sx1 im açılırken beep die bir ses cıkarıyor sonra da ekran kararıyor sonra ekran tekrar beyaz oluyor ve hiç bişi olmuyordu. açılmıyor, update moduna girmiyor,şarz etmiyordu, c55 kablosu ile flash yazılamıyordu.. içini açıp baktım gözle gürülen bişi göremedim ama. dün defalarca denerken bişi keşfettim
ön camın ordaki siemens yazısının oraya bastırınca telefon update modunda açıldı, hemen egold yazdım. sonra telefon şarz olmaya başladı hemen şarz edip full flash yaptım düzeldi diye seviniyordum. kapattım açtım yine aynı gıcık ses. ama şimdi siemens yazısının oraya basınc uygulayarak açtıgımda(kalp masajı gibi) gayet normal çalışıyor. tabi sürekli basınc uyguluyorum öle basıp basıp çekmiyorum..basınç yapmassam açılmıyor yine beep yapıyor.
sizce sorun nasıl çözülür, ben evde tek başıma bunu çözebilirmiyim? eger olursa linux kurcam şerefsizim

vidaları takmayımı unuttun
şaka bi tarafa telefonu aç tekrar birleştir ve vidaları iyi sık

ilk aklıma gelen bunlar

bastırınca düzeliyorsa bir yerde temas sorunu vardır...

Dostum bir haftadır benim telefonda açılmıyordu. forumda da dile getirmiştim.
(şurada:
http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=1825)
bir göz atarsan sorun hakkında belki ip ucu bulabiliriz.
siemens yazısında kalıyordu. senin kalp masajaını uyguladım. ve hayretler içerisindeyim. açıldı. fakat tam randımanlı değil şu anda. benimkinde tuştakımının yanındaki tırnaklardan biri kırılmış. fakat onunlada ilgisi yok. başka sx1 lerde boardları değiştirmek suretiyle denemeler yaptım. zoraki flash attım. format attım. açılmamıştı. şu anda açıldı. sanırım sorun üst boardda.
tuş boardı (mmi) üzerindeki entegre ayaklarında temassızlık yani lehim çatlağı var gibi geldi bana.sıcak hava tabancası ve bol flux ile güzel bir ısı geçilirse sorun kalmaz diye düşünüyorum.
ilginç...
Uzman bi doktor bul hemen ameliyata alsın

ya dün baya inceledim gözle görülür sadece ön kapaktaki yıldız tuşunun oradaki vida yerinde çatlak var onun yüzünden vide boşa dönüyor yeteri kadar sıkıştıramıyor ama oraya bastırıp tekrar denedim orası ile çok ilgisi yok gibi çünkü oraya basınc yaparkende beep yapıyor, ya ekranın altındaki siemens e çok büyük başınç yapmam gerekiyor yada tuş takımının altındaki birleşik işe yaramayan düğmeye biraz basınç yapmam gerekiyor düzgün çalışması için..
sanırım tus takımı ile ana board ı birleştiren yerde problem var siz ne dersiniz?
@cmert flux nedir?
@kursat77 sanırım aynı şeyden bahsediyoruz, bence de sorun tuş takımı boardının birleşme yerinde...
@frank vidaları deli gibi sıktım ama biri yalama gibi sanki zaten
turkel2001 Wrote:@cmert flux nedir?
Isı uygularken eriyen lehimlerin birbirine geçmesini önleyen özel bir sıvı madde

turkel2001 Wrote:@cmert flux nedir?
@kursat77 sanırım aynı şeyden bahsediyoruz, bence de sorun tuş takımı boardının birleşme yerinde...
@frank vidaları deli gibi sıktım ama biri yalama gibi sanki zaten
Flux tiner gibi bişey bildiğim kadarıyla,ancak ha deyince bulunmuyor denmişti bana

vidalar yalama olacak gibiyse sakın sıkma açamazsın falan çok zorlanırsın

arkadaşlar board u kasaya takmadan kablo ile pile baglasam çalışırmı? yoksa kasanın üzerindeki zımbırtıların illa temas etmesi mi gerekiyor açılması için?
turkel2001 Wrote:@kursat77 sanırım aynı şeyden bahsediyoruz, bence de sorun tuş takımı boardının birleşme yerinde...
evet dostum sorunumuz aynı.

dün bende hemen hemen aynı şeyleri denedim. bir türlü dikiş tutmadı. güç bela açılıyor. birkaç saniye sonra tekrar kilitleniyor veya kapanıyor.
turkel2001 Wrote:arkadaşlar board u kasaya takmadan kablo ile pile baglasam çalışırmı? yoksa kasanın üzerindeki zımbırtıların illa temas etmesi mi gerekiyor açılması için?
vidalarla da değişik kombinasyonlar denedim (sıkma-gevşetme-sıkıştırma). olmadı.

