03-02-2007, 06:22 PM
03-02-2007, 06:25 PM
koktunmu? Ajan, sende Jürisin.

03-02-2007, 06:26 PM
yok nerde adminmiş merak ettimde
ben admin deilim ama her an admin olabilirim
ama ben admin olunca bida gerçek adminler siteye giremio yaaa

ben admin deilim ama her an admin olabilirim

ama ben admin olunca bida gerçek adminler siteye giremio yaaa

03-02-2007, 06:29 PM
viper37 Wrote:Sizin gibi bilgili bir insandan beklenmeyen bir üslubunuz var. Tabiki sorunla karşılaştığımda yazacağım. Tabiki emek vermişiniz buna saygı duymamak imkansız. Amma velakin bu konu sadece teşekkür çok güzel olmuş bölümü değil; biz sorunları yazacağız ve yorumumuzu yapacağız ki emek verdiğiniz ürün dahada gelişebilsin.
Bu arada lütfen ve lütfen biraz daha sakin bir üslup içinde olun. Ben forumun ne olduğunu en azından sırf bunları yazmak için üye olunmadığını bilen bir insanım. Her ne kadar sizi ilgilendirmesede en azından 3.000 kişi üzerinde üyesi olan bir forumda adminim.
Saygılarımla
Öncelikle şunu belirteyim, üslubumu karşımdakine göre belirlerim.eleştirilerini uygun bir üslupta bir dille yazsan aynı şekilde dönüşümü de olurdu.

Tabii ki eleştiriler olacak, öneriler gelecek hep birlikte en iyisini yakalayacağız.Ama sen tutupta yan sanayi bir batarya ile veya mmc ye kurduğun herhangi bir programın oluşturduğu bir sorundan bahsedip yaptığım çalışmaya " stabil olduğundan kuşkuluyum " diye bir cümle yazarsan ne gibi bir cevap vermemi bekliyorsun ?
madem adminsin şunu da bilmelisin; forum yalnızca eleştiri için açılmış bir portal değildir, ilk mesajlarında eleştiri yerine paylaşım yapmanı beklerdim ...
03-02-2007, 06:44 PM
ilgi ve alakana çok teşekkürler cmert başarıların bekliyoruz,anladın sen onu

03-02-2007, 06:46 PM
anladım, teşekkürler 

03-02-2007, 06:53 PM
bişeydeil
şakaşaka

şakaşaka
03-05-2007, 05:19 AM
viper37 Wrote:cmert Wrote:İstemeyen kullanmaz, buyrun FW15 e
Sorunsuz bir cihazda, sorunsuz bir batarya ile gayet stabil kullanıyorum
sırf bunları yazmak için mi üye oldun
Sizin gibi bilgili bir insandan beklenmeyen bir üslubunuz var. Tabiki sorunla karşılaştığımda yazacağım. Tabiki emek vermişiniz buna saygı duymamak imkansız. Amma velakin bu konu sadece teşekkür çok güzel olmuş bölümü değil; biz sorunları yazacağız ve yorumumuzu yapacağız ki emek verdiğiniz ürün dahada gelişebilsin.
Bu arada lütfen ve lütfen biraz daha sakin bir üslup içinde olun. Ben forumun ne olduğunu en azından sırf bunları yazmak için üye olunmadığını bilen bir insanım. Her ne kadar sizi ilgilendirmesede en azından 3.000 kişi üzerinde üyesi olan bir forumda adminim.
Saygılarımla
Yazıların hoş ve düzenli fakat burası teknomag forumu ise başka bir forumun burada adının bile geçmesi yanlış. Bende buraya üye olurken bir forumda teşkil ediyordum, bir defada banlandım burada, gelip ben bi forumda bilmem neyim, neyin ne olduğunu biliorum filanmı deseydim, yoksa yetkililere buranın böyle bir kuralı olduğunu bilmiyordum deyip bu foruma ayak uydurmak mı iyi idi. 2. sini yaptım ve anlayış ile karşıladılar.
Ve bir defada harici anteni çıkarıp led takma uygulamasında bir teli bağlamayı unutmuşum o yüzden oda olmadı, bi baktım hata bende imiş. Burada hata olsa eğer bir çok üye tarafından söylenir. Kendini bir daha gözden geçir.... Yada hoşuna gitmiyor ise hoşuna giden yerlerde takıl.
03-05-2007, 05:27 PM
coskucum bu developer menu ne işe yarar?

