Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Siemens SX-1
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
ilk çıktığında fiyatı nedeni ile talep görmeyen ancak fiyatını çok aşağılara çelilmesi ile şimdide bulabilenin elnde kalan telefon efsanesi...
Siemens'i bu kadar çekici kılan sadece dış görünümü mü yoksa zamanından ileride düşünülmüş teknolojisi mi yoksa firmaware'ini kullanıcının kendisinin yükleyebilerek upgrade etmesi mi?
Quote:Originally posted by Memo@Feb 17 2005, 07:35 PM
ilk çıktığında fiyatı nedeni ile talep görmeyen ancak fiyatını çok aşağılara çelilmesi ile şimdide bulabilenin elnde kalan telefon efsanesi...

mükemmel bir tanımlama Smile

Sx1 severlere hayranım ben, çok fanatiği var bu telefonun forumlarda.

Siemensin ileriye dönük modellerini pek tutmadım. Kameraları çok başarılı değil diye aklımda kalmış. S65 ten sonraki modelleri SF65, SL65 diğeri SK65. Telefonlar çok düz kaçıyor. SF65 te 1.3mp kamera öne çıkan özelliği.18mb dahili hafıza var ki neye yetecek ?

İnsanlar artık gördüğünü almıyor iyice araştırıyor suyunu çıkartıyor böyle olunca da hakeden satıyor.
arkadaşlar teknoloji oldukça hızla değişen bir segmenttir bu nedenle olmaz, yapmaz, yapılamaz demek bence doğru olmaz her firma ürettiği ürünlerin pazar paylarına göre hangisinin dünya çapında satışı fazla ise hem arge hem pazarlama açısından ticari açıdan ayakta kalabilmek için belli ürünlerine ağırlık verir dıştan bizim için belli ürünleri çok satmayan bir firma zor durumda gözüksede aslında kazın ayağı öyle değildir...her firma kendi ticari gelişimine ve hesaplarına uygun atılım ve çalışmalar yapar o nedenle bir firmayı sadece telefonları az satıyor vs diyerek çok katı bir şeklide eleştirmek yanlış beğenmeyen zaten almıyor bu bir tercih meselesi yukarıda yazılanların hepsine katılırım ancak ne gecmiste nede bugün 6600 siemens sx-1 ile ne yazık ki denk degil bu benim değil test ve incelemelerin sonucu araştırıp öyle yazmak bence en doğrusu...bir şey üretmeden hazırcı vs. diyerek dünya çapındaki firmalarıda eleştirmek hoş değil...bunları yazdım çünkü açtığım topic siemen SX-1 içindi firma karalamak için değil hepinize sevgi ve saygılar
Quote:Originally posted by sailmakér@Feb 18 2005, 09:41 PM
6600 ın sx1 den ne eksiği varki sadece radyo var arada fark , bide sx1 in tusları cok kullanıssız ve eski symbian surumunu kullanıyo , 6600 piyasadaki en stabil symbian-os işletim sistemli telefon , piyasada en cok program en cok oyun 6600 da calısıyo sitelerin download bolumlerinden belli oluyor zaten siemens icin 1 sayfa program varsa nokia icin 20-30 sayfa oluyo

