Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: İlginç ama gerçek Windowsta !!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Windowsta herhangi bir yerde Con isimli klasör oluşturmaya çalışın.. Olmayacak Yahoo
saçmalık Big GrinBig GrinBig Grin windows saçmalığı işte ne olcakBig Grin
con özel bir addır . dos komutlarında ekranı temsil eder
aynı Lpt1 in yazıcıyı temsil ettiği gibi ( Lpt1 de klasör ismi olmaz )
Bak üstad biliyo işteBig Grin
Türkiyede hiç kimsenin dosyasının adına "con" veya "Lpt1" vereceğini sanmam, yabancılar düşünsün.
dos bilen herkes bunu bilir ilginçlik nerde?
müjde; "con" olmazsa, "concon" koyabilirsiiiiiiiiinuzzzzzzzzzzYahoo
herkes dos bilmediğine göre ?
erkahn Wrote:dos bilen herkes bunu bilir ilginçlik nerde?

dos biraz eskilerde kaldı be erkan , şimdi pekte ihtiyaç duyulmuyor kendisine
tabi sen eski toprak sın bilirsin o ayrı Smile
md concon "enter" , cd concon "enter"

C:\concon> ne zor günlerdi o günler.
3310 Wrote:
erkahn Wrote:dos bilen herkes bunu bilir ilginçlik nerde?

dos biraz eskilerde kaldı be erkan , şimdi pekte ihtiyaç duyulmuyor kendisine
tabi sen eski toprak sın bilirsin o ayrı Smile
Eski sistemlerde dos acaip önemliydi ama şimdi pek işe yaramıyo,ancak bilmekte hala fayda var!Program yazarken işlevi kendiniz yaratacağınıza windovstan çağırmak daha kolay oluyo Big Grin birde heykle falan uraşan varsa kesinlikle bilir,exploit saldırısı yapılacağı zaman eğer windovstaysanız dos olmazsa saldıramazsınız Rolleyes ancak böyle klasördü şuydu buydu hakkaten boş bilgi yani Big Grin gidipte con falan gibi isimlerle klasör açmam şahsen Big Grin Toungue bu arada dos severler için free bi işletim sistemi var,ancak adını unuttum,dos geliştiricileri üretiyo diye okumuştum Smile bu arada elinde dosla ilgili kitap olan varsa ekleyebilirmi foruma?(Türkçe) komutları falan biliyorum az çok,ama böyle kıyıda köşede ayrıntı bilgilere ihtiyacım var,bazen sadece uygulamayı call etmek işe yaramıyo yani Big Grin Toungue Popcorn
----------> wasd
microsoft un sitesinde dos komutlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi mevcut Türkçe olarak
daha önce karşıma çıkmıştı ama link elimde yok şu an
önemli olan öğrenmek isteyen öğrenebilir
Sx1_FoReVeR Wrote:herkes dos bilmediğine göre ?
3310 Wrote:----------> wasd
microsoft un sitesinde dos komutlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi mevcut Türkçe olarak
daha önce karşıma çıkmıştı ama link elimde yok şu an
Komutlar var bende Smile kullanımkları falan yazıyor,ancak istediğim bunun gibi püfler.
Visual basicde yazmaya uraşmıştım pc bağlantı programı,program teorik olarak çalışıyor ancak pratiğe geçince dos sorun yaratıyordu Big Grin o tür sorunları çözmek için biraz daha bilgiye ihtiyacım var yani Smile yada daha iyi bi net ve programlama bilgisine Big Grin sağol yinede Smile
nashiila Wrote:md concon "enter" , cd concon "enter"

C:\concon>      ne zor günlerdi o günler.

c:\win
işi bitiriyorduSmile
hmm siemens sx1 de con isimli bir klasör oluşturun ve windowsa kopyalamaya çalışın bakalım ne olacak?
Smile
Reference URL's