Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Fıkra
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
[Image: ormantx7.gif]
Ormana Maliyeciler Gelmiş
[Image: ayqn5.gif]
Bir gün Ormana Maliyeciler gelmiş, bunu duyan Ayı başlamış ormanın içlerine kaçmaya, kaçarken yolda Kaplumbağa denkgelmiş, Ayı kardeş ne oldu niye kaçıyorsun demiş, Ayı nasıl kaçmam Kaplumbağa kardeş Ormanımıza maliyeciler denetime gelmiş mutlaka bi açığımızı bulurlar o zaman yandık valla, bende var bir kürk, hanımda var bir kürk, çocukta var bir kürk.
[Image: kaplumbaavw8.gif]
Bunu duyan Kaplumbağa hemen işi gücü bırakmış O'da Ormanın içine kaçmaya başlamış, bunu yukardan Leylek görmüş aşağıya süzülmüş ve kaplumbağaya seslenmiş, kaplumbağa kardeş niye kaçıyorsun demiş, ah, ah, nasıl kaçmam Leylek kardeş Ormanımıza Maliyeciler denetime gelmiş,  mutlaka bi açığımızı bulurlar, bende var bir ev, hanımda var bir ev, çocukta var bir ev.
[Image: leyleksk5.gif]
Bunu duyan Leylek hemen yükselmiş başlamış Ormanın içine kaçmaya, Bizim Maymunda Ağaçtan Hindistan cevizi topluyormuş, bi baksa Leylek Ormanın içine kaçıyor, hemen bağırmış Leylek kardeş hayrola niye kaçıyorsun, ne oldu demiş. Leylek nasıl kaçmam maymun kardeş Ormanımıza Maliyeciler denetime gelmiş,  açığımızı bulurlarsa yandık valla, bende var bir yazlık, hanımda var bir yazlık, çocukta var bir yazlık.
[Image: maymunfs8.gif]
Bunu duyan maymun hemen elindeki Hindistan Cevizlerini atmış Ağaçtan inmiş başlamış kaçmaya, epey kaçmış kaçmış, sonra birden durmuş, ulen ben niye kaçıyorum ki demiş, benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocuğun kıçı açık, maliyeci neyimizi alacakki. demiş.........Yahoo
[Image: maymun2jd7.gif]
güzelmiş saol babaBig GrinBig Grin
Sen Sağol Ajanım.Yahoo
eyv.Big Grin
ehuehuehBig Grin:DSaol
AH BİZ EŞEKLER'den aklımda kalanlar.
[Image: eekmq6.gif]
Eşeğin Biri Anlatıyor;
Ah, Ah biz Eşeklerde eskiden siz İnsanlar gibi konuşur sohbet eder dertleşirmişiz, bir gün yaşlı kuşaktan bir Eşek Dağa yayılmaya gitmiş, her yer yem yeşil otmuş, yayılırken bi ara Kafasını kaldırıp taaa uzaktaki dağa bakmış, bi karartı görmüş Kurt'a bellim belirsiz benzeyen, yok canım kurdun ne işi var, ııh yok o değildir demiş, tekrar yayılmasına devap etmiş.
[Image: kurttn0.gif]
bir süre sonra tekrar kafasını kaldırıp az önce baktığı dağa doğru bakmış, karartı daha beri gelmiş ama seçilmiyormuş, yinede kurt'a hafifte olsa benziyormuş, yok canım demiş yaşlı kuşaktan Eşek, Kurt'un ne işi var buralarda demiş yayılmaya devam etmiş.

Yine aradan bir süre daha geçmiş. Kafasını kaldırıp tekrar bakmış bu sefer biraz daha Kurt'a benziyormuş ama yaşlı kuşaktan Eşek bi taraftan yok canım O değildir diyormuş bir taraftanda yavaş yavaş evine doğru yürümeye başlamış bu arada yürürkende ot yemeye devam ediyormuş.

Ara sırada kafasını kaldırıp geriye doğru bakıyormuş bu arada karartı iyice belli olmaya başlamış ama O hala bir taraftan yok canım o değildir diyormuş kurdun ne işi var olsa olsa Kurt'a benzeyen başka birşeydir diyor, diğer taraftandan adımlarını sıklaştırıyormuş.

Ama Kurt iyice yaklaşmış 20-25 mt. kalmış, bizim yaşlı kuşaktan Eşek Bir taraftan dört nala koşuyormuş, bir taraftan da yok canım O değildir diyormuş ama kurt iyice yaklaşmış 1-2 mt kalmış yaşlı kuşaktan Eşek hala yok o değildir diyor ve koşmaya devam ediyormuş.

