radyo antansiz çalışsın diye içerden lehim yapıp içerden tel geçirdim oldu ama sadece TRT yi çekiyordu sonra kulaklığı bir taktım kulaklıktan bom bom diye ses geliyo mp3 playerde bile sonra anteni sötüm kulaklık kendine geldi ama hışırtı yapıyo herhalde lehimin pastası yüzünden oldu... inşallah pastayı temizlersem düzelir bide joyistiki nerden bulacam ben değişmek için hurda sx1 mi arıyım?şu hijacker a njoldu yav onun foruma yazacam olmuyo kaç gündür yok.
![[Image: image001tu3.jpg]](http://img242.imageshack.us/img242/6803/image001tu3.jpg)
Kardeş...Naaptıınn??!!!!....:DBu Sx1 denen aletle en cok ugraşanlardan biriyim...ben bile bole bişe yapmadım...Hatta aklımdan bile geçmedi....

Sen onu gördüğüm kadarıyla USB soketinde sagdan 2. pine lelimlemişsin...Peki o kablonun diğer ucunu nereye lehimledin???

Yoksa harici anten girişine mi??(yada buzzer kapagı....Ole gözüküo walla....) Eger kabolunun öteki ucunu bi yere lehimlediysen sök...Boşta kalsın bi ucu...
Diğer bi ihtimal de anten kablosunun bi şekilde USB soketinin üzerindeki metal kısma deymesi...Onu da bi kontrol et derim....Deymemesi lazım!!!....
Eger lehim pastasından diosan(ki ben ole sanmıom) ilk önce boardı ısıt daha sona tinerle temizle....
Bide dikkatli bi inceleme yap bakalım..Orda herhangi bi devre elemanı uçmuş mu????
Son olarak da KONU YANLIŞ YERDE!!!....
Bu modifiye ile SX1, SX2'ye dönüşmüş artık

veya SX1m

.
Şaka bir yana Danger arkadaşın dediği gibi kablo ile 2 yer birbirine bağlandıysa kısadevre olma ihtimali %100 gibi birşey.SX1 e yazık olcak...
kardes sakasi bi tarafa cihaza oyle bi zarar veririsinki yanlişlikla,kurtarman mucize olur..mmi'ı da gec ana boarddan olursun;)bence o düzenegi cihaz hasar gormeden kisa devre yemeden sök;)sonra tinerle iyi bi temizle,kurut...
Birde bazi pinler kendi arasında kısa devre yaparsa hışırtı oluo..Bizzat başıma gelmiş bi durum kulaklıkla ugraşırken...Ama malesef hangi pinler oldugunu tam hatırlayamadım..Ama içinde antenin de oldugunu adım gibi hatırlıorum....(2.ve1. olabilir...Yada 2.ile3. olabilir...Yada 2. ile kulaklık sağ sol dan biri olabilir....

Dediğim gibi tam hatırlayamadım..Kusura bakma....)
Zaten soketin ayakları arası mesafe cok küçük oldugundan kısa devre ihtimali çok yüksek...Nokta gibi lehim yapman gerkiodu...Birazda el becerisine bakıo bu iş....
zorba87 Wrote:bide joyistiki nerden bulacam ben değişmek için hurda sx1 mi arıyım?şu hijacker a noldu yav onun foruma yazacam olmuyo kaç gündür yok.
Joystick switchi teknik servislerden sorabilirsin, SX1 den başka C65 ve CX65 de de kullanıldığı için bulman kolaylaşabilir
![[Image: 160529115]](http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/16/1605/160529/16052911/160529115)
bencede buzzer kapağına lehimlemiş gibi ajan?
Cmert sende çok wardır Joystich switchinden

Sen şimdi stoklamışındır walla 15-20 tane..
Elimdeki bozuk anaboardın üzerinde bir tane yedek olaraktan var, başka da yok
oyunlarla aram iyi olmadığı için stok gereksinimi duymuyorum