birader SX1 le 6600 arasında dağlar kadar fark war.
1. stereo mp3
2. stereo radyo
3. hot swap mmc yuvası(Hani 6600 da mmc yi çıkarmak için tel.i kapatıp pili çıkartıyorsun ya SX1 de gerek yok buna)
4. Dizayn
5. USB den bağlantı imkanı(6600 da sedece Bt var)
6. 6600 dan daha fazla NGage oyunu çalıştırır(Çünkü NGage de Symbian 6.1 kullanır)
vs vs..
cogu programıda çalıştırıo sahsen denedim. memnun olmayanların çoğu bu konulara kafası pek basmayan kişilerin telefonu nasıl kullanılmasını bilmemeleri, abuk subuk her programı yüklemeleri sonra da tel kitlenio demeleri.. Bu durumda ben bile run time error veririm bea. bi de hoparlörü patlıyo diolar ben zaten kulaklık kullanmadan mp3 ya da radyo dinleyen insanları anlamıyorum bu tipleri sadece özenti çocuk olarak görüyorum..
sonuçta su an fiyat/performans olarak bu telefona rakip olacak tel yok.. (dikkat edin fiyat/performans) ben cok daha ewwel büyük paralar wererek aldım.sahsen umuyorum bu tel 6600 gibi ayağa düşmez. bu telefon piyasada ne kadar az olursa benim için daha ii olur..
Yani siz siz olun SX1 almayın..
P.S bu arada 6600 kötü telefon demiyorum ama SX1 in özellikleri daha iyi diyorum...
Quote:Originally posted by no_fear@Feb 22 2005, 02:28 PM
birader SX1 le 6600 arasında dağlar kadar fark war.
1. stereo mp3
2. stereo radyo
3. hot swap mmc yuvası(Hani 6600 da mmc yi çıkarmak için tel.i kapatıp pili çıkartıyorsun ya SX1 de gerek yok buna)
4. Dizayn
5. USB den bağlantı imkanı(6600 da sedece Bt var)
6. 6600 dan daha fazla NGage oyunu çalıştırır(Çünkü NGage de Symbian 6.1 kullanır)
vs vs..
cogu programıda çalıştırıo sahsen denedim. memnun olmayanların çoğu bu konulara kafası pek basmayan kişilerin telefonu nasıl kullanılmasını bilmemeleri, abuk subuk her programı yüklemeleri sonra da tel kitlenio demeleri.. Bu durumda ben bile run time error veririm bea. bi de hoparlörü patlıyo diolar ben zaten kulaklık kullanmadan mp3 ya da radyo dinleyen insanları anlamıyorum bu tipleri sadece özenti çocuk olarak görüyorum..
sonuçta su an fiyat/performans olarak bu telefona rakip olacak tel yok.. (dikkat edin fiyat/performans) ben cok daha ewwel büyük paralar wererek aldım.sahsen umuyorum bu tel 6600 gibi ayağa düşmez. bu telefon piyasada ne kadar az olursa benim için daha ii olur..
Yani siz siz olun SX1 almayın..
P.S bu arada 6600 kötü telefon demiyorum ama SX1 in özellikleri daha iyi diyorum...

Haklısın dostum ben pek arastırmamıstım bu teli bizde kullanmayı bilmeyenlerin yaptıgı yorumlarla soguduk bu telden ama kral telefonmus arastırınca anladım
tesekkurler no fear aydınlatıcı bilgi için :-)
Quote:Originally posted by sailmakér@Mar 6 2005, 03:12 PM
Peki bu telefonun zil sesi nasıl 6600 da wav ları kısık calıyor sx1 dede oylemi ?

aksine bu telefonda wav dosyaları mp3 ten daha da yüksek olarak çıkıyor
ya bu arada buraya gelenlerin hepsinde de sx1 var maşallah.
yaşasın sx1 Thumbup
ben telefonu alalı 3 ay oldu. alırken de bi telefoncu bana alma bunu bu sorunlu aha bak sattığımın yarısı geri getirdi sen getirirsen karışmam filan diyodu. al işte aldım ne oldu? o geri getirenler kafası basmayan, kullanamayanlardır. zaten ben de ordan almadım telefonu. başka bi telefoncu da içtenlikle tavsiye ediyodu, ben de zaten aylardır araştırmışım(bi arkadaşın dediği gibi suyunu çıkarmışızBig Grin) adam da biliyo işi dedim ve aldım. sonuç: çok memnunum
Dostlar aslına bakarsanız SX1 tanımlarınıza katılmakla birlikte. Siemens'in reklam ve pazarlama konusundaki eksiklerine vurgu yapmak istiyorum. Siemens'in ilk mükemmel telefonu SX1 değil. Zamanında ilk kızıl öteli telefonlar 6110 ve 6150 çıktığında Siemens SL10 ile bir ilki yaratmıştı. SL10 farklı tasarımı, kullanılabilir nitelikteki kızılötesi arabirimi ve renkli ekranı ile çığır açmıştı. Peşinden çıkarttığı S25, ilk mp3 çalarlı MMc destekli SL45, Java destekli SL45i ve SX1 hepsi mükemmel. Ancak, reklam ve pazarlama eksikliğiyle NOKIA'nın çıkarttığı takozların gölgesinde kaldılar...
kesinlikle katılıyorum siemensin reklam ve pazarlama konusunda eksik.. sx1 in reklamında sadece video nun uzun çekmesine ve güzel çekmesine dayanılmış...
şunu da kabul edelim arkadaslar bazen iyice batırdıklarıda oluyo en canlı örneği benim cekmecemde yatıo ST60

