Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: ekrandaki toz nasil temizlenir
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
arkadaslar arama yaptim ama bulamadim
ekranin icindeki tozlari nasil temizlicem ,icini acmadan yapilabilir mi?
tesekkurler
Yapamazsın..
t5 ile yapabilirsinBig Grin
celali007 Wrote:Yapamazsın..

Çokta güzel yaparsın. Excl
öncelikle ekran camına fön makinesi ile hafif ısı tutarak dikkatlice ön kapaktan ayır.
ekranın ta kendisi ile karşı karşıya kalacaksın.koli bandı vs. ile ekrandaki ve ekran camındaki tozları kolayca temzileyip ekran camını yerine monte edebilirsin.
üstelik vidalara hiçbir şekilde zarar vermeden Wink
dikkat etmen gereken hususlar koli bandını ekran yüzeyine fazla bastırmaman, aksi takdirde yapışkan izleri ekrana yapışacaktır.
cmert üstad arkadaş belki telin içini açmaya cesaret edemedi o dediğini nası yapacak ....
zaten içini açmadan nasıl yapabileceğini sormuş ama sen " yapamazsın " yazmışsın.bende " yaparsın " yazdım.
cmert Wrote:
celali007 Wrote:Yapamazsın..

Çokta güzel yaparsın. Excl
öncelikle ekran camına fön makinesi ile hafif ısı tutarak dikkatlice ön kapaktan ayır.
ekranın ta kendisi ile karşı karşıya kalacaksın.koli bandı vs. ile ekrandaki ve ekran camındaki tozları kolayca temzileyip ekran camını yerine monte edebilirsin.
dikkat etmen gereken hususlar koli bandını ekran yüzeyine fazla bastırmaman, aksi takdirde yapışkan izleri ekrana yapışacaktır.

yillardir uyguladiğim yontem...;)thanx coskucumToungue
tesekkurler demek koli bandi hic iz birakmiyor
tekrar ekrani nasil takicam peki?
Ekran camı ön kapağa tekrar takabileceğin şekilde yapıştırılmış vaziyette, söktüğün gibi geri takacaksın.önemli olan ekran camını takarken orjinal hizayı kaybetmemek.
bu iş hoşuma gitti benimde ekran biraz kirli serviste kirlettiler...
yani bende ayırsam tekrar yerine yapığtırabilir miyim?acaba..hiç açılmamış gibi olur mu garantisi devam ediyoda..
"gizli.ajan_sx1" kardeş "cmert" kardeş yukarıdaki açıklamasında, "tolgaevil" arkadaşın içini açmadan temizlik yapılabilirmi sorusu ,için evet yapılabilir demiş ve açıklmasında "söktüğün gibi geri takacaksın.önemli olan ekran camını takarken orjinal hizayı kaybetmemek." diyede açıklama yapmış. yani o cevap o arkadaşın sorusunun cevabı, en küçük bir hiza bozukluğu gözü rahatsız eder eğer biraz el becerin varsa ve T5 denen tornavidan varsa dikkatli bir şekilde sökerek temizliğini yapsan daha iyi olur.
cok saolun
ben cmert in dediği şekilde 3 günde bir temizliyorumBig Grin
enteresaaaannnnn!!!! servise verdimşu an sx1'imi...daha önce verdiğimde birsürütoz sokmuşsunuz...nasıl soktuysanız çıkartın dedim...eywallah abi,kusura bakma dediler..baqalım noolcak!!
regulus_black Wrote:enteresaaaannnnn!!!! servise verdimşu an sx1'imi...daha önce verdiğimde birsürütoz sokmuşsunuz...nasıl soktuysanız çıkartın dedim...eywallah abi,kusura bakma dediler..baqalım noolcak!!
Hakikaten ya, servisteki arkadaşlar Lütfen SX1'lerimize daha iyi davranın.

Bazı servislerin, Telefonu söktükleri tezgahları pislik içinde vida, tel parçası lehim parçası vb. ufaklı büyüklü parçalar diğer sökülen telefonların parçaları bir birine karışmış oluyor ve verdiğimiz telefonun camının içi dışı parmak izi pislik içinde oluyor.

Bütün servisleri bu katagoriye koymak yanlış olur, itinalı ve sorumlu hizmet eden özel servislerde çok ancak bizim sözümüz sorumsuz olanlara.

Bu gün SX1 kullanıcısı olabiliriz ama her teknoloji gibi bir süre sonra onunda devri bitecek ama biz siz servislere gelmeye devam edeceğiz öncelikli tercih sebebimiz olabilmeniz için, temizlik dahil bakım kalitesi gelbeniniz olacaktır.
cmert Wrote:öncelikle ekran camına fön makinesi ile hafif ısı tutarak dikkatlice ön kapaktan ayır.

Hocam çok saolasın.
İlk defa Sx1'im için korkularımı bir kenara bırakıp senin sözlerinin güvenirliğiyle bu işlemi yaptım.
İlk defa çıkardığım için biraz zorlandım ama operasyonu başarıyla gerçekleştirdim.
Emeklerinin hakkını ödeyemem.
Sx1 ile ilgili birçok bilgiyi senden ve bu forumdaki Sx1'ci dostlarımdan öğrendim.

Çok sağolun.Thumbup
İlk Sx1imde ( 2 yıl önce ) uygularken bende çok zorlanmıştım Smile
başarıyla uyguladığına sevindim Wink
Reference URL's