Arkadaşlar bugün eski evrakları karıştırırken, bugün elime bir şey geçti ve beni baya duydulandırdı sizinle paylaşmak istedim.
Oğluma Nasihatlar :
1- Doğruluktan asla ayrılma.
2- Her ne pahasına olursa olsun asla yalan (yanlış) söyleme.
3- % 100 emin olmadığın hiç bir şey için iddialaşma.
4- Sana ait olmayan hiç bir şeyi, sahibinin haberi olmadan asla alma.
5- Kendini karşıdakinin yerine koy ona göre söyle.
6- Kim olursa olsun tam güvenme ama önyargılı da olma.
7- Gözaçık! (uyanık, kurnaz) olma, Ahmak yerine de konma.
8- Bir şeyi aklında iken yap, sonraya öteleme, sonunda pişman olma.
9- Söz vermeden iyice düşün, verdikten sonrada muhakkak tut.
10- Şefkat ve merhamet duygularını asla yitirme.
11- Herhangi bir kişinin yüzüne söyleyemeyeceğin hiç bir şeyi arkasından söyleme.
12- İlk intiba çok önemlidir, münasebetlerinde buna dikkat et.
13- Eğilme, Yalvarma, El etek öpme, sadece bilgine güven.
14- Sevgi saygı ve hürmette kusur etme.
15- Her şeyin sınırı olduğu gibi, dostluğunda sınırı vardır.
16- Kendine yapılmasını istemediğin hiç bir şeyi başkasına yapma.
17- Yürekli ahmak olmaktansa, Yüreksiz korkak ol.
Bu kadar yazmışım ama buraya aktarması çok zordu. duygu açısından.
hepsini can_ı gönülden okudum, sen hepimizin babası sayılırsın.
Teveccühünüz çok teşekkür ederim. hepimiz SX1 kardeşiyiz ayrıca.
çizgileri kaldırsam iyi olacak gibi.
Teknoloji, SX1 bir yana; bu tür, hayata dair tecrübelerinizi aktarmanız şahsen çok hoşuma gidiyor.Buna çoğumuzun ihtiyacı var

Tşk. bizimde senin "FW" lerine.

benimde böyle bir listem var, eksik yada fazla. hepsini uygulamaya çalışıyorum.
teşekkürler...
yalnız 17 numara bence anlatmak istediğini anlatamıyor...

adigehalil Wrote:benimde böyle bir listem var, eksik yada fazla. hepsini uygulamaya çalışıyorum.
teşekkürler...
yalnız 17 numara bence anlatmak istediğini anlatamıyor...
17 numara favorim.
istersen açıklama yapayım, bir örnekle.
Bazen trafikte diğer araç sürücüleri veya yayalarıyla sorunlar yaşarız, hayatımızda ilk defa karşılaştığımız biriyle yok pahasına kavgaya tutuşuruz. sonucu söylemeyim istersen, böyle zamanda yürekli olmak işe yararmı? korkak olmak daha iyidir. evde çocuk ekmek bekliyor.
bu sadece bir örnek yüzlerce benzer durum olabilir, ha aynı kişiyle her gün sorun yaşarsın o ayrı, benim burda söylemeye çalıştığım hayatın boyunca bir daha karşılaşmayacağın biriyle, tartışmaya kavgaya gerek yok demek istedim.
"adigehalil" Bu konunun devamına ilave yapmak istersen uygun zamanda iyi olur.
teşekkürler paylaşım için
erkahn Wrote:teşekkürler paylaşım için

paylaşım için çok teşekkürler nashiila
Böyle birşeyi paylaştığın için teşekkürler.

