Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Şarj sorunu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Herşeyi hallettim sıra buna geldi yeni 17.5 YTL ye aldığım bataryayı taktım ve şarj ettiriyorum fakat 1-2 dk sonra küt gidiyor kapanıyor telefon. Açık ve kapalı şekilde denedim hep kapandı şarj etmezken duruyor normal. Sad
bayarya yan sanayi deme sakın?
Hiçbir fikrim yok burda sağlam telefoncunun birinden aldım.
o zaman o telefoncuya götür ve değiştirmesini söyle!
Büyük ihtimalle yan sanayi ve bu sorun benim bildiğim kadarı ile hep var!
Yan sanayinin ortak sorunu
Üzgünüm
Değiştirmeyeceğini belirtmişti ama biz farklı bi sorun var dediğimizde..
Sadece fw yükleyebilecek kadar şarja ihtiyacım vardı ve sırf onun için almıştım.
Öyle saçma şey mi olur!
Nasıl değiştirmiyormuş!
Adamın tasını attırmasın Big GrinToungue
Sen git ona de ki; Bak kardeşim, bu bataryayı değştirmek zorundasın! Tüketici hakkımı kullanıyorum, eğer değiştirmezsen Tüketici hakları mahkemesine başvururum de Big Grin
Tabi bunu daha inandırıcı bir şekilde söyle.
Bu arada senin sağlam telefoncu dediğin adam bu mu?
harbiden kendini sağlama almış Big Grin
Nasıl olsa o batarya kaçdefa değişim için gelmiştir belki de eline Big GrinToungue
Yok ambalajlıydı sağlam derken Bolu gibi bi yerin sağlam telefoncularından :S
Ancak babam giderse birşeyler olabilir ama elinde orijinali var mı ondanda emin değilim.
Sana bir teklif iletmiştim, kabul etseydin herşey yolundaydı şu an Wink
bunlarla uğraşmana hiç gerek kalmayacaktı ...
Abi teklifin çok güzeldi fakat kabul etmem imkansızdı çünkü o sırada telefonum telefoncudaydı bu bataryayı aldığımda değil başka tanıdık bi telefoncudaydı. Telefoncu test point midir nedir o işleri halletti telefonu sofware modunda açık hale getirdi bende fw yükleyecektim ama yeterli şarj yoktu bataryamda yeni batarya aldık fakat oda aynı tepkiyi yani low voltage tepkisini verdi ve açık şarj yapmaya çalıştık böyle olacağını bilseydim eski bataryamı açmaz yeni aldığımı açardım başka türlü yapamadık çünkü açık şarjı.
Hmm .. doğru ... neyse umarım halledersin Wink
Herhalde gittigidiyordan orijinal bi tane almam gerekecek. Buda yedekte durur mp3 dinlerken lazım olur Smile
depoli Wrote:eski bataryamı açmaz yeni aldığımı açardım başka türlü yapamadık çünkü açık şarjı.
açık şarjda bataryanın neresini neden açtın kardeşim.
sana bu resimi o kadar anlattık hani biz bataryanın neresini açmışız.

araç adaptörü yerine ev elektriğinde kullandığımız adaptör, hepsi o kadar.

Bunun daha açık anlatımı olurmu arkadaşlar, lütfen, rica ediyorum.
başka türlü yapamadık çünki açık şarjı ne demek. tekrar lütfen!

[Image: load141606.JPG]
Dostum güzelde ben bunları yapamazdım babama söyledim o sanırsam iğneleri dişlerin altına sokmaya çalışırken yuvalarından çıkarmış ve içini açtık işte o biçimde şarj edip el ile tutulunca çalışır hale getirdik tekrar bataryayı o halde official fw yi yükledim.
kardeş sen batarya diyorsun, adaptörün fişi desen amenna.
Direk üstüne koyunca olduğunu bilmiyorduk işte.
depoli Wrote:Direk üstüne koyunca olduğunu bilmiyorduk işte.
öbür konuda tam anlatmıştım sana. neyse geçmiş olsun.
Evet yine bizim hatamız dostum. Para gidiyor boşa neyse.. Smile
Reference URL's