turkel2001 Wrote:arkadaşlar board u kasaya takmadan kablo ile pile baglasam çalışırmı? yoksa kasanın üzerindeki zımbırtıların illa temas etmesi mi gerekiyor açılması için?
Daha doğrusu, pili kabloyla board'a bağlasam olurmu diyorsan tabiiki olur, ancak dikkatli ol, mümkün olduğu kadar lehim kullanma, elektronik malzeme satan yerlerde 20 cm civarında kablo vardır her iki ucunda da minik mandal gibi çakışan maşaları vardır geçici bağlantılarda kullanılır. onlarla bağlayarak dene ancak kısa devre yapmamasına dikkat et.
çokta anlamıyorsan daha fazla bozmadan iyi bir servise ver.
çünki dostum her tarafı küçük küçük diyot vb. dolu donanımsalsa sen zaten yapamazsın en iyisi tamircilere sorarak veya bu forumda hangi ildeysen o ildeki kime götüreyim diye sor.
ama genede sen bilirsin. kolay gelsin
Kalp masajı yapan arkadasın dikkatine. Aynı şekilde dediğin gibi benim sx1 de yapıyor denedim gerçekten senin yönteminle çalısıyor. Ben mmi tuşlarını sıcak hava ile boarddan ayırdım ve orada oksitlenme gördüm aynı sorun sendede olabilir. iyi aksamlar
-------------------------------------------------------------------
Su an oksitleri temizledim ve sonuc benim için yüzde 50 ama makinada sağlam frimware varsa o zmn makinan çalısabilir. bende su an X55 ile core ataya çalısıyorum. bir türlü olmuyor biri anlatırsa cok iyi olur sitedekileri yapınca SW-Update not successful veriyor. iyi aksamlar
@mr-şahin, walla bende atamadım normal yöntemle firmware, ama işte basınç yaparak normal çalısıyor ya, o şekilde bastırırken software update moduna girdi, o zaman normal kablo ile yaptım hemen e gold bölümünü.
cihazı kasaya takmadan. pili board a kablo ile baglayarak açtım cihazı, kasadaki çatlak ile alakası yokmuş yani. kesinlikle üst boardda sorun, yapışkan tuşları söküp denedim, en altta ki ana board ile birleşme noktasında problem. oraya basınç uygularsam düzgün çalışıyor cihaz. ama dikkatle inceledim oksitlenme yok benimkinde. yani büyüteçle bakmadım ama hiç oksit gözükmüyor, senin oksitlenme tam olarak neredeydi?
diğer arkadaşlar evde normal lehim makinesi var ama bunun eşşek kadar ucu ile oraya mudahale edemem, şu sıcak hava üfleyen cihaz nasıl bişi ve anlamadıgım sıcak hava lehimleri eritiyor da boarddaki plastikimsi parçalar bu sıcak havadan etkilenmiyormu?
Bendeki cihazda joystick kısımından sıvı girmiş kapatma tuşunun kontak yeri ve etrafı oksit olmus. Bakalım en kötü ihtimal mmi board almak
turkel2001 Wrote:anlamadıgım sıcak hava lehimleri eritiyor da boarddaki plastikimsi parçalar bu sıcak havadan etkilenmiyormu?
sıcak hava uygulanırken, tüm plastik parçalar sökülür, sökülmeyecek gibi olanlarda bir şekilde korunur

Mr-SahiN Wrote:Bendeki cihazda joystick kısımından sıvı girmiş kapatma tuşunun kontak yeri ve etrafı oksit olmus. Bakalım en kötü ihtimal mmi board almak
ne kadardır or mmi board? bide nereden bulucaz ki?
cmert saol cevabın için, o işi yapabilecek başka cihaz varmıdır sadece mmi board altındaki plastik beyaz birleşme kısmındaki ayaklara tutmam lazım sanırım??
sıcak hava tabancası dışında bildiğim bir alet yok.
hmm sanırım bu aletten umudu kesmenin zamanı geldi. bunu tamir etsem bile tuşlara her bastıgımda tekrar dan bu bölümün üzerine basınç binecek ve yine sorun cıkaracak, zaten kasanın ön kapagı, vida oyugunun oradan çatlak. En iyisi arkadaşımın bana almanyadan sx1 kasası ve ön board göndermesi için yalvarmak... öff ya sadece bir kere yarım metreden betona düşmüştü, sanırım o zaman catlamış orası

elimde aynı problemli iki adet mmi boardu bozuk tel ve birde flashı bozuk cihaz var. ben buralarda (k.maraşta) parça bulamıyorum.
ismini şuan hatırlamıyorum ama cmert forumda daha önce bir firmanın telefonunu ve adresini (istanbul) vermişti. onlarla görüştüm mmi boarda 80-90 ytl civarı demişlerdi.
bana board konusunda yardımcı olabilecek kimse varmı. biraz daha uygun yollu mümkünse.

kürşat77 Wrote:elimde aynı problemli iki adet mmi boardu bozuk tel ve birde flashı bozuk cihaz var. ben buralarda (k.maraşta) parça bulamıyorum.
ismini şuan hatırlamıyorum ama cmert forumda daha önce bir firmanın telefonunu ve adresini (istanbul) vermişti. onlarla görüştüm mmi boarda 80-90 ytl civarı demişlerdi.
bana board konusunda yardımcı olabilecek kimse varmı. biraz daha uygun yollu mümkünse.

benim kara inciden umudu kestim ben, çok da seviyordum yazık oldu
Bu arada mmi boarda çok demişler yahu. gitti gidiyor da 160 milyona ikinci eli var klomple sx1, full aksesuar
ben sanırım motorola rokr e2 alıcam linux işletim sistemi varmış onda, muzik ve ekran açısından manyak. telefonu begenmemiştim gittim bugun vatan da kurcaladım biraz fikrim degişti. ben böyle ekran görmedim, high definition gibi, görmeyen varsa gitsin görsün çok ilginç.
Arkadaşlar benim sx1 i tamir etmekle uğraşamayacağım, ne zamandır çekmecemde bekliyor, satmayı düşünüyorum, ilgilenen varsa komple sx1 siyah, MMI board gidik...
turkel2001 Wrote:Arkadaşlar benim sx1 i tamir etmekle uğraşamayacağım, ne zamandır çekmecemde bekliyor, satmayı düşünüyorum, ilgilenen varsa komple sx1 siyah, MMI board gidik...
üst boardı sağlamsa ben alırım. çünkü benim üst board ölü
hafta içi herhangi bir gün burda görüşelim