ben_sx1 Wrote:Böyle birşeyi paylaştığın için teşekkürler.
ben teşekkür ederim. okuyup msj yazdığınız için.
ayrıca şunu not olarak yazayım.
nasihat olarak yazdığım şeylerin bir kelimesinde dahi düzeltme yapmadım.
ilk hali neyse son halide bu.
ilk sayfadaki düzeltme yazıların altında çizgi vardı onları kaldırdım.
harika nasihatler, böyle özel bir şeyi paylaştığın için içtenlikle teşekkür ederim
adigehalil değinmiş bende 17 numara üzerinde düşündüm bunun üzerine ve şu sonuca vardım kendi yorumumla:
biranlık parlamayla yürekli ahmak olursun evet öyle derler, çok yürekliydi ama yazık etti, yazık oldu...
buradaki yüreksiz korkak bence insanların gözündeki tarafı, o anda yürekli ahmak olunsa sen karşındakine ya da o sana çok ciddi bi zarar verecek ve sonuçları telafi edilemeyecek.
yani anlam korkak olmak değil, yüreksiz olmak değil, (belki bazılarının gözünde o anda böyle)
ancak aslında: bazı olaylarda doğru davranmak, kendini zaptetmek, kıvılcımla samanlık yakmamak, sinirlere hakim olmak olayı diye yorumladım kendimce.
eline, düşüncene sağlık
Sonic Wrote:harika nasihatler, böyle özel bir şeyi paylaştığın için içtenlikle teşekkür ederim
adigehalil değinmiş bende 17 numara üzerinde düşündüm bunun üzerine ve şu sonuca vardım kendi yorumumla:
biranlık parlamayla yürekli ahmak olursun evet öyle derler, çok yürekliydi ama yazık etti, yazık oldu...
buradaki yüreksiz korkak bence insanların gözündeki tarafı, o anda yürekli ahmak olunsa sen karşındakine ya da o sana çok ciddi bi zarar verecek ve sonuçları telafi edilemeyecek.
yani anlam korkak olmak değil, yüreksiz olmak değil, (belki bazılarının gözünde o anda böyle)
ancak aslında: bazı olaylarda doğru davranmak, kendini zaptetmek, kıvılcımla samanlık yakmamak, sinirlere hakim olmak olayı diye yorumladım kendimce.
eline, düşüncene sağlık
yorum için Tşk. ederim
senin açıklamada tamamlayıcı olmuş, dedimye hiç bir kelimesini değiştirmedim diye, işte eyle.

açıklamadan sonrada zaten mana yerine oturdu.
oğlumun odasına asacağım baba

kopya olarak değil örnek baba olarak yüreğine sağlık

Frank Wrote:oğlumun odasına asacağım baba 
kopya olarak değil örnek baba olarak yüreğine sağlık 
Sağol Bizimki "DR" oldu umarım Oğlunda ne arzu ediyorsa, arzusuna ulaşır.
Allah herkesin çocuğunu da arzusuna ulaştırsın.
üç tip İnsan vardır.(Bilgelik alanında)
1-Bilen İnsan.
2-Bilmediğini Bilen İnsan.
3-Bilmediğini Bilmeyen İnsan.
Bilen İnsan; Bu tip İnsan, konusuna hakimdir, söylediği sözler bilgi ve tecrübesine dayanır diğer insanlara faydalı bilgiler aktarır.
Bilmediğini, Bilen İnsan;Bu tip İnsan ise bilmediği şeyler hakkında yorum yapmaz, dolayısı ile kimseye zararı dokunacak bilgi vermez.
Bilmediğini, Bilmeyen İnsan; Bu tip İnsan ise faydasından daha çok zararı olan İnsan tipidir. Bilmediği herşey hakkında kendini biliyor zannedip insanlara yanlış bilgiler vererek zarar verebilir.
Sonic Wrote:harika nasihatler, böyle özel bir şeyi paylaştığın için içtenlikle teşekkür ederim
eline, düşüncene sağlık
anlatılmak istenen bu olsa gerek...
Burasıda SX1'cilere olsun.
-İstenmeden verilen hiç bir şeyin değeri yoktur.
Açıklama; Çocuk istemeden, alınacak elbisenin çocuk yanında değeri yoktur, çocuk istemeden zorla yollanan dershanenin faydası azdır, istenmeden zorla birine bilgisayar öğretmenin değeri yoktur.
Oysa tersi olsaydı, çocuk isteyince elbise alınsaydı, çocuk isteyince birazda nazlanarak dershaneye yollansaydı, arkadaşın bilgisayarda birşeyi öğrenmek için çabalarken yardımcı olsaydın, senden alası yoktu.
BİLDİĞİMİZ DAMLA İSE BİLMEDİĞİMİZ DENİZ
Bilmediğini bilmek ve büyüdükçe küçülmek de bilginin süsü olsa gerek. İmam Ebu Yusuf’tan birisi, öğrenmek istediği bir şeyi sorar. O da “Bilmiyorum” der. Adam: “Madem bilmiyorsun, ne diye devlet hazinesinden aylık alıyorsun?” deyince, Ebu Yusuf şu bilgece cevabı verir:
“Ben bildiklerim için para alıyorum, dostum. Eğer bilmediklerim için alsaydım, hiçbir hazinenin parası bunu karşılamaya yetmezdi."