Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: sx1 öldü
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
herkese selamlar.
Sx1 imi tamirci bir arkadasıma goturdum.test point
yapmak için işlemciyı söktü.test point noktasını kesip işlemciyı taktı
cihaz açılmadı.test point noktasına tel atıp tekrar birleştirdi işlemciyı
yine taktı yine açılmadı.cihazı ufs box ile bağladı cihazi görmedi.
Sonuç olarak ben cihazdan ümidi keseyimmi.arkadas flash uçmuş olabilir dedi.ben işlemci yanmış olabilir diye düşünüyorum. elimde iki tane daha board war ne yapabilirim.şu anda cihaz açma tuşuna basınca sadece biraz kıpırdanma oluyor oda belli belirsiz.
Yardımcı olursanız çok sevineceğim.teşekkürler
Sorunun kaynağı olan board belli mi ?
işlemciye müdahale edilmiş ama belki sorun tuş boardında idi ?
Elinizdeki sağlam bir mainboard ile deneyin cihaz hala çmıyorsa, tuş boardı üzerinde yoğunlaşın Wink
hoca walla arkasaş yanımda kalıpladı işlemciyi iki üc sefer işlemciyi söktü taktı
ilk sefer test pointi kestiğinde acmadı zaten sonrada bi daha acmadı
tuş board denilen kısımda bi işlem yapmadı.işlemcinin 2-3 sefer kalıplanması bi sorun cıkarmaz inşallah ama temiz de iş cıkardı hiç bir şey anlamadım niye calışmıyor
Yukarıda da yazdığım gibi neye dayanarak mainboardda sorun olduğuna karar verdiniz.elindeki sağlam bir mainboar ile dene birde, açmıyorsa sorun tuş boardında demektir Wink
telefon acıyordu test pointten sonra bi daha acmadı.test point yaptığı yeri birleştirdi yine acmadı
Dostum kalıplama esnasında işlemciyi düzgün kalıplamadı ise,cihaza voltaj verildiği anda cihaz kısa devre yapar.Senin olay biraz buna benziyor.
Sağlam bir tuş boardı ile deneyin en azından sorunun kaynağı belli olsun.
tuş board ilede denedim ama sonuc aynı acmadı
ölmüş o telefon ondan hayır bekleme en iyisi sat yedek parça için alan olur
Sx1_FoReVeR Wrote:ölmüş o telefon ondan hayır bekleme en iyisi sat yedek parça için alan olur

katılıyorum artık tuş boardlada çalışmıyorsa....Wink
satmasın hedie etsin siyah kapakmıBig GrinBig GrinBig GrinToungue
bdivrik Wrote:tuş board ilede denedim ama sonuc aynı acmadı

Sorun anaboardda demek oluyor, tahminen tp esnasında bir problem oluştu ...
elimde başka arızalı board war işlemciyi değiştirsem olabilirmi yani boardmi yoksa
işlemcimi arızalıdir
%90 infineon entegresi arızalıdır, değiştirip denemenizde fayda var Wink
erkahn Wrote:satmasın hedie etsin siyah kapakmıBig GrinBig GrinBig GrinToungue
/\
l
l
İyi fikir bencede hediye et bak benim sx1 im yok bana hediye edebilirsin Big GrinBig Grin
@bdivrik (1sx1 öldü ) çok üzüldüm arkadaşım
Reference URL's