Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Şarz cihazım yok açık şarj nasıl yapcam?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
slm arkadaşlar ankaraya gelmiş bulunmaktayım.Arkadaşta siemens şarjı var diye güvendim am şarj cihazı eski olanlardanmış. coşkunun anlattığı şekilde yapacaktım ama şarj cihazında 3 tel olduğunu gördüm.Nasıl bir bağlantı yapmam gerekir.
blink 3 blink

(+), (-), (?)

blink
Yakın çekim yapabilen bir fotoğraf makinen varsa kabloların resmini çek.Hangi renk kabloyu nereye bağlayacağını söyleriz...Şimdi ne söylesek olmaz...
cmert,kabloların biri sanırım nötrleme olayı için.eski şarj aletlerinde var.
işte resimler
[Image: Resim%20150.jpg]
[Image: Resim%20151.jpg]
[Image: Resim%20152.jpg]
Hocam bu kablo eski siemens telefonlar için.O uç zaten siemens sx1 e girmez.Bnece hiç uğraşma derim.Telefonuna hasar verebilir.Bence git bir telefoncudan 5 milyona şarj aleti al.Forumda açık şarj için resim vardı,onu sana bulur buraya koyarım.
Zaten arkadaş SX1 e takmak istemiyor, açık şarj yapacak ve 3 kablo olduğu için nasıl bağlantı yapacağını soruyor Big Grin
coşku bir çözüm yolu var mı
cmert şarj aletinin amper ve voltaj değerleri sx1 e fazla geleceği için cihazı yakabilir.yani takılacağından falan demedim Big Grin
luckyesref Wrote:coşku bir çözüm yolu var mı

Ne desem yanlış olur, deneme yanılma yolunu kullan demek isterdim ama malum Big Grin
Haklısınız Voltaj farkından sx1'e zarar gelebilir.
Olayın Çözümü Şöyle Oldu.
Ankarada beni Kimse Tanımadığı İçin bizim arkadaşın apartmanındaki bir kapıyı çaldım.Telefon Şarjınız var mı dedim.Çocuk bana "abi bizde Nokia Şarjı Yok" dediblink Biraz Şaşırdım sonra Siemens Şarjı var mı dedim.Evet var dedi.Rica ettim.Sx1'i Şarj Ettim.Acayip Duygulandım.
Çocuk direk damardan girmiş Big Grin
daha markayı söylemeden Big Grin Big Grin
heralde gelen herkes onlardan nokia şarjı istiyo.yada çocukta anti-nokia cı Smile
bizdede yok............................[Image: s12.gif]

[Image: s12.gif] kapının sesi yanlış anlamayın...
Maalesef çok çok üzgünüm çünki bizdede hiiiiç ama hiç olmadı.
http://forum.teknomag.com/showthread.php...065&page=9

açık Şarjı bu sayfadaki 215 numaralı mesajdaki gibi yapabilirsiniz.
ben daha değişik bi tür olarak yaptım. şarj aletinin kablosunu kestim 2 tane kablo çıkıyor içinden bi sarı bi kahverengi bunları bataryanın + - yazan yerlerine koyup bantladım 2 saat içerisinde doldu. zaten dolmaya başlaması anlaşılıyor şarj aleti ısınıyor iyicene. iletken kablo bulamayanlar böyle yapabilirler ancak ellerinde 1tane daha şarj aleti olmasında fayda var çünkü böyle yaptıktan sonra bu şarj aletini sadece açık şarj olarak kullanabilirsiniz.
Reference URL's