03-05-2007, 07:31 PM
Teşekkürler
03-05-2007, 10:02 PM
fugitif95 Wrote:coskucum bu developer menu ne işe yarar?
Quote:Developer Menu, SX1'inize Siemens Code Generator (İnternetten searc edin bulursunuz) programı yardımıyla sim kartınızın IMSI numarasını SX1'inize tanıtarak ortaya çıkan bir gizli menü. Bu menu bazı arkadaşların cihazlarında otomatik olarak (Fabrika testi sırasında) açılıyor. Bazı arkadaşların ise manual olarak gerçekleştirmesi gereken bir özellik. Developer Menu altındaki alt başlıklarda örneğin Accu Monitor, akünüzün ne kadar kaldığını sayısal oranlama sistemiyle size aktarır. Bu menü aynı zamanda arızalı olduğunu düşündüğünüz bataryanızın verdiği değerleri bir yere not edip, sağlam bir bataryanın değerleriyle karşılaştırmak suretiyle kullanabileceğiniz bir test programıdır. Bunun dışında Charging Monitor denilen bir başka menüde ise cihazınızın şarj değerlerini sayısal olarak görebiliyorsunuz. Cihaza kaç volt enerji geldiği, kaç amper yüklendiği vs. Bununla da şarj aletinizi test edebiliyorsunuz.
Bunlar dışında işinize yarayabileceğini düşündüğüm bir başka özellik ise yine aynı menü altındaki Servicing Cell. Bu baz istasyonlarından gelen sinyalleri test ediyor. Cihazınızda şebeke sorunu olduğunu düşündüğünüzde ve sinyal göstergenize güvenmediğiniz durumlarda sağlıklı veri almanızı sağlayacaktır. Ancak oradaki değerleri çözmek biraz vaktinizi alabilir. Bu menünün asıl güzelliği ise eski tip trafik radarlarını yakalıyor olması. Bildiğiniz gibi eski tip trafik radarları (Zaten çoğunu yenilemediler) Baz istasyonları mantığı gibi çalışıyor. Yani yüksek frekansta (800 - 1900 Mhz) sinyal aralığında yayın yapıyor. Servicing Cell menüsü altındaki sinyal değerleri sapıttığında anlıyorsunuz ki çevrede bir trafik radarı var. Bunun için bir kaç test yapmanız sizi profesyonelleştirecektir. Menü altında bir GPRS sayacı, Irda Sayacı da bulunuyor. Tamamen fabrikasyon testleri için kullanılan bir menü.
Kurulum: Developer Menü aktivasyonunun iki yöntemi var. Birincisi bahsettiğim Siemens Service Code Generator programı aracılığıyla. Ama bunun için S55 - SL55 serisinde kullanılan COM Data Kablosuna ihtiyaç var. Arkadaşlarınızdan ödünç alabilirsiniz. COM kablo aracılığıyla PC'ye bağladığınız SX1'inizi kapatın. Read IMSI demeden önce baud hızını 57600'e getirin. Cihazın COM hızı bu. COM ayarı da cihazı bağladığınız COM1 ya da COM2 portu seçili olacak. Daha sonra Read IMSI dediğinizde cihazınızın power tuşuna 0.5 saniye kadar basın (Cihaz açılmamalı) 14 rakamlı bir code ortaya çıkacak. Bu bazı sim kartların arkasında da yazan IMSI Code'dur. Daha sonra Make Code seçeneğinden Full olanı seçin. Cihazı COM bağlantı kablosundan çıkarın. Menü'ye girin ve kare tuşuna basın Developer Menü karşınızda.
Eğer bu yolla başaramadıysanız. Sim kartınızın arkasındaki rakamları Service Code Generator Programının IMSI kısmına manual olarak girin. Daha sonra Full seçeneğinden make code diyin çıkan rakamları rehberinize *Monitor ismiyle kaydedin. daha sonra bu rakamların başına * koyup +4 haneli kodu yazdıktan sonra kare tuşuna basın ve YES deyin. Cihaza manual olarak monitor kodunu girdiniz. Cihazı kapatıp açın ve yine aynı şekilde menüye girin kare tuşuna basın alın size developer menu. Güle güle kullanın.
ÖNEMLİ NOT: File Manager'e girdiğinde A, C, E, Z sürücüleri gözüken arkadaşlarda developer menü zaten açıktır. Açılmasına gerek yok. Bu arkadaşlar direk menüye girdiğinde kare tuşuna basarsa. Developer Menü özeliğini kullanabilir. Öte yandan yukarıdaki anlattıklarımı yapan arkadaşlar artık yukarıda saydığım sistem sürücülerinin tümünü de görecektir.
by SiemensMania
03-05-2007, 10:33 PM
hmmm...ok kankacan sagolasin;)tahmin etmiştim azcik

