arkadaşlar akşam telime fw atarken telin kablosu çıktı. dolayısıyla yarıda kaldı.şu an tekrar fw atmaya çalıştığımda batarya düşük diyor. şu x55 kablosunu temin ederek yeniden flash yüklemek istiyorum.fakat telefonculara x55 kablosu deyince bir şey anlamıyorlar. bu kabloyu ne diye sormak lazım acaba.yahut teli eski haline nasıl döndüreceğim.
x55 almana gerek yok. sadece şarja tak bekle şarj almıyorsa pili açık şarj et, tekrar fw yükle...
sadece ekran acık şu an.inşallah şarj oluyordur.akşama kadar dursun böyle bakalım.akşam tekrar deneyeceğim o zaman.[/align]
Dostum geçmiş olsun, aşağıdaki sayfanın 215 nolu mesajında açık şarjın nasıl yapıldığını gösteren temsili resim var sadece senin kablon araç kablosu değilde normal şarj adaptörüdür. geri bağlantılar aynı, aslında firmware atmadan bataryanız dolu olsun diye çok uyarıyoruz ancak maalaesef sorunlar olduktan sonra okuyoruz. kolay gelsin.
http://forum.teknomag.com/showthread.php...065&page=9
abi sorma ya şarjım fulldü.ama yarıda telin kablosu çıktı.ondan sonrada kocaman çarpı işareti.belki dedim kendiliğinden düzelir.sabaha kadar açık kalmış öylece.dolayısıyla şarj sıfır. abi bu arada sen güzel anlatmışsın açık şarj olayını ama ben o kabloları nerden bulacağım ya. çarpılmayalım mazallah

hanibal59 Wrote:sadece ekran acık şu an.inşallah şarj oluyordur.akşama kadar dursun böyle bakalım.akşam tekrar deneyeceğim o zaman.[/align]
ekranın sağ üst köşesindeki şarj ikonu hareketli ise doluyordur. eğer ikon gözükmüyorsa şarj olmaz.
şarj ikonu yok abi ya

hanibal59 Wrote:abi sorma ya şarjım fulldü.ama yarıda telin kablosu çıktı.ondan sonrada kocaman çarpı işareti.belki dedim kendiliğinden düzelir.sabaha kadar açık kalmış öylece.dolayısıyla şarj sıfır. abi bu arada sen güzel anlatmışsın açık şarj olayını ama ben o kabloları nerden bulacağım ya. çarpılmayalım mazallah 
yok voltaj düşük zaten çarpacak bir voltaj yok ancak + ve - uçlarını aynen ordaki gibi yap. bağlantı maşalarıda elektronik malzeme satan her yerde vardır.
abi ben zor yaparım o şeyleri ya.bu şekilde şarj olmuyordur değilmi bu. maşa için ne diyeceğim ben sahi.ne diye sorayım. birde başka ne lazım bana başka.ona göre hepsini birden alayım.
maşa için satıcıya, 20 cm kablonun her iki ucunda mandal gibi sıkılan yerleri var lehim yapmadan geçici ara bağlantı yapmak için dersin.
başka birşey, 2 tane toplu iğne, 1 tane sendeki şarj adaptörü, birde toplu iğneleri taktığımız yer oynamasın diye altına çift taraflı küçücük bant koydum ben(resimdeki çok beyaz olan parça)
ve toplu iğnelerin üzerinede o resimdeki maşaların metal kısımlarında plastik yerler var ya (resimde yeşil ve beyaz gözüken) onlardan 3-4 mm eninde keser iğnelerin üzerine takarsın bendeki kırmızı idi o yüzden, resimdeki kırmızı parça. hadi kolay gelsin.
inşallah yaparım.çarpılmasak bari

alla alla o çarpı işareti ilk başta çıkan çarpı işaretimi FORMAT atmayı dene Format la düzelebilir format için önce yıldız sonra kare ve sonrada telefonu açma tuşunu basacan dene bakalım olmazsa bataryayı bi sx1 kullanan bi arkadaşının telefonunda şarz et yada ödünç batarya bulabilirsen iyi olur

açık şarz ı yapamazsan bunları uygula derim
bulamazsa bu şekilde ...
![[Image: theresult3jz.jpg]](http://img212.exs.cx/img212/9596/theresult3jz.jpg)
n kablonun ucundaki +ve- uclara ince iletken lehimleve bataryanın uçlarınada
hafif lehim ile tuttur sonra bataryayı tak telin açma tuşuna ve hemen ardından
yıldız+kare tuşuna bas tel kendine format atar ve sakın bu işlemi yarıda kesme
tel bu şekilde kurtulabilir.....
Hayır sakın baryaya lehimlemeyin, ya maşa ile bağlayın yada cmert'in yaptığı gibi bantla.