Tamda onu dicektim.Oyun oynayasaydın,resimleri dizerdin şuraya

zorba87 Kardeşşş!!!!!!!...Yazmışın oraya sorununu...Bizde sana yardımcı olmaya çalışmışız...Bazı sorular sormuşuz...Zaten herşey cok açık da deil...Bu şekilde hiçbir zaman dogru düzgün cevap alamazsın!!!!...Bari sorularımıza cevap verde ona göre bizde bi çözüm yolu söliyelim...
Lütfen biraz daha ilgili olalımm...Buraya konu açışın KENDİ sorununla ilgili...Sorunun benle alakası olmadıgı halde benim senden daha cok mesajım VAR!!!!!!!!!.......
çok özür dilerim uzun zaman giremedim ben o işi hallattim ya bir kere buzzer kapagına lehimlemedim okadarda da deil vede dediğim gibi içerden pimlerin üzerine pasta gelmiş kulaklıkla arasında temassızlık yapıordu kulak pamuğula temizledim cillop canavar gibi oldu valla o biçim oldu şimdi antende süper oldu tek sorun biliyorsunun radyo dalgaları manyetik dalgalar enerjileri yüksek sayılır(öss saolsun) ve telefon dalgaları da aynı sekilde ki zaten onun için siemens telefona dahili radyo anteni yapmamış, benim gibi çünkü birbirlerini etkiliyorlar ama telefonu uçuş modunda açıp telefonun dalagalarını iptal edince radyo 10(on: ) numara çalışıyo tabi anteni düzgün lehimlerseniz pastayı elinizden geldiğince az kullanın. EEE biz nie bukadar uğraşak kulaklık takıp radyo dinleriz dersiniz tabi siz hatta gider 3 ytl ye ışıklı cep radyosuda alabilirsiniz ama bu bir öneri zihni sinir hesabı yani

hepiniz saolun çok iyi adamlarsınız valla abimlerim benim bea SX1 KARDEŞLİĞİ

valla çok ugraşma sx1 i üfff edersin
yaa usta işte nete giremedim ondan söleyemedim size bide 6600 ın joyistiği sx1 e olurmu
way yavrum
Desperado Wrote:Tamda onu dicektim.Oyun oynayasaydın,resimleri dizerdin şuraya
kardeş öncelikle geçmiş olsun bende senin gibi düşünüp bir kaç ay önce dahili anten yapmak icin sx1 i açtım
yalnız ben tuşların altındaki metali anten olarak kullanmıştım anten ucunu çok ince bir kablo ile bu metali şaseden ayırıp bağlamıştım kablo yinede kalın kalmış bende kablo yerine birazda ön board daki bakır yolu boş sanıp iki ucunu ayırıp bağladım
ve anten olarak oldu fakat ogün bu gündür benim sx1 de renk problemi var ön boardu tekrar eski haline getirmek istesemde olmadı öyle kullanıyorum bir yerlerden ön board bulursam değiştirecem inşallah halledersin tekrar geçmiş olsun
cem abinin fikriydi ama bi türlü cesaret edememişti iyikide kalkışmamış,zaten ozaman bende demiştim yapılsa bile radyo kesinlikle çekmez diye.Önce dışardan deneseydin keşke 5cmlik kabloyla radyonun çekmediğini görürdün dolayısıyla içeri sokmayada çalışmazdın,neyse geçmişolsun artık.
iyi düşünmüşsün ama bırak bunu tamirciler yapsın

yama programla sorunsuz calısıyo nıye anten yapıyon kı
yollamayı bılsem atardım ben daha yenıyım
tevfikilkay Wrote:cem abinin fikriydi ama bi türlü cesaret edememişti iyikide kalkışmamış,zaten ozaman bende demiştim yapılsa bile radyo kesinlikle çekmez diye.Önce dışardan deneseydin keşke 5cmlik kabloyla radyonun çekmediğini görürdün dolayısıyla içeri sokmayada çalışmazdın,neyse geçmişolsun artık.
Açıkcası "evet" cesaret edememiştim!
Çünkü konnektör dibindeki ayaklar o kadar küçük ki oraya 0,5 lik telefon kablosu bile zor lehim olur. Ama tabii ki amacım sadece 2. ayağa tel lehimleyip, teli de kasa içinde dolamaktı! Başka yerlere bağlamamak tabii ki!

35cem35 Wrote:tevfikilkay Wrote:cem abinin fikriydi ama bi türlü cesaret edememişti iyikide kalkışmamış,zaten ozaman bende demiştim yapılsa bile radyo kesinlikle çekmez diye.Önce dışardan deneseydin keşke 5cmlik kabloyla radyonun çekmediğini görürdün dolayısıyla içeri sokmayada çalışmazdın,neyse geçmişolsun artık.
Açıkcası "evet" cesaret edememiştim!
Çünkü konnektör dibindeki ayaklar o kadar küçük ki oraya 0,5 lik telefon kablosu bile zor lehim olur. Ama tabii ki amacım sadece 2. ayağa tel lehimleyip, teli de kasa içinde dolamaktı! Başka yerlere bağlamamak tabii ki! 
biliyorum abi sen yapsan başarırdın mutlaka,ben senin fikrin olduğunu belirteyim diye yazdım