03-06-2007, 06:54 PM
selam arkadaşlar
cmert bi sorum olacak. startup.mbm yi bulamıyorum A: da cmert.mbm e mi geçiş yaptın o isimle.
birde lgcjukebox 2.0 ı yükledim ama simgesi menüde çıkmadı sol tuş olarak atanabiliyor dosya yöneticisindende çalışıyor ama simge yok varmıdır bi bilgin?
kolay gelsin..
cmert bi sorum olacak. startup.mbm yi bulamıyorum A: da cmert.mbm e mi geçiş yaptın o isimle.
birde lgcjukebox 2.0 ı yükledim ama simgesi menüde çıkmadı sol tuş olarak atanabiliyor dosya yöneticisindende çalışıyor ama simge yok varmıdır bi bilgin?
kolay gelsin..
03-06-2007, 07:12 PM
ReBuZa Wrote:selam arkadaşlar
kolay gelsin..
LCG sorunu bende de var!
Aynı durumu yaşayan ve çözen var mıdır acep
?03-06-2007, 07:43 PM
ReBuZa Wrote:selam arkadaşlar
Tam üstüne bastın

Quote:birde lgcjukebox 2.0 ı yükledim ama simgesi menüde çıkmadı sol tuş olarak atanabiliyor dosya yöneticisindende çalışıyor ama simge yok varmıdır bi bilgin?
kolay gelsin..
A:/system/data/menu.dat adlı dosyayı bir yere kopyalayıp ismini applications.dat olarak değiştir ve c:/system/data içine kopyala
sorun kalmayacaktır

03-06-2007, 08:31 PM
cmert Wrote:Tam üstüne bastın
üsütüne bastım ama üstüne yazdıramıyorum
değiştirmek istiyorumda onu nasıl yapcam cmert Wrote:A:/system/data/menu.dat adlı dosyayı bir yere kopyalayıp ismini applications.dat olarak değiştir ve c:/system/data içine kopyala
sorun kalmayacaktır
olmadı ama önemli değil sonuçta ulaşabiliryorum kalabalıkta yapmıyo menüde
saygılar sevgiler kolay gelsin..
03-06-2007, 08:42 PM
menu.dat olayı bende sistem hatası vermesine neden oldu!
neyse hallederiz artık
neyse hallederiz artık

03-06-2007, 10:05 PM
c:/system/data/applications.dat dosyasının silip menü düzenini 0 dan yapılandırın o zaman 
@ReBuZa
startup.mbm yi a: dan değiştirmen için fw yi yeniden yapılandırman gerekir.onun dışında c:/system/apps/startup klasöründen değiştirebilirsin

@ReBuZa
startup.mbm yi a: dan değiştirmen için fw yi yeniden yapılandırman gerekir.onun dışında c:/system/apps/startup klasöründen değiştirebilirsin

03-07-2007, 12:07 AM
teşekkürler cmert
c:/system/apps/startup olayı daha iyi olmuş. sanırım normal startup.mbm max. 12 kare tanırken bu daha falzla tanıyor
tebrik ediyorum kolay gelsin
c:/system/apps/startup olayı daha iyi olmuş. sanırım normal startup.mbm max. 12 kare tanırken bu daha falzla tanıyor
03-07-2007, 01:48 AM
12 den fazlasını denemedim, olabilir 

