Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: tuş takımı garanti kapsamına girermi?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Merhaba arkadaşlar. benim Sx1 im in 2 taraftaki tuş takımı da sabit değil yerine tam oturmuyor.Servise götürsem değiştirirler mi sizce?
Yerine oturmamasından kastettiğin yandaki tuş takımının oynaması ise o narmal.

Fakat tuşların zor basıyor veya hiç basmama durumuna gelmişse servise bu şekilde anlatırsan durumunu hallediyorlar.

Tuş takımını değiştireceklerini sanmıyorum ama sen hangi tuşların zor bastığını söyle onlar halleder...
tuşlarda basmama sorunu yok ama dediğin gibi oynuyor tuşlar yerinden. Demekki herkes de görülebiliyo bu sorun. O zaman boşyere servise götürmenin veya yeni tuş takımı almanın anlamı yok.Smile
Servise bazı tuşların zor basması sebebiyle vermiştim Sx1'imi.
Geldiğinde sorun giderilmişti ve yan tuşların sıkılaştırıldığını oynamadığını farkettim.
Ama 2 gün sonra tekrar oynar başlıklı hallerine döndüler.Yahoo
Fakat tuşların basmasında bir sorun yok.Thumbup
Tüm SX1lerde görünen bir durum, bugüne kadar oynamayanını görmedim ...

Beni sinir eden bir durum olduğu içinde kendimce bir çözüm yolu buldum, tuşlar son derece rijit ve tıkır tıkır çalışıyor.

Resimde işaretlediğim yerlerde tuş kenarları ve kapak arasında kalan aralığa dışarıda kalmayacak ve görüntüyü bozmayacak büyüklükte çift taraflı bant veya herhangi bir dolgu maddesiyle doldur ve en ufak bir sorun, stabilitesizlik kalmasın.Resimdeki cihaz kendi cihazım ve görüntüyü bozan hiçbir ekten yok Wink
Çok basit ama akıllıca bir çözüm çok teşekkür ederim .Ben de siyah bir bant bulup köşelere yerleştirdim süper oldu tuşlar artık o kadar sallanmıyo.Smile
Her derde bir çözüm üretiyorsun. emeğin göz ardı edilemez.Wink
:swoon:Hocam valla hiç böyle birşey yapmak aklıma gelmemişti.
:thumbupBig Grinüşüncene sağlık

Ben tuşlarımdan rahatsız olmuyorum ama bu yöntemi uygulasam mı ne SmileToungueLaughBig Grin
cmert Wrote:Tüm SX1lerde görünen bir durum, bugüne kadar oynamayanını görmedim ...

Beni sinir eden bir durum olduğu içinde kendimce bir çözüm yolu buldum, tuşlar son derece rijit ve tıkır tıkır çalışıyor.

Resimde işaretlediğim yerlerde tuş kenarları ve kapak arasında kalan aralığa dışarıda kalmayacak ve görüntüyü bozmayacak büyüklükte çift taraflı bant veya herhangi bir dolgu maddesiyle doldur ve en ufak bir sorun, stabilitesizlik kalmasın.Resimdeki cihaz kendi cihazım ve görüntüyü bozan hiçbir ekten yok Wink

Bu güzel fikirlerin teşekkürler dostum ...
Yalnız ben tuş takımını dağıtma olayını unutmuşum daa Toungue
35cem35 Wrote:Bu güzel fikirlerin teşekkürler dostum ...
Cem abi (Gerçek abimin ismide Cem Smile Sanki ona sesleniyor gibi oluyorum ) sanırım bu işlem sırasında telefonu açıp tuş takımını dağıtmaya gerek yok. Dıştan uygulanıyor.

Gerçi açılıp içten yapılması daha sağlam olur ama ozamanda garanti dışı duruma geçer.
mesaj gelmiş ajan
cmert Wrote:Tüm SX1lerde görünen bir durum, bugüne kadar oynamayanını görmedim ...

ben_sx1 Wrote:
35cem35 Wrote:Bu güzel fikirlerin teşekkürler dostum ...
Cem abi (Gerçek abimin ismide Cem Smile Sanki ona sesleniyor gibi oluyorum ) sanırım bu işlem sırasında telefonu açıp tuş takımını dağıtmaya gerek yok. Dıştan uygulanıyor.

Gerçi açılıp içten yapılması daha sağlam olur ama ozamanda garanti dışı duruma geçer.

Anladım da...
ben hazır yeri gelmişken sorayım dedim
bir kaç resim var ama detaylı değil
telefonu tertemiz ettim de tuş takımınıda temizleyeyim demiştim
ama ilk metali çıkardıktan sonra tuş talkımını kasadan ayıramadım bir türlü
halbuki kilitleri de açıyorum ama ???
eğer olurda cevaplanırsa sevinirim açıkcası
bu arada garanti olayını kafana takma sen
hallederiz Big GrinToungue
Kesinlikle tuşlara içten veya herhangi bir yerden müdahale sözkonusu değil, biraz elbecerisi olan tüm kullanıcıların uygulayabileceği basit ve etkili bir yöntem Smile

siz de benim gibi ayrıntı hastasıysanız derdinize deva olur Big Grin

@erkahn

mesaj sana Big Grin anladın sen onu Toungue
Quote:telefonu tertemiz ettim de tuş takımınıda temizleyeyim demiştim
ama ilk metali çıkardıktan sonra tuş talkımını kasadan ayıramadım bir türlü
halbuki kilitleri de açıyorum ama ???
eğer olurda cevaplanırsa sevinirim açıkcası

yöntemi biliyorum ama nasıl yapsamda açıklasam, kelimeler kifayetsiz kaldı da Big Grin Big Grin
Hadi coşku !!!
Yapsan yapsan sen yaparsın Big Grin
Hadi Anlat Bakalım... Toungue
Başlıyorum Toungue Toungue

3 adet numerik tuş kilidinin tam karşısında 3 adet daha ucu yuvarlak şekilde çubuksu metal var.
kilitleri kurtardıktan sonra anlattığım (!) Toungue 3 adet metali kapağın dışına itmek suretiyle dikkatlice kapaktan kurtar.
numerik tuşlar tamamen kasadan ayrılmış olacaktır Smile

elimde detaylı resim olmadığı için anlatımı mazur gör Shy
OK
Teşekkür ederim
bence güzel bir anlatım oldu
tabi başkası ne düşünür bilemem ToungueToungueBig GrinToungueToungue
Amacına ulaşsında ... Big Grin Big Grin
cmert Wrote:.......
......
Resimdeki cihaz kendi cihazım ve görüntüyü bozan hiçbir ekten yok Wink

ben yine yapayım gıcıklığımı , verilen bilgileri görmeyip hataları bulayım Big GrinBig Grin
Bugün hedef tahtası olduk iyi mi Big Grin Big Grin

Yere düşene bi tekme de siz vurun Cray Sorry Big Grin Popcorn
Reference URL's