tlfnun msj sesini bile değiştiremıosun böle bi sacmalık olabilirmi ya bir genpa bayisinin gazına gelmiştim ya adam iyi bir satıcıymıs yada ben aratırma yapmadan ST60!'a sazan gibi atlayan bir tuketici iyi de para vermiştim daha yeni cıkmıstı o zamanlar cunku :cry:
SiemensTech (Yoksa SiemensMania mı söylemişti) arkadaşımızın söylediğine göre sonu 0 ile biten seriler Bosch tarafından üretilen telefonlar. 5 ile bitenlerse tamamen Siemens yapısı telefonlar. Senin ST60 da Bosch'un gazabına gelmiş örneklerden biri herhalde...
no fear yazdıklarına bir eklenti izninle;
USB kablosu ile bağlantı imkanı var ve kablo kutudan çıkıyor. Zaten telefonun fiyatı düşük bir de kablo geliyor avantajı varın siz düşünün
Quote:Originally posted by luxaeterna@Apr 15 2005, 04:39 PM
SiemensTech (Yoksa SiemensMania mı söylemişti) arkadaşımızın söylediğine göre sonu 0 ile biten seriler Bosch tarafından üretilen telefonlar. 5 ile bitenlerse tamamen Siemens yapısı telefonlar. Senin ST60 da Bosch'un gazabına gelmiş örneklerden biri herhalde...

Evet sonu sıfır ve 2 ile biten seriler tamamen Siemens tarafından satın alınan Danimarkalı Bosch fabrikasının üretimi. Ayrıca örneğin C62'yi hem bosch üretiyor hem de parçalarını SonyEricsson'a yaptırıyor.

C30, M30, S40, ST55 (ki istisnadır), ST60, A52, C62, C60, A60 tamamen Bosch fabrikası tarafından üretilen telefonlardır.

Ancak bu gelenek CX70 ile bozuldu...
BU SX1 KULLANICILARI GERÇEKTEN SEVİYELİ İNSANLAR...HER SX1 FORUMUNDA ÇOK SEVİYELİ VE BİLGİLİ KULLANICILAR VAR VE HERKES BİRİBİRİNE MÜKEMMEL YARDIMCI OLUYOR...SX1 İ KULLANMAYI BEN DE FORUMLARDAN ÖĞRENDİM...VE SX 1 Mİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUMWink Wink Wink Wink Wink :kucakla: :kucakla: :kucakla:
mekale Wrote:BU SX1 KULLANICILARI GERÇEKTEN SEVİYELİ İNSANLAR...HER SX1 FORUMUNDA ÇOK SEVİYELİ VE BİLGİLİ KULLANICILAR VAR VE HERKES BİRİBİRİNE MÜKEMMEL YARDIMCI OLUYOR...SX1 İ KULLANMAYI BEN DE FORUMLARDAN ÖĞRENDİM...VE SX 1 Mİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUMWink Wink Wink Wink Wink :kucakla: :kucakla: :kucakla:

Haklısın dostum...paylaşmak insanı geliştirir..hepimiz öğrendiğimiz şeyleri paylaşarak çeşitli konularda bilgi ve görgümüzü arttırdık :-) keşke her konuda böyle olabilsek toplum olarak...saygılar
sx1 manyaklığı var bende başka telefonla yapamam deliriirmmmm
Sx1'i evde en çok 2 yaşındaki Oğlum seviyor toys programı olduğu için Big Grin
ikinci olarak eşim seviyor 70 civarı oyun olduğu için Big Grin
ben onlardan daha çok seviyorum 100 civarı istediğim programları ve oyunları kullanabildiğim için Big Grin

[Image: 1445202f-fescr(010)11.jpg]

bu arada izindeydim ve çanak anten aldım onları kurdum falan uğrayamadım kusura bakmayın bu aralar digital merağı sardı Big Grin
ama buralardayım
sevgiler saygılar
Ailece kullanmak çok güzel Smile

Seninkisi cep telefonluktan çıkmış yalnız, artık evrimleşmiş (169 uygulama PC'de yoktur bnm) Big Grin
ya bu sx1 süper bişey
sx1 daha otesı yok
Reference URL's