Arkadaşlar benim sx1 de problem vardı falan kapanıyordu biraz uğraştırdılar ancak telin içini tamamen değiştirdiler yeni imeisi oldu falan.
Ancak teli yanlışlıkla kitledik.İstanbulu aradık yeni imei falan verdik kodu veriyor ancak "İZİN YOK" diyor diyor garantiye verdik onlarda yamuk yaptı içinden parça alınmışş iftirası atıp garanti dışı bıraktılar. Yani bize bizden başka yar yok.
Arkadaşlar şimdi donanımsal veya yazılımsal hertürlü tavsiyeye ihtiyacım var. Nasıl açabilirim bu teli ya. ? Teşekkürler. Devre kesme olayı falan var ? o bi işe yararmı ?
"AYRICA" başka bir sx1 var elimde onun işlemcisinin bulunduğu bordunu değiştirsem "Telefon Kodundan Kurtulabilirmiyim" nasıl bir öneri bu sizce ?
sanırım x55 kablosu gerekiyor kilidi kaldırman için x55 kablosuyla tekrar flash yüklemen gerekiyor
x55 işi yapıomuymuş ya süpermiş o halde
galiba x55 le FLASH atınca telefon daki güvenlik kodu da gidiyormuş 12345 oluyormuş
arkadaşlar eminmisiniz millet Telefon Kodunu kaldırmak için 1000 takla atıyor ama siz çok basit bir şekilde cevapladınız ? öyleyse işimiz çok kolay ya
Sen Çok kolay sanıyorsun ama X55 kablosunu bulman çok zor + X55 kablosuyla flash atarken herhangi ufacık bir hata da telefonunla vedalaşabilirsin
Bi de Şunu dene istersen *#06# yap çıkan imei kodunu siemens müşteri hizmetlerine söyle telefondaki ne olursa olsun orjinal kod *#06# dir bi de test pointer ı kesmek var ama onu tam olarak bilmiyorum
Ankara da isen Necatibeyin girişinde telefoncular var 1 saatte hallediolar ama kaç ytl isterlerf bilmem
ama arkadaşlar telefonun bir problemden dolayı içi değişti yeni imei falan arıyorum istanbulu (Bu arada izmirdenim) yeni imei falan veriyorum bana veriyor kodu ancak kod geçersiz izin yok diyor yani siemens bile açamıyor telefonu %90 teknik serviste bu yöntemle açaçak telefonu o sebeple ha o yapmış ha ben ben yapayımda öğrenmiş olayım diyorum ayrıca izmirde çin seddi bile bulunur
ŞİMDİ tek ihtiyacım en iyi şekilde anlatılmış testpoint kesme işlemi sağolun varolun bilgi paylaşıldıkca büyür
madem izmirdesin direkt çankaya bitpazarında çok iyi telefoncular var yani?
doğru diyorsunda burada çok çok ucuza yaptırılabilir ancak ben kendim öğrenmek istiyorum işi o sebeple şimdi tp nasıl yapılır onu öğrenmekte iş
bende telimi kilitlemiştim bi ara servise götürdüm onlarda yanımda biyeri aradılar ve sx1 için telefon kodu istediler kodu girdiler ve acıldı..bence sende en yakın yere bi uğra olmazsa başka yerlere bak..benimki boyle oldu
o bahsettiğin kod benim tel içinde varda işte bordu değiştigi için problem cıkarıyor acmıyor yani kesin kırılması gerekiyor
Quote:"AYRICA" başka bir sx1 var elimde onun işlemcisinin bulunduğu bordunu değiştirsem "Telefon Kodundan Kurtulabilirmiyim" nasıl bir öneri bu sizce ?
İmei numarası anaboardda bulunduğu için kesin ve pratik bir çözüm olacaktır
diğer imei problemli board içinse test point + freia + x55 kablo ile unlock işlemi yapmanız gerekir.diğer arkadaşlarımız x55 le olacak işlemi öyle basit yansıtmışki insanın hergün SX1i kitleyesi geliyor.
bilmediğimiz konularda yorumdan kaçınalım, öyle kolay değil bu işler

.......ve coşku raconu keser...

)))
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. kendim yapmadım ama çankayada bi telefoncuya yaptırdım. 20 ytl ye yaptı. sanırım test point yaptı. birkaç yerede baktım x55 kablosunu, yok diyorlar ayak yapıyorlar neyse sağolun işlem çözüldü. tp yapıldı birdaha kitlenirse bende kablo alırım kendim yaparım