Kurt Eşeğin arka baldırından kapmış bu arada yaşlı kuşaktan Eşek A, O imiş, A, O imiş,  derken Aaa  oooo, imiş   A, O, İ  diye diye konuşmayı unutmuşuz. biz şimdi 3 kelime biliyoruz A, O, İ.

Not: Bunlar aklımda kalmış işte (Eser sahibi: Aziz NESİN)

[Image: ahbizeekleraw2.gif]
[Image: terziih4.gif]
Kekemenin Biri, Takım Elbise diktirmek için Terziye gider. içeri girer
"Se se selam ün ün aleyyyykikikiik üm" der, Terzide Aleyküm selam der.
"Be be ben", "E E el bi bi se se" elbise "di di diktirrrrr ce cem" der.
Terzi tamam hay hay dikelim der ve kumaşların yerini göstererek, sen şuradaki kumaşlardan beğen ben senin ölçünü alayım dikeyim der.

Kekeme "Ta ta tam, tamam" der. kumaşı beğenir ve Terziye dönerek "şu şu şunnnnnnndan" "oooooollll  ssuuuuunnnnn" der.

Terzi pekala der ve eline mezure denen meşin metreyi alarak kekeme'nin ölçüsünü almaya başlar, O bir yandan ölçü alırken bizim Kekeme de biryandan, "Pa pa ça ça la la rrrrrrrrrıııı" "iiiii sss pa pa nnnnnyo yol" "ooooooooolllllllllssssuuunnnn" demiş.
[Image: terzivekekeme1ru2.gif]
Terzi tamam abey demiş sen nasıl istersen öyle yaparız, biraz sonra kekeme tekrar "ce ce cep le lerrriiiii" "ka ka kappppp akkkkk llllllııııı" olsun demiş. Terzi tekrar tamam abey nasıl istersen, velhasıl kekeme orası öyle olsun burası böyle olsun diye isteklerini sıralamış, her seferinde Terzi tamam yaparız abey demiş ama kekemenin bitmek tükenmek bilmeyen sorularındanda bıkmış bu arada ölçü alma işide bitmiş, terzi notlarını önündeki Ajandasına yazmış ve kekemeye dönerek tamam abey demiş.
kekemede "öööööyyyyy leeeeeyyy ssssseeeeee"  "be be ben, giiii diii yoooommm" demiş ve kapıdan çıkıp gitmiş.

Terzi içerdeki diğer müşterilerle ilgilenmeye başlamış, bir taraftanda etrafı toparlıyormuş, aradan beş, altı dakika geçtikten sonra kapıya doğru bi baksa "kekeme",  Terzi buyur abey birşeymi  unuttun demiş.
kekeme "yoooook" demiş. "ya ya yakaaaa lalarrrr ıııııııda" "ku kurrrru vvvaazze, kuruvaze" yaka "oooolll su suuuuunnnn" demiş.
terzi tamam abey demiş, kekeme tekrar "eeyy vaaalll lllaaaahhh" demiş gitmiş.

Terzi yine diğer müşteri ve diğer işlerine geri dönmüş makinayla bir şeyler dikmiş, ütü yapmış falan derken aradan on, onbeş dakika geçmiş bi baksa kekeme yine kapıda, iç düşüncesinden allah, allah çattık belaya demiş ama belli etmemiş buyur abi yine ne oldu demiş.
kekeme "ko ko kolllllll la larrrrrrııııııı, bo bo bolllll" "oooollllssssuuuuunnn" demiş tamam abi sen merak etme ben yaparım yaparkende iki üç defa prova yapacağız o zaman beğenmezsen düzeltiriz. demiş, neyse kekeme tekrar gitmiş.

Uzatmayalım, Terzi yine diğer iş ve müşterilerle oyalanırken bayada bi vakit geçmiş ben deyim iki saat, siz deyin üç saat. dükkanda kimse kalmamış terzide dükkanı kapatmak üzere kapıya doğru yönelmiş ve gayri ihtiyari dükanın kapısından kafasını çevirip bi baksa ta ilerden kekeme geri geliyor terzi "ya sabır" çekmiş. ama bu sefer tedbirini almış ve kekemeyi beklemeye başlamış.

Kekeme yanına yaklaşınca Terzi kekemenin birşey söylemesine fırsat vermeden ondan önce, bağırarak Düğmelerde ?arağın  kafası gibi olsunmu demiş. bizim kekeme dururmu "yo yo yo iiiiilllll ik llleeerrrrriiiiii" ilikleri "aaannnaannııııınnnnnn" ananın "?mı" giiiibiiii oollssssunn.
demiş.

