windows xp cdsini takıp kurmaya başladığımda bilgisayarım tam kurma ekranına kadar geliyo sonra kapanıyo...
Evde birkac deneme yaptım bilgisayarı soğuk bi yere getirdiğimde kurmaya başlıyo %50 lere kadar cıkıyo(Balkonda yaptığım denemede

)
Sorunun soğutma ile ilgili bi problem olduğunu düşünüyorum ne yapmam gerekiyo sizce?
Bilgisayarımın özellikleri:
datron marka dizüstü bilgisayar
512 ddr2 ram
128 mb paylaşımlı ekran kartı (on bord)
intel 915gm/gms,910gml express chipset
intel pentium 1.73 ghz
40 gb hardisk
yardımcı olursanız sevinirim...
dokunmadan garantiye yolla..fan la ilgili bi problem olabilir..Fan çalışma sesini duyabiliomusun?...kapanma aşırı ısınmadan olabilir...bilgiayarı fazla ısıtma yani fazla çalıştırmadan garantiye göndermeni tavsiye ederim
fanın sesi geliyo bende aşırı ısınmadan kaynaklanıyo diye düşünüyom..bilgisayarı bi kez kurabilmiştim ama çok soğumasını beklemiştim şimdi olmuyo ama...cok saol neckermenn
Şimdi olmuyo diyip dwm etme..İşlemcinin fanında yada soğutucu metalinin arasındaki maddede bi temassızlıktan kaynaklanan ısınma problemi olabilir..sen riske atmadan garantiye yada bir bilgissayarcıya göster..en azından fan la işlemcinin soğutma metali ile arasındaki maddeye baksın..Daha fazla problemle karşılaşabilirsin
ewet dostum direk garantiye ver... sakın uğraşma!!
bu tavsiyeni göze alacam neckermenn bunları hiç düşünmemiştim tekrar saol
cpu ile fan arasındaki termal macunla ilgili olduğunu düşünüyorum kesinlikle pc ye dokunma garantisi varsa hiç dokunma
bence termal macunla alakalı olamaz, tamam termal macun ısıyı düşürüyo olabilir. ama bilgisayar kendini resetleyecek kadar ısınnıyosa termal macunu yeniliyerek ısı düşsede bilgisayar hala çok ısınıyo olacaktır ve sağlıklı çalışacağını sanmıyorum..bence işlemcide yada anakartta bir sorun var..
Ama herşeyden önce bios ayarlarını default a getirip tekrar denemeni tavsiye ederim..çünkü bazı bioslarda bulunani bilgisayarın resetlenmesi ile ilgili ısı ayarını yanlışlıkla değiştirmiş olabilirsin..
kardesim o notebook un bence anakartı arızalı ısınması da ondan dolayı kaynaklanıyooo sen hiç uğraşma garantisi varsa yolla yapsınlar ...
bilgisayarımı garantiye gönderdim ve yapılmış olarak gönderdiler fakat ne yaptıkları hakkında bi bilgim yok verdikleri kağıtta yazmıyodu bilgi ve tavsiyeleriniz için teşekkur ederim...