01-18-2007, 02:34 AM
Evet arkadaşlar eğer istanbulda iseniz size bu yazı ile yardım etmeye çalışıcam. Sx1 kardeşliği adına parçaları en ucuz ve kaliteli buldğum yerleri paylaşarak sizede yardım etmek istiyorum.
Kulaklık=>Bu bulunması en kolay parça, ama fiyat olarak değişir.İnanılmaz bir fiyata buldum(bütün gün toptancıları dolaştıktan sonra) 0.6 ytl
yer tahtakalede hasırcılar han aysan telefon malzemeleri.Şunuda söyleyeyim burada 2 model var 0.6 ytl olan piyasada çok bulunan kulaklık, birde 1 ytl lik var o ise daha güzel ve yanında 2 tane extra kulaklık kumaşı veriyor(Toplam 4 tane).Aynı pasajı dolanırsanız yine kulaklık bulabiirsiniz ama aynı kulaklıklar 3 ytl'dir
Batarya=>Bu en önemli malzeme idi benim için.Çok fazla yer dolaştım ve çok batarya denedim.Çoğunda bir sorun vardı takıldığında sx1 açılmıyor dosya uyuşmazlığı diyordu.Bir yerde 800 mAH lık bir batarya buldum 25 ytl dedi.Almaya karar vermiştimki yine üste bahsettiğim yerde yani aysan telefon (Hiçbir alakam yoktur valla orayla
) 15 ytl ye buldum ve uzun pazarlıklar sonucu 8 ytl ye aldım.(Bir ipucu adam öğrenciye dayanamıyor pazarlık yaparken bunu öğrenci iseniz kullanın).Şimdi şunu söylemek istiyorum bataryada orjinalden şaşılmaz aslında ama piyasada orjinal bulmak zor ve bulunduğunda da biraz pahalı.Ben aldıktan sonra test ettim ve orjinal kadar şarj tutuyor ve fizik mühendisliği öğrencisi olduğumdan anlarım bu işlerden biraz, malzemesi gerçekten güzel
Batarya için 1-2 seçim daha var ama mağazanın ismini hatırlayamıyorum
yine o civarda bir yerde 650 mAH lık bir batarya var 12 ytl idi fyatı telefonuda açmıştı.Bu da bir alternatif.
x55=>Bu kabloyu soracağınız telefonculara x55 demeyin anlamıyorlar olsada yok diyorlar.(O nedir diye soran çok fazla) Bunu yine tahtakalede bir seyyar satıcı var (hemen girişte batarya satıyor) telefonculardan biri bana o seyyar satıcıyı çağırdı vede o gitti 5-6 dakika gitti buldu bir yerden 7 ytl.Sonuncusu olduğunu söyledi, ama daha düzgün tarif edilen bir yer istiyorsanız karaköy tramvayının oradaki alt geçitte küçük bir telefon tamircisi var telefon hastanesi idi galiba adı oradan bulabilirsiniz.15 ytl ama pazarlıkla 10 oluyo(Yinede pahalı bence ama başka yerde bulamadık arkadaşa)
Ben bunları aldım şimdilik ama başka parçalar sorarsanız haftaya yine gideceğim ve sizin için bakabilirim
Sizde lütfen bizimle paylaşın ki sx1 kardeşlerini kimse kazıklayamasın
Kulaklık=>Bu bulunması en kolay parça, ama fiyat olarak değişir.İnanılmaz bir fiyata buldum(bütün gün toptancıları dolaştıktan sonra) 0.6 ytl
yer tahtakalede hasırcılar han aysan telefon malzemeleri.Şunuda söyleyeyim burada 2 model var 0.6 ytl olan piyasada çok bulunan kulaklık, birde 1 ytl lik var o ise daha güzel ve yanında 2 tane extra kulaklık kumaşı veriyor(Toplam 4 tane).Aynı pasajı dolanırsanız yine kulaklık bulabiirsiniz ama aynı kulaklıklar 3 ytl'dir
Batarya=>Bu en önemli malzeme idi benim için.Çok fazla yer dolaştım ve çok batarya denedim.Çoğunda bir sorun vardı takıldığında sx1 açılmıyor dosya uyuşmazlığı diyordu.Bir yerde 800 mAH lık bir batarya buldum 25 ytl dedi.Almaya karar vermiştimki yine üste bahsettiğim yerde yani aysan telefon (Hiçbir alakam yoktur valla orayla
) 15 ytl ye buldum ve uzun pazarlıklar sonucu 8 ytl ye aldım.(Bir ipucu adam öğrenciye dayanamıyor pazarlık yaparken bunu öğrenci iseniz kullanın).Şimdi şunu söylemek istiyorum bataryada orjinalden şaşılmaz aslında ama piyasada orjinal bulmak zor ve bulunduğunda da biraz pahalı.Ben aldıktan sonra test ettim ve orjinal kadar şarj tutuyor ve fizik mühendisliği öğrencisi olduğumdan anlarım bu işlerden biraz, malzemesi gerçekten güzel
yine o civarda bir yerde 650 mAH lık bir batarya var 12 ytl idi fyatı telefonuda açmıştı.Bu da bir alternatif.x55=>Bu kabloyu soracağınız telefonculara x55 demeyin anlamıyorlar olsada yok diyorlar.(O nedir diye soran çok fazla) Bunu yine tahtakalede bir seyyar satıcı var (hemen girişte batarya satıyor) telefonculardan biri bana o seyyar satıcıyı çağırdı vede o gitti 5-6 dakika gitti buldu bir yerden 7 ytl.Sonuncusu olduğunu söyledi, ama daha düzgün tarif edilen bir yer istiyorsanız karaköy tramvayının oradaki alt geçitte küçük bir telefon tamircisi var telefon hastanesi idi galiba adı oradan bulabilirsiniz.15 ytl ama pazarlıkla 10 oluyo(Yinede pahalı bence ama başka yerde bulamadık arkadaşa)
Ben bunları aldım şimdilik ama başka parçalar sorarsanız haftaya yine gideceğim ve sizin için bakabilirim

Sizde lütfen bizimle paylaşın ki sx1 kardeşlerini kimse kazıklayamasın

) ama x55 konusunda sıkıntı var telefoncular bile bilmiyor yaw
bakıyorlar
dağıttım
one ki ehuehuehu ya warya bi yanasmadın benim 6630 sana verin senden black sx1 bana ver
(ses n-gage ya da 7710 gibi çok ve temiz çıksın istiyorum.)