Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: sx1 e sd hafıza kartı desteği???
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
[/size][/font][font=Tahoma][size=medium]Yav bu sx1 in hafıza kartı yuvası tam sd lik:Dmmc ile sd arasında ki benzerlik malum bazı yazılım farkları ve kalınlık farkı var peki o halde niye sx1 sd kart desteklemiyo düşündümde bu yazlımsal bir şey olduğu için sx1 e uygulanacak bir patch ile belki yapılabilir ama ben otistik olduğum için kodlarla falan yapamam hani diyom cmert vovan888 gibi büyük üstadlar bu işin üstesinden gelebilirmi diye bir soram dedim?

NE DERSİİZ SX1 SD OKUSA BU DÜNYA DAHA DA YAŞANILASI BİR YER OLMAZMI
sanırım SD ile MMC arasında bir direnç kadar fark varmış.
Yani donanımsal olduğu için patchle, yazılımla falan halledilecek birşey değil gibi.
sd kartlarda bir pin fazla olduğu için sd kart çalışmaz.
pin falza deil ya ne pini pin sayıları eşit bilidiğim kadarı ile
zorba87 Wrote:cmert vovan888 gibi büyük üstadlar

ne haddime Shy FCA, Sergey gibi profosyoneller varken ...
robotica Wrote:sd kartlarda bir pin fazla olduğu için sd kart çalışmaz.

SD ve MMC kartlar fiziksel olarak aynı boyutta ve bildiğim kadarı ile pinler de aynı
Hatta Micro SD kartlar dahi adaptör ile MMC ya da SD kart boyutuna getirlebiliyor. Böylece MicroSd, Sd ve Mmc kartlar aynı yuvaya yerleştirilip kart okuyucusunda okutulabiliyor.
Bazı söylentilere göre eski firmware lerde( fw4 dü galiba ) SD kart çalışıyormuş.
sd kartlarda 1 pin fazla ve o pin için bir direnç eksikmiş... o direnç yerine takılsa dahi fw15 için driver'ı yazmak mesele...
olivier_kahm Wrote:Bazı söylentilere göre eski firmware lerde( fw4 dü galiba ) SD kart çalışıyormuş.

birincisi FW4 diye bir yazılım hiç çıkmadı, ilk çıkan yazılım FW5 ti Wink
bu söylentinin gerçekliğini araştırmak için geçenlerde cihazıma FW5 yükleyip bir SD kart denedim tabii ki kartı görmedi.

yani sadece söylenti Whistling

adigehalil Wrote:sd kartlarda 1 pin fazla ve o pin için bir direnç eksikmiş... o direnç yerine takılsa dahi fw15 için driver'ı yazmak mesele...

Benim bildiğim SD ve MMC lerin pinleri aynı sayıda.
hem böyle olmasa iki kartı da tanıyan cihazlar nasıl varolurdu ?
cmert Wrote:
olivier_kahm Wrote:Bazı söylentilere göre eski firmware lerde( fw4 dü galiba ) SD kart çalışıyormuş.

birincisi FW4 diye bir yazılım hiç çıkmadı, ilk çıkan yazılım FW5 ti Wink
bu söylentinin gerçekliğini araştırmak için geçenlerde cihazıma FW5 yükleyip bir SD kart denedim tabii ki kartı görmedi.

yani sadece söylenti Whistling
Discovery'deki efsane avcısı gibi, efsaneyi avlamışsın tbr.Clapping
Ava gittik ama elimiz boş döndük Big Grin
teşekkürler Smile
cmert Wrote:Benim bildiğim SD ve MMC lerin pinleri aynı sayıda.
hem böyle olmasa iki kartı da tanıyan cihazlar nasıl varolurdu ?

hayır sd'de bir pin fazla... şuan önümde duruyor Big Grin

fw4 bildiğim kadarıyla concept cihazda kullanılan yani piyasaya hiç çıkmadı. yine yanlış yada doğru; concept cihazda sd desteği vardı fakat lisansta sorun çıktı ve siemens sd'den vazgeçti. proje maliyetini yükseltiyordu...
128mblik sd kart sx1 ile çalışıyor(hayır, denedim ordan biliyorum)
tekrar denermisin... ?
adigehalil Wrote:hayır sd'de bir pin fazla... şuan önümde duruyor Big Grin

fw4 bildiğim kadarıyla concept cihazda kullanılan yani piyasaya hiç çıkmadı. yine yanlış yada doğru; concept cihazda sd desteği vardı fakat lisansta sorun çıktı ve siemens sd'den vazgeçti. proje maliyetini yükseltiyordu...

önümde sadece MMC olduğu için karşılaştırma yapamadım, öyle diyorsan doğrudur Smile

dikkat ettinmi bilmiyorum ama konsept cihazların board yapısı farklıydı.belki görmüşsündür.elime geçtiğinde o boardlardan birini gösteririm.yani seri üretim SX1lerin hiçbirinin SD desteklediğini düşünmüyorum.
doğrudur yeni serilerde yoktur...
adigehalil Wrote:tekrar denermisin... ?
hafıza kartı kuzenimindi, mp3 playerında kullanıyordu bilgisayar karta dosya atalım dedim, hafıza kartını sx1'e taktık biçimlendirilmesi gerekiyor gibi bişeyler dedi bizde biçimlendirmedik, bidahaki gelişinde resimlerini çekip foruma veririm
hmm sorun cozuldu o zaman
cunku benimde elimde bi tane sd karty var tele takınca biçimlendirme gerk diyor ama biçimlendirme işleminden sonra da aynı hatayı veriyor
sonuç olarak sx1 sd okumaz
zet Wrote:hafıza kartı kuzenimindi, mp3 playerında kullanıyordu bilgisayar karta dosya atalım dedim, hafıza kartını sx1'e taktık biçimlendirilmesi gerekiyor gibi bişeyler dedi bizde biçimlendirmedik, bidahaki gelişinde resimlerini çekip foruma veririm

Bu anlattıklarının ispatı olmadıkça hiçbir anlamı yok, bir şekilde bunu bize ispatlamalalısın Wink
berkant10 Wrote:hmm sorun cozuldu o zaman
cunku benimde elimde bi tane sd karty var tele takınca biçimlendirme gerk diyor ama biçimlendirme işleminden sonra da aynı hatayı veriyor
sonuç olarak sx1 sd okumaz

bilmiyorum olabilir ama şöyle birşey var, elimde bir adette 512mblik sd kart var onu hiç görmüyor bile
bugüne kadar iddia eden çok çıktı ama henüz ispat eden yok...
cmert Wrote:Ava gittik ama elimiz boş döndük Big Grin
teşekkürler Smile

Ona elimiz boş döndük demiyorlar dostum Wink

BUSTED !!!

Yani bir efsane daha çürütüldü ClappingYahooToungue
35cem35 Wrote:
cmert Wrote:Ava gittik ama elimiz boş döndük Big Grin
teşekkürler Smile

Ona elimiz boş döndük demiyorlar dostum Wink

BUSTED !!!

myth busterBig Grin
35cem35 Wrote:Ona elimiz boş döndük demiyorlar dostum Wink

BUSTED !!!

Tez + Antitez = Sentez desek Shy Big Grin
cmert Wrote:dikkat ettinmi bilmiyorum ama konsept cihazların board yapısı farklıydı.belki görmüşsündür.elime geçtiğinde o boardlardan birini gösteririm.

[Image: adszpt8.jpg]
Pages: 1 2
Reference URL's