Not-1: Burada sözü geçen düğmeyi herkes bilirde, iliği bilemeyenler olabilir, Düğmeyi taktığımız deliğe "İLİK" denir.
Not-2: bu fıkrayı başka şekilde duymuş olabilirsiniz ama bu anlatım benim "nashiila"
üste ilave yaptım kekeme ile terzi
iki fıkrada çok komik gerçekten özellikle 2ncisi.. böyle güzel fıkraları bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim nashiila
teşekkürler , güzel fıkralar Smile
Ben teşekkür ederim okuyup, yorumladığınız için,

Önümüzdeki günlerde devamı gelecek.
Nasreddin Hoca Eşeğiyle pazara gitmek üzere hazırlıklarını yapmış.
Eşeğine semerini vurmuş,
[Image: eek2qe7.gif]
alacaği sebze, meyve ve diğer erzakları koyacağı heybesini artmış, yem torbasını almış ve Eşeğine binmiş, (nasreddin Hoca bu Düz binecek değil yaBig Grin)
[Image: nasrettinhocabbd4rx1.gif]
Yolda giderken, Hoca’nın  bütün kuvvetiyle Eşeğin yularını çekmesine rağmen Eşek, kendisinden daha önce yolda giden bütün Eşeklerin bıraktıkları pisliklerini koklarmış.

Nasrettin Hoca da; Eşekten inmiş, Zahir beğendi ki kokluyor.
Diye, Eşeğin kokladığı pislikleri torbasına doldururmuş.

Akşam, yem zamanı gelince hayvanın başına yolda topladığı Eşek pislikleri ile dolu torbayı asmış. Hayvan, pislikleri yemeyip, başını torbadan çıkarmak istedikçe, Hoca: Şunu sormuş;

Bütün gün sen kokladın, Ben topladım şimdi niye beğenmezsin?
[Image: eek4uc2.gif]
saol abiBig Grin
erkahn Wrote:saol abiBig Grin

Sen sağol hadiByeZzzzDrinks
TANRI YARATTI

Tanri eşeği yarattı ve ona dedi ki: "Sen bir eşeksin.
Sabahtan akşama kadar yorulmadan, yakınmadan
Çalışacaksın ve ağir yükleri sırtında taşıyacaksın.
Ot yiyeceksin, az akıllı olacaksın ve 50 yıl yaşayacaksın".
[Image: eek5tu4.gif]
Eşek cevap verdi: Aman Tanrım bunca insan oğlunun
kahrını nasıl çekerim "50 sene böyle bir hayat için
çok fazla, lütfen bana 30 yıldan fazla verme!".
Tanrı kabul etti ve böyle oldu

Sonra Tanri köpegi yarattı ve ona dedi ki: "Sen bir
köpeksin. İnsanlarin mallarini koruyacaksin, onlarin
en yakın dostu olacaksin. Insanlardan geriye kalan
artıkları yiyeceksin ve 25 yil yasayacaksin."
[Image: dalmayalyx8.gif]
Köpek cevap verdi: "Tanrim,Lütfen bana acıyın
25 yil böyle yaşamak cok fazla. Bana 10 yil ver yeter".

Daha sonra Tanri Maymunu yarattı ve dedi ki: "Sen bir
maymunsun. Ağaçtan ağaça salinacak ve bir aptal gibi
davranacaksin. İnsanları eglendireceksin ve 20 yil
yasayacaksin".
[Image: maymun3nz5.gif]
Maymun cevap verdi: Aman Tanrım
lütfen bana acıyın "20 sene dünyanın palyaçosu
olarak yaşamak cok fazla. Bana böyle bir hayatı
yaşamak için 10 seneden fazla verme".

En sonunda Tanri insanı yarattı ve ona dedi ki: "Sen
bir insansın. Dünyada yasayacak tek mantıklı düşünen
canlı olacaksın. Diger yaratılmışlara zekani kullanarak
hükmedeceksin. Dünyayi yöneteceksin ve 20 yil
yasayacaksin."
[Image: 51blrq5cl9.gif]
İnsan itiraz etti: "Tanrim insan
olmak icin 20 yil yetmez valla, Lütfen bana eşşekten
artan 20 yılı, köpekten artan 15 yılı ve maymundan
artan 10 yılıda ver."

