Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: batarya göