Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Tema Kullanımı (Anlatım)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Temayı indirdim telefonuma nasıl gönderebilirim ?

Telefonunuza temayı gönderebilmek için sx1inizi bilgisayara tanıtmış olmanız gerekmektedir yada daha hızlı ve daha kolay gönderim için card reader(hafıza kartı okuyucusu) kullanabilirsiniz. Telefonu usb kablosuyla bilgisayara tanıtmak için öncelikle Siemens Sx1 Data Suite programını bilgisayara yüklemeniz gerekecektir.(Sx1 Cd'sinde mevcut)
Cdsi olmayanlar yada internetten indirmek istiyenler için
[Baglanti adresini sadece uyeler gorebilir (tam uyelik icin yonetici onayi gerekir). Uye degilseniz hemen olabilirsiniz] (Paylaşım ßy Cmert)

Not: Siemens Sx1 Data Suite programını kurduktan sonra mutlaka bilgisayarınıza restart atmanız gerekmektedir. Aksi takdirde bilgisayar telefonunuzu görmeyecektir !
Daha sonra telefonumuz açıkken kabloyu telefonumuza daha sonrada bilgisayarın usb girişine takıyoruz. Bilgisayar yeni donanım bulundu uyarısı verecektir ve yeni donanım bulma sihirbazını açacaktır. Cd'yi takıp "Yazılımı Otomatik Olarak Yükle(Önerilen)" i seçip ileri diyoruz daha sonra bilgisayarımız cd'den gerekli dosyaları bilgisayara yükleyecektir. Yükleme esnasında "Devam Et" "Yüklemeyi Durdur" seçenekli bir soru gelebilir "Devam Et" diyerek yüklemeyi devam ettiriyoruz ve yükleme bittiğinde son diyerek yeni donanım bulma sihirbazını kapatıyoruz. Bilgisayardaki sağ alt köşedeki saatin yanında kalp atışı gibi hareketli bir iconumuz olacak bu bilgisayarımız telefonumuzu gördü demektir. Daha sonra telefonumuzun içini görebilmemiz için gerekli dosyaların kısayolu masaüstüne oluşturuluyor. Siemens Sx1 adında bir kısayol oluşacaktır. Klasör üstünde sx1 iconlu. Bu kısayolu açtığımızda telefonumuzun içindeki dosyaları göreceğiz Thumbup

Usb Kablo ile telefona temayı gönderme;

"backgroundimage.mbm ve eidpic.mbm" yi bilgisayarımızdan telefonumuzun C:System/data klasörüne gönderiyoruz Dosyalar değiştirilsinmi diye bir soru gelecek evet diyoruz ve telefonu kapatıp açtığınızda(restart) temanız hazır oluyor.
Temamız ".sis" uzantılıysa telefonumuzun herhangi bir yerine gönderiyoruz ve telefonumuzun orjinal yada başka bir dosya yöneticisinden ".sis" uzantılı dosyayı direkt telefonumuza kuruyoruz. Kurduktan sonra telefonumuzu kapatıp açmamız(restart) gerekmektedir. Temanız hazır !

Card Reader ile telefona temayı gönderme;

Temayı hafıza kartımıza gönderiyoruz. Temamız "backgroundimage.mbm" ve "eidpic.mbm" dosyalarıysa telefonunun orjinal yada başka bir Dosya Yönetici siyle bu iki dosyayı işaretleyip C:System/data ya taşıyoruz. Telefonumuz "backgroundimage.mbm eidpic.mbm zaten var" diyor ve bize 3 tane seçenek sunuyor;
"Üzerine yazılsın"
"Tümünün üzerine yazılsın"
"Üzerine yazılmasın"
-
"Tümünün üzerine yazılsın" diyoruz ve kopyaladıktan sonra telefonumuzu kapatıp açıyoruz(restart) ve temanız hazır !

Temamız ".sis" uzantılıysa bu dosyayı hafıza kartımıza gönderiyoruz ve telefonumuzun orjinal yada başka bir dosya yöneticisinden ".sis" uzantılı dosyayı direkt telefonumuza kuruyoruz. Kurduktan sonra telefonumuzu kapatıp açmamız(restart) gerekmektedir. Temanız hazır !

Not: Sis uzantılı yeni bir tema kurmak için şu anda kullandığımız temada sis uzantılıysa telefonumuzun Yönetici'sinden kaldırıyoruz ve diğer temamızı kuruyoruz. Restart atıyoruz temamız hazır !
Eski temamız backgroundimage.mbm ve eidpic.mbm dosyalarıysa bu işleme gerek yoktur direkt olarak kurabilirsiniz.
eline sağlık çok güzel bir döküman olmuş Thumbup
teşekkürler cok faydalı bir paylaşım olmuş...

yaw,sizlere birşey sormak istiyorum.Eger yanlış yere soruyorsam şimdiden özürdilerim.
Sorum şu;ben tema yapıyorum lakin,backgroundimage kenarları biraz beyaz oluyo onları nasıl düzeltebiliyorduk.Bi zahmet acıklayabilir misiniz??Shy
Sx1_FoReVeR Wrote:Temayı indirdim telefonuma nasıl gönderebilirim ?

Bilgisayardaki sağ alt köşedeki saatin yanında kalp atışı gibi hareketli bir iconumuz olacak bu bilgisayarımız telefonumuzu gördü demektir. Daha sonra telefonumuzun içini görebilmemiz için gerekli dosyaların kısayolu masaüstüne oluşturuluyor. Siemens Sx1 adında bir kısayol oluşacaktır. Klasör üstünde sx1 iconlu. Bu kısayolu açtığımızda telefonumuzun içindeki dosyaları göreceğiz Thumbup
Eline sağlık dostum, paylaşımın için teşekkürler.
Kalp gibi dediğin herhalde "mRouter"
Kablo ile veya card reader ile göndermeye ilave olarak, kızılötesi veya Bluetooth ile bağlantı da yapılabilir. ilgilenenlerin bilgisine.
@bluecat
fazla bilmiyorum ama tema resminin 176x220 pikselse kenarlarında boşluk kalmaması lazım.
@nashiila
evet kalp gibi dediğim mRouter. Card reader kullandığım için isimlerini fazla bilmiyorum.
Kızılötesi yada bluetoothla göndermek nasıl oluyor tam olarak bilmediğim için yazmadım eğer bilen birisi açıklarsa mesaja ekleyebilirim
"Sx1_FoReVeR" Kardeş Bluetooth ve kızıl ötesi cihazını bilgisayara bağlıyorsun.
nasıl telefonumuzda bluetooth'u açıp diğer arkadaşın telfonuna bir şey yolluyorsak buradada mantık aynı. mesafe 10 mt. civarı (100mt id.edenlerde var)

Kızılötesinde ise PC'de takılı kızıl ötesi alıcı-vericisine telefonun kızılötesi kısmını (sol ön uç kısımdaki küçük delikli yer) 3-5cm aralıklı tutuyrsun diğer dosya gönderme işlemi bluetooth ile aynı.

Burası zaten senin mesajın devamı, ayrıca eklemene gerek yok.
Sağolasın yeniler için yararlı bir bilgi...Ellerine sağlık
Bilmeyen arkadaşlar için harika bi paylaşım .. emeğine sağlık Wink
Sx1_FoReVeR Wrote:@bluecat
fazla bilmiyorum ama tema resminin 176x220 pikselse kenarlarında boşluk kalmaması lazım.
@nashiila
evet kalp gibi dediğim mRouter. Card reader kullandığım için isimlerini fazla bilmiyorum.
Kızılötesi yada bluetoothla göndermek nasıl oluyor tam olarak bilmediğim için yazmadım eğer bilen birisi açıklarsa mesaja ekleyebilirim

cvp verdiğin için saol arkadaşımda işte kafama takılan vede asıl sorun olanda bu ya 176*220 temalar ama neden kenarları beyaz oluyoo???Wink
Ellerine sağlık
sx1temayapar ile yapılan sis uzantılı temayı telefono atıp kurdum restart yaptım yine tema değişmiyo orjinal fw kullanıyorum bi alakası olabilirmi?
intifada54 Wrote:sx1temayapar ile yapılan sis uzantılı temayı telefono atıp kurdum restart yaptım yine tema değişmiyo orjinal fw kullanıyorum bi alakası olabilirmi?

sis uzantılı temaları orjinal fw'de kullanamazsın Excl
cmert up4 kurmanı tavsiye ederim Thumbup
peki renk paletlerini nereye atıyoruz?
güzel paylaşım ellerine sağlık
abi bende olmuyooooo walper oluyooor ne yapabılırım yanıtlarsaaan sevinirimSmile
teşekkürler
arkadaşlar .sis tema kurdum telefon kitlendi açılmaz oldu. ALLINONE fw yüklü.sizce temada bir sorun mu vardı?
yardım edin lütfen
tema da dosya eksik olabilir ...format atıp tekrar aç telefonunu...* ve kare tuşlarına basarak telefonunu ac...
format attım şimdi tema yüklemeye korkuyorum.
ona bişi diyemem ben:whistling:cihazla senin aranda bi sorun oBig Grin
[Image: 2004090036588338752_rs.jpg]

arkadaşlar tema dosyasını içinde bunlar var. sis i telefona kurcam.diğerlerini napıcam?
ilk ikisi .mbm olanları C:sistem/data içine koplaya gelen soruya evet de yeterli
teşekkürler geriye kalan 2 dosyayla birşey yapıyor muyuz?
kalsın dalgana bak
sadece sis tema yeter şimdilik tema bölümüne bakarak tema beğen
tamam teşekkürler son bir soru daha soracağım. ALLINONE in orjinal teması da çok güzel bence.herhangi bir tema yükledikten sonra orjinal temaya dönebilir miyim
Pages: 1 2
Reference URL's