Tanri bunu da kabul etti ve insan 20 yil insan olarak
yaşadı sonra evlendi ve 30 sene eşşek olarak sabahtan
akşama kadar çalisti ve ağır yükler taşıdı. Sonra
çocukları oldu ve 15 yıl köpek gibi yaşadı, evi korudu,
aileden artanları yedi. Sonra ilerleyen yaşında 10 yil
maymun olarak yaşadı. aptal gibi davrandı ve
torunlarını eğlendirdi. Nesli devam etti her yeni doğan
insanda genetik mirasını aldığı babası gibi yaşamaya
devam etmekte. kıyamete kadarda böyle yaşayacak.
çok güzeL bir şey tşkler
Ben okuyup yorumladığınız tşk. ederim.
Çok güzel be abi Big Grin ilkini okudum daha ama güzel Big Grin
Arkası gelecek okumaya devam.
nashiila Wrote:TANRI YARATTI

Güldürürken düşündürmek bu olsa gerek Smile
teşekkürler, güncel fıkra topiğimiz hayırlı ola Thumbup
cmert Wrote:
nashiila Wrote:TANRI YARATTI

Güldürürken düşündürmek bu olsa gerek Smile
teşekkürler, güncel fıkra topiğimiz hayırlı ola Thumbup
Buradaki bazı fıkraları şu veya bu şekilde duymuş olabiliriz, (bazılarını en az 15 yıldır söylüyorduk zaten, kişilere ait değil topluma mal oldular)

Fıkralara, Ben kendi anlatım ve yorumumu katıyorum, amacım bu seçkin forumumuzun her hizmeti gibi fıkralarıda kalburüstü (seçkin) fıkralar olsun.

Ara sıra denk geldikçe hoşuma gidenlere kendi yorumumu ekleyerek devam edeceğim.
iyi gülmeceler, ara sıra hepimizin ihtiyacı var.
Pahalı Halı Satan Dükkan :
Kadının (Adamın) biri, pahalı halı satan bir dükkana girmiş.
Etrafı incelerken, gözüne güzel bir İran Halısı takılmış, halının yanına varmış ve yakından incelemek için hafifçe eğilmiş bu sırada farkında olmadan bırrrt diye sosturmuş, hemen acaba duyan oldumu diye sağına bakmış kimse yok soluna bakmış kimse yok tam ohh diyeceği sırada arkasına dönüp bi baksa bir adım gerisinde dükkan sahibi duruyormuş.

Satıcının bir şey söylemesine fırsat vermeden, sanki hiç bir şey olmamış gibi birazda kızararak bu İran halısının fiyatı ne kadar demiş.

Satıcı pişkin pişkin sırıtarak, valla hanımefendi (beyefendi) siz daha halıyı görünce sosturduğunuza göre, fiyatı duysanız çıçarsınız demiş.

saol baba[Image: ninjagq5.gif][Image: ninjagq5.gif][Image: ninjagq5.gif]
erkahn Wrote:saol baba[Image: ninjagq5.gif][Image: ninjagq5.gif][Image: ninjagq5.gif]
sen sağol Ajan'ım, nerden buldun bu ninjaları zıp zıp zıplıyor. hiçte yorulmuyor keretalar.
En iyisi bir fıkra daha yazayım.Big Grin

Gece Günah işleyip Gündüz Hayır Yapan Hıristiyan :

Hıristiyanın biri günah çıkartmak için kiliseye gitmiş,
Kilisenin papazı yerine geçmiş, günah çıkartmak isteyen hıristiyan da günah çıkartanların oturduğu yere geçmiş.

Papaz sormuş buyur evladım derdin nedir, hıristiyan Papaz efendi ben günah çıkartmak istiyorum, papaz söyle evladım demiş.

Hıristiyan, valla papaz efendi ben geceleri vücudumu para karşılığı satıyorum günah işliyorum, kazandığım paralarlada gündüz hayırlı işlere harcıyorum sevap kazanıyorum, söyle bakalım bana, benim günahımmı çok sevabımmı çok demiş, Papaz düşünmüş taşınmış vede kaşınmış verecek bir cevap bulamamış ve vallahi evladım sana şu anda bir cevap veremiyorum ben yarın kara kaplı kitaplara bakayım sen yarın tekrar gel demiş.

Ertesi gün Hıristiyan tekrar gitmiş, tekrar papaz yerine, günah çıkartan hıristiyanda yerine geçmiş ve sormuş, Papaz efendi ne oldu bakabildinmi benim günahımmı çok sevabımmı demiş.

Papaz baktım evladım demiş, sen geceleri kötü işler yapıp aldığın günahlarla, gündüz hayır işleri yapıp kazandığın sevaplar bir birini götürüyor eee durum böyle olunca olan senin şeyine oluyor, demişBig Grin
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's