nasip ederse.
Uzmanlığı kazanmasına çok memnun olduk ancak; çalışma saatleri çok uzun ve yorucu 36 saat hastanede ve uykusuz genellikle acilde duruyorlar 12 saat evde o işe gidip dönene kadar ben 2 defa işe gidip geliyor bir gecede yatıyorum.
Bu sorun hemen hemen tüm asistanların sorunu, bir insan nasıl olurda 36 saat (ameliyat falan olursa daha uzun) uykusuz kalıpta insanlara faydalı olabilir. zaten ertesi gün eve geldiğinde kapıdan girer girmez kendini yatağa zor atıyor.
Birde kendini bilmezlerin acilde yaptıkları. bunca süre uykusuz gecesi gündüzü belli olmayan uykuyu, bazen yemek yemeyi bile unutan bu çocuklara tehditler savurup olay çıkaranlar. bir kez daha düşünün sizin hayatınızı koruyan bu insanlar layıkmı buna.
Burası teknoloji forumu ancak; bu kısım serbest kürsü olunca yazdım kusura bakmayın.
.
öncelikle tebrik ederim tus'u kazanmak kolay değil.
asistanlık konusu ise başlı başına dert hakikaten,
acilde öyle kişilerle karşılaşırsınız ki aklınıza hayalinize gelmeyecek kişiler gelir.
hocaların acımasızlıklarıda bilinen konulardan birisi.

allah kolaylık versin kardeşime ne diyeyim..
Teşekkür ederim her mesleğin kendine özgü zorlukları var, ben biraz da 36 saat uykusuz çalışmaya ve kendini bilmezlerin taşkınlıklarına sitem ediyorum.
Tüm bilincimle destekliyorum sizi!
Maalesef ki;
mantıksızlıkların ve bazı kişilerin yönetim bilinçsizliğinin merkezi olmuş bir ülke de
böyle saçma bir uygulamanın yürütülmesi sonucunda;
sağlık hizmeti verecek olan personelden nasıl performans ve başarı beklenebilir ki!
Yine de bu uygulamalar neticesinde meslek sevgisi ve saygısı ile başarıya ulaşabilen
tüm çalışanlarımızı kutlarım
Bence büyük bir başarı!
gerçekten çok saygın değerli bir meslek. 36 saat uykusuz, gerektiğinde ayakta ve dediğiniz gibi kendini bilmez laf anlamaz kişilere karşı mücadele tahammül ancak temelde insan sevgisi, insanlara yardım etme azmiyle gerçekleşir.

36 saat masa başı işi yaptığınızı düşünün nekadar sıkıcı gelir, gerçekten takdirlik bir durum, başımızdan eksik olmasınlar doktorlarımız.

gereken duyarlılığı, bilinci, saygıyı göstermeliyiz en azından bu emeklerine karşı.
hastane kokuo burası ki ben çok korkarım
hayırlı olsun
Öncelikle oğlunuza kolaylıklar diliyorum işi gerçekten çok zormuş, gerek çalışma saatleri gerekse de karşılaştığı zorluklar ...

Bizler buz dağının sadece ön yüzünü görebiliyoruz, meğer ardında ne zorluklar varmış ...

Bir insan bu zorluklara katlanabiliyorsa ya işini çok seviyor ya da başka bir şansı yoktur demek geliyor aklıma.

Tekrar kolaylıklar diliyorum.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Üstteki yazımda da dediğim gibi, her mesleğin kendine özgü zorlukları var ama bu biraz daha farklı hem hizmet ediyorsun hemde tehdit ediliyorsun, adam içiyor içiyor (bu arada zaman zaman bende içerim) sarhoş olup kavga ediyor kafayı gözü yarıp acile geliyor peşinden akrabaları, tanıdıkları hastaneyi basıp hastamız ölürse sizde kendinizi ölmüş bilin deyip tehditler falan filan bu her hastanede olan bir şey. sen o doktorun yerine kendini koyda, o yorgunluğun ve lafların üzerine hizmet et.
korkuyorumki çocuklarımız yani, cici doktorlar daha mesleklerinin baharında mesleğe başladıklarına nerdeyse pişman olacaklar ve bu çocuklara bizim, aman yavrum hastalara iyi davran aman yavrum saygılı ol dememiz ne kadar etkili olur. hayırlısı bakalım. hepinize saygılar.
Saygılar bizden.

Bunları bir babanın ağzından duymak benim için dokunaklı oldu Sorry
Bu akşam SHOW TV de bu konular üzerine kurulu dizi olan "Doktorlar" var.
Bir kaç hafta önce başladı bahsettiğim konular tamamen olmasada benzer durumlar var. seyretmek isteyen ve ben Doktor olacağım diyenler seyretsin.
Ewet öyle doktorlar çok çalışıyor.Onlara allah sabır versin.Umarım bi çözüm bulunur bu işe..
nashiila Wrote:Bu akşam SHOW TV de bu konular üzerine kurulu dizi olan "Doktorlar" var.
Bir kaç hafta önce başladı bahsettiğim konular tamamen olmasada benzer durumlar var. seyretmek isteyen ve ben Doktor olacağım diyenler seyretsin.

bu diziyi gördüm, Doktor'luk gibi saygın bir mesleğe yakıştıramadığım tipler Doktor olduğu için (rol icabı da olsa) izlemiyorum, izleyemiyorum
Dizi artık ne yaparsın.
Ben Asistanların uzun çalışmasına isyan etmiştim ve hala da isyan ediyorum
36 saat bir insan nasıl çalışır, hiç mi sosyal yönleri olmasın, tamam Asistanlık bitince daha rahat olur ancak 6 yıl nasıl geçer bilmem, dizide tam olmasada Asistanları içine aşk katarak anlatıyor.
Reference URL's