Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: format
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
PC ye format nasıl atılır??Excl
lütfen yardım edinSorry
bi xp cdsi lzm öncelikle..pc açılırken cd takılı iken aç..eğer cd sürücüden boot ise boot menüsüne girer..ondan sonra kendin yönlenirsin kısaca yazdım Smile bayaa kısa oldu hatta. Smile sadece bilgin olsun diye.. gugılda aratırsan uzuuun uzuuun cvplarını bulabilirsin..
neckermenn Wrote:bi xp cdsi lzm öncelikle..pc açılırken cd takılı iken aç..eğer cd sürücüden boot ise boot menüsüne girer..ondan sonra kendin yönlenirsin kısaca yazdım Smile bayaa kısa oldu hatta. Smile sadece bilgin olsun diye.. gugılda aratırsan uzuuun uzuuun cvplarını bulabilirsin..

süper cevap yawwwe
3 4 kere ard arda at ögrenirsin aslında çok basit ama anlatması sorun anlayana derlerya iste öle bisi

arkadasın dedigi gibi  
bak cdyi tak pcye ama hızlı yap açılırken der

-cd den ön yükleme yapmak için bi tusa basın der tabi boot ayarı yapılmıssa (eger boot ayarı yoksa yaz foruma yok die onuda anlatalım)

basarsın bi tusa  sonra çekirdek hata ayıklama filan gelir o otomatik oluo bu olyalar bittikten sonra  

-pc yeniden baslıcak(kendi kendine reset atcak sen biseye dokanma) sonra yükleme tekrar baslıcak  gene ön yükleme yapmak için bi tusa basın diycek bu duruumda hiç biseye dokanmıcan  

-sonra ekrana durgun mavi bi ekran gelcek ve orada hangi sürücüyü sileceksen onun üzerine gel (yön tusları ile) L tusuna bascan örnek:c´yi sil diycen  tabi c:sürücüsüne format atarsan c: yi sildikten sonra orada bölünmemis alan oluscak -bölünmemis alana gelcen(yön tusları ile) orada Yeni bölüm olustur diycen ve yeni bölüm olusturulacak  (yanında parantez içinde  ham yazacak )

- sorada o ham alan üstüne gelcen enter a basıp yükle diycen  o yükleemeye baslıcak  

hadi kolay gelsin basarılar dilerim o sırada biraz Drinks ve Popcorn al iyi gelir bu islem yarım saat sürer Thumbup
öncelikle ilginize teşekkür ederimSmile
pardon BOOT ne oluyo?blink
PC ilk açılış ekranında F8 tuşuna basarsan görürsün.
Eğer BOOT seçeneği çıkmaz ise o zaman ECS tuşuna basarak o pencereden çık ve tekrar F8 tuşuna basarak Boot menüsünü görürsün
bıos ve boot menüsü benim bildiğime göre delete tuşu ile açılıo.sonra ordan 1. boot olarak cd-romu seçmen gerek yoksa cdyi görmez ve arkadaşların anlatıığı işlemlere geçmez
_fatih_ Wrote:bıos ve boot menüsü benim bildiğime göre delete tuşu ile açılıo.sonra ordan 1. boot olarak cd-romu seçmen gerek yoksa cdyi görmez ve arkadaşların anlatıığı işlemlere geçmez
ewet katılıyorum ancak bazı PC'lerde F12 veya F2 vb kısa yol tuşları atanmıştır özellikle Notebooklarda. her neysede bu konuyu açan arkadaş bunları zor yapar, Bootu, Formatı Öğrenmekle malum olmuyor Desenki setupa gireceksin oradan boota geleceksin oradan CD'den bootu seçeceksin. F10 a basıp kaydedip çıkacaksın,

benim arkadaşa tavsiyem en yakın bilgisayarcıya götürsün veya en yakın komşusunun 10 yaşındaki bilgisayarla haşır neşir olan çocuğunu çağırsın. yoksaa ıııııhhhhhh.
ehehehehe bence kendi yapsın bi kere yapsın sonra alısır ben üç kere arka arkaya atmıstım we ögrenmiştim Smile
"medo" online neticeyi yazsın da öğrenelim çünki soruyu soralı 5-6 gün oldu. noldu "medo" kardeş nasıl hallettinmi işini.?
eğer disket sürücüsü varsa bilgisayarında bu işi disketle yapabilirsin .isteyen olursa açılş diskini ekleyebilirim.
Bence daha basit ve daha hızlı
sooner81 Wrote:eğer disket sürücüsü varsa bilgisayarında bu işi disketle yapabilirsin .isteyen olursa açılş diskini ekleyebilirim.
Bence daha basit ve daha hızlı
NTFS'de işe yaramaz Sadece Fat 16 ve Fat 32'de işe yarar.
kardes format atmak cok kolay zatenn senı yonlendırıyoo zor olan sey boot cd roma almakk boot devices vardır veya firs boot buraya bıos tan gırıyosun del tusuyla 2 farklı bıos tıpı vardır bı alt alta mavıdır heryer oyle bı bıossa usten 2. ordan fırs bootun uzerıne gell - tusuyle veya entere bas acılır fdd hdd falan failan ordan cd rom secceksın sonra f10 bas e ye bas yanı kaydet xp cdısını taktıktan dırek bı tusa bas dıgcek bascaksın o senı yoneldıoryo sılceksın sunu olusturcaksın bunu yap diğe c olusutrur d siler sonra bolumu olsutuyrosun ntfs oalrak bıcımlendır dıyosun oaly bıtıyo bıere resetlıyo yıne bır tusa basın dıgcek basma orda bırak 39 dan devam etjek sonra sıfresını girr ileri ielri dee oaly ıtjek yuklencekkk basarbılrısınn bunuu arkadnyızz hepımızzz
Reference URL's