03-07-2007, 12:31 PM
cmert Wrote:fugitif95 Wrote:coskucum bu developer menu ne işe yarar?
Quote:Developer Menu, SX1'inize Siemens Code Generator (İnternetten searc edin bulursunuz) programı yardımıyla sim kartınızın IMSI numarasını SX1'inize tanıtarak ortaya çıkan bir gizli menü. Bu menu bazı arkadaşların cihazlarında otomatik olarak (Fabrika testi sırasında) açılıyor. Bazı arkadaşların ise manual olarak gerçekleştirmesi gereken bir özellik. Developer Menu altındaki alt başlıklarda örneğin Accu Monitor, akünüzün ne kadar kaldığını sayısal oranlama sistemiyle size aktarır. Bu menü aynı zamanda arızalı olduğunu düşündüğünüz bataryanızın verdiği değerleri bir yere not edip, sağlam bir bataryanın değerleriyle karşılaştırmak suretiyle kullanabileceğiniz bir test programıdır. Bunun dışında Charging Monitor denilen bir başka menüde ise cihazınızın şarj değerlerini sayısal olarak görebiliyorsunuz. Cihaza kaç volt enerji geldiği, kaç amper yüklendiği vs. Bununla da şarj aletinizi test edebiliyorsunuz.
Bunlar dışında işinize yarayabileceğini düşündüğüm bir başka özellik ise yine aynı menü altındaki Servicing Cell. Bu baz istasyonlarından gelen sinyalleri test ediyor. Cihazınızda şebeke sorunu olduğunu düşündüğünüzde ve sinyal göstergenize güvenmediğiniz durumlarda sağlıklı veri almanızı sağlayacaktır. Ancak oradaki değerleri çözmek biraz vaktinizi alabilir. Bu menünün asıl güzelliği ise eski tip trafik radarlarını yakalıyor olması. Bildiğiniz gibi eski tip trafik radarları (Zaten çoğunu yenilemediler) Baz istasyonları mantığı gibi çalışıyor. Yani yüksek frekansta (800 - 1900 Mhz) sinyal aralığında yayın yapıyor. Servicing Cell menüsü altındaki sinyal değerleri sapıttığında anlıyorsunuz ki çevrede bir trafik radarı var. Bunun için bir kaç test yapmanız sizi profesyonelleştirecektir. Menü altında bir GPRS sayacı, Irda Sayacı da bulunuyor. Tamamen fabrikasyon testleri için kullanılan bir menü.
Kurulum: Developer Menü aktivasyonunun iki yöntemi var. Birincisi bahsettiğim Siemens Service Code Generator programı aracılığıyla. Ama bunun için S55 - SL55 serisinde kullanılan COM Data Kablosuna ihtiyaç var. Arkadaşlarınızdan ödünç alabilirsiniz. COM kablo aracılığıyla PC'ye bağladığınız SX1'inizi kapatın. Read IMSI demeden önce baud hızını 57600'e getirin. Cihazın COM hızı bu. COM ayarı da cihazı bağladığınız COM1 ya da COM2 portu seçili olacak. Daha sonra Read IMSI dediğinizde cihazınızın power tuşuna 0.5 saniye kadar basın (Cihaz açılmamalı) 14 rakamlı bir code ortaya çıkacak. Bu bazı sim kartların arkasında da yazan IMSI Code'dur. Daha sonra Make Code seçeneğinden Full olanı seçin. Cihazı COM bağlantı kablosundan çıkarın. Menü'ye girin ve kare tuşuna basın Developer Menü karşınızda.
Eğer bu yolla başaramadıysanız. Sim kartınızın arkasındaki rakamları Service Code Generator Programının IMSI kısmına manual olarak girin. Daha sonra Full seçeneğinden make code diyin çıkan rakamları rehberinize *Monitor ismiyle kaydedin. daha sonra bu rakamların başına * koyup +4 haneli kodu yazdıktan sonra kare tuşuna basın ve YES deyin. Cihaza manual olarak monitor kodunu girdiniz. Cihazı kapatıp açın ve yine aynı şekilde menüye girin kare tuşuna basın alın size developer menu. Güle güle kullanın.
ÖNEMLİ NOT: File Manager'e girdiğinde A, C, E, Z sürücüleri gözüken arkadaşlarda developer menü zaten açıktır. Açılmasına gerek yok. Bu arkadaşlar direk menüye girdiğinde kare tuşuna basarsa. Developer Menü özeliğini kullanabilir. Öte yandan yukarıdaki anlattıklarımı yapan arkadaşlar artık yukarıda saydığım sistem sürücülerinin tümünü de görecektir.
by SiemensMania
odiil de benim file manager'da a,c,e,z görünüyo..up4-plus yüklü zaten...neyse yukarıda dediğine göre o sürücüler görünüyorsa developer menü açık demektir...dmek ki benim de açık...amma velakin menüye girip "kare" tuşuna bastığımda "SİSTEM HATASI" veriyor..nedendir acep?
03-07-2007, 12:37 PM
bir de unutmadan sorayım da...telefonu kapalıyken şarja takıyorum.gayet güzel şarj oluyor gibi görünüyor...ama alttan alta,sinsi sinsi bizi yiyormuş meğersem..şarj falan olduğu yok...teli bi açıyorum ki bıdıbıdbıdıbıdı sesiyle açılıyor ve batarya boş görünüyor...teli açık şarj ettiğimde bir sorun yok (1 gün gitmesinin dışında tabi) bu arada hemen belirteyim yan sanayi batarya diil,aldığım günkü batarya aynen duruyor.neden kaynaklanır acebaa? yoksa zaten tuş problemi için servise vericem bunu da söyleyim halletsinler...ama sebebini merak ettim tabi
03-07-2007, 03:02 PM
Elimde fazladan aynı sorundan muzdarip orjinal bir batarya var.batarya problemi anlayacağın.zira diğer bataryamda hiçbir sorun yok 
servise batarya değişim talebinde bulun bence

servise batarya değişim talebinde bulun bence

03-07-2007, 04:26 PM
ReBuZa Wrote:teşekkürler cmert
malesef desteklemiyormuş yanılmış olmalıyım...

03-07-2007, 05:38 PM
dimmer i açıyorum uygulama kapandı diyor,
bu arıza yı wildskinz yapmış olabilirmi?
zaten wildskinz de çalışmaz oldu,formatmı atayım ?
bu arıza yı wildskinz yapmış olabilirmi?
zaten wildskinz de çalışmaz oldu,formatmı atayım ?