arkadaşlar telefonum mmc kartı görmüyor. bazen uygulamaların isimleri çıkıyor. çalıştırınca uygulama kapatıldı diyor. bazende kart biçimsiz formatlansınmı? diyor. ayrıca blutooth ve kızılötesi ile de dosya gönderip almıyor. donanımsal olduğunu düşünüyordum.
dün diğer sx1 ime de aynısı oldu. aklıma ilk gelen virüs oldu. blutooth önce açılıyordu. şimdi açılmaz oldu.
format işe yaramıyor. kartı görmediği için virüs taraması da yapamıyorum. ne yapabilirim acaba?
yardımcı olabilcek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Öncelikle sorunsuz olduğunu düşündüğünüz bir MMC ile durumu kontrol edin.aynı sorunlar devam ediyorsa sorunun donanımsal olduğu kesinleşir.
cmert Wrote:Öncelikle sorunsuz olduğunu düşündüğünüz bir MMC ile durumu kontrol edin.aynı sorunlar devam ediyorsa sorunun donanımsal olduğu kesinleşir.
dostum elimde iki adet mmc kart var ikisindi birbirlerinde takıp çıkarttım. aynı tepkiyi veriyor. yani virüsse karttan tele bulaştığını düşünüyorum. pc de tarattım kartlarda birşey yok. 3. sx1 imde c: de anti virüs yüklüydü. bir adet cabir virüsü buldu temizledi. diğerlerine kurabilsem emin olacağim.
forumda antivirüs proğramları var

kürşat77 Wrote:dostum elimde iki adet mmc kart var ikisindi birbirlerinde takıp çıkarttım. aynı tepkiyi veriyor. yani virüsse karttan tele bulaştığını düşünüyorum. pc de tarattım kartlarda birşey yok. 3. sx1 imde c: de anti virüs yüklüydü. bir adet cabir virüsü buldu temizledi. diğerlerine kurabilsem emin olacağim.
Tele FW15 yükleyip temiz bir MMC ile deneyin

erkahn Wrote:forumda antivirüs proğramları var
ajan bende de varda tele atamıyorum. bütün giriş çıkışlar çalışmıyor. (IR, bltooth, mmc)
cmert Wrote:Tele FW15 yükleyip temiz bir MMC ile deneyin 
ajan denedim. fw yi yükledim. bltooth hiç çalışmıyordu. şu an çalıştı ama yine de dosya gönderip almıyor.
kızılötesi gönderiyor. almıyor.
mmc kart bozuk diyor. bazı uygulamaların simgeleri çıkıyor. çalışmıyor.
dosya sistemi ile ilgili birşey olabilirmi? (FAT)
mmc ler sağlam. fat format ta denedim.
kafayı yiyeceğim.
anlamadığım iki telefonumun da birer gün arayla aynı sorunu yaşaması.
Donanımsal bir sorundan başka birşey olamaz bu.
yani sorun alt boartta inşallah alt boartın olurda bulunmaz hint kumaşını aramassın..benim ilk sx1 im hafıza kartını görmüyordu sonunda bir alt board buldum ve efsane telefon elimde

sx1 ler ölmez.Efsaneler tükenmez.
SIEMENS_PRO Wrote:yani sorun alt boartta inşallah alt boartın olurda bulunmaz hint kumaşını aramassın..benim ilk sx1 im hafıza kartını görmüyordu sonunda bir alt board buldum ve efsane telefon elimde

sx1 ler ölmez.Efsaneler tükenmez.
dostum dört farklı alt boardda test ettik. mmc yuvasını değiştik olmadı.
yani sorun inşallah üstte değildir ....inşallah::

MMİ bordu tamiri
arkadaşlar akçakocada sx1 imi tamire verdim hafıza kartı bouzk diyordu mmi bordu bozuktu telin ve burda yaptırdım hibrikmi ibrikmi öyle bi parça değişti ve telefonum artık mmc tanıyor swup modda pc görüyor evet mmi bordu tamir oldu
bu yazılar talha415 kardeşime ait.onu yazısı ile size bi cevap.sorun aynı gibi.saygılar
evet arkadaşlar sorun mmida boşluk yapıyor. ana boarda takılan soket kısmında ama tam yerini tespit edemedim. haftasonu sıcak havadan geçecek. bakalım nolacak.
herkese teşekkürler.