Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: sx1 speed oc sorusu?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
sx1 speed ile hızı 168 mhz yapmamın işlemci açsından bir zararı varmıdır?en uygun hız sizce nedir?
168 fazla zarırı yoktur fakat fazla zorladığın zaman telefon daha çabuk ısınır en uygun hız 144 veya 150 mhz dir
saolasın
Omap işlemci için maksimum değer 144 mghz dir.
Üzeri kullanımlar riskli, tabi cihaz sizin cihazınız paşa gönlünüz bilir ...
ben hep 156 da kullaniyorum bir sorun yok tabi simdilik
En güzeli 120 de kullanıp işiniz olduğu zaman 144 yapmak sonra gene 120 ye çekmek...Telefonunuz için en sağlıklısı bu.Mesela ben 1 gün boyunca 186 mhz de kullandım telefonun pil ömrü yarı yarıya düştü + anormal ısınma. 192 ve 204 te de her zaman çalışmıyor genelde resetleniyor.
ben hep LCG JUKEBOX da muzik dinlediyim icin 156 kullanmadigim zaman cagri geldiyinde tel takiliyor ama 156 da sorun olmuyor
@cmert Omap işlemci için maksimum değer 144 mghz dir.

öyle olup olmadığını nerden bilecez
zorba87 Wrote:@cmert Omap işlemci için maksimum değer 144 mghz dir.

öyle olup olmadığını nerden bilecez

al buradan bileceksin...:"""ti omap310"""
@robotica'ya katılıyorum En güzeli 120 de kullanıp işiniz olduğu zaman 144 yapmak sonra gene 120 ye çekmek dogru söze ne hacet
walla ben 190 a kadar çekiyom hiç problem olmuyo Big Grin
Elektronik cihazlar tıkır tıkır çalışırlar hiç bir sorun yokken de aniden sahadan ayrılırlar.
stabil çalışma aralığında kullanmak en uygunu, bu değer aralığını da bu konuda uzmanlaşmış arkadaşların tavsiyelerine uymakta fayda var.

"cmert" 144'ü geçmeyin diyorsa geçmeyin, çünki o kendisini bu konuda yetiştirdi, uzman oldu.
OMAP310 Features:
Low-Power, High-Performance CMOS Technology

Low-voltage 130 nm technology
TI925T ARM9TDMI Core

Up to 144 MHz (maximum frequency)
Voltage: 1.5v nominal
16KB I-cache; 8KB D-cache
Support for 32-bit and 16-bit (Thumb mode) instruction sets
Data and program MMUs
Two 64-entry translation look-aside buffers (TLBs) for MMUs
17-word write buffer
192-KB of shared internal SRAM - frame buffer
telefonumu 180mhz kullanıyorum hiç problem olmuyor çok iyi çalışyor daha önceden kapatamadığı programlardan dolayı kasılma oluyordu şimdi öyle bir sorun yaşamıyorum ve telefonumdan çok memnunum sx1 ölünceye kadar kullanılacak bir telefonThumbupThumbupThumbup
boks_5 Wrote:telefonumu 180mhz kullanıyorum hiç problem olmuyor çok iyi çalışyor daha önceden  kapatamadığı programlardan dolayı kasılma oluyordu şimdi öyle bir sorun yaşamıyorum ve telefonumdan çok memnunum sx1 ölünceye kadar kullanılacak bir telefonThumbupThumbupThumbup

gercekten katılıyorum
Arkadaşlar 144 üzeri kullanınca belli bir süre sonra buzzer yanıyor bilginize... (dengesiz voltaj yüzünden)
buzzer olayı belkide sadece farkedilen, başka yerlerede zarar veriyor olabilir. bende üç ay 168'de kullandım, birşey olmadı ama başkaları benim kadar şanslı olmayabilir. her donanımda aynı sonuç çıkmayabilir.
baba adige nasıl ben 120 ye dusurcem bna bı anlat ama kalıcaı olarak?
azrail9mm Wrote:
boks_5 Wrote:telefonumu 180mhz kullanıyorum hiç problem olmuyor çok iyi çalışyor daha önceden  kapatamadığı programlardan dolayı kasılma oluyordu şimdi öyle bir sorun yaşamıyorum ve telefonumdan çok memnunum sx1 ölünceye kadar kullanılacak bir telefonThumbupThumbupThumbup

gercekten katılıyorum

iki arkadasim siz devam edin 180mhz'e...Wink2 gun sonra cihaziniz acilmayip tamirci tamirci sx1 işlemcisi arayacaginiz zaman,ya da herhengi bi entegreye zarar geldiği zaman pişmanlik kapiya dayanir...tel sadece 3-4 saniye hizlanacak diye işlemciye asiri yukleme yapmak mantikli degil.firma cihazi,yazilimi da calişma frekansini da standardina oturtmus en son 144mhz..birşeyi kaybetmeden önce degerini anlamak gerekir;)ha,derseniz sanane diye o da sizin düşüncenizdir saygi duyarim cmert(cosku)nun dediği gibi...pasa gonlünüz bilirWink
erkahn Wrote:baba adige nasıl ben 120 ye dusurcem bna bı anlat ama kalıcaı olarak?

up4+ yuklu degil mi ajan...

e onda oc kontrol programi var ac onu 120 ye cek 'save' de cik... hepsi bu..Big Grin
ama acıp kapayınca
144 oluo yıne ajan?
nasi yav:blink:save deyince restart da yese degişmiyor hiz..yoksa bende mi var bi yamukluk?Big Grin
save demiyordur ajan...Big Grin
batarya cıkıo benım arada kart degısımı yapıorumda ajan?
bide save nerde yazıo acaba?
Pages: 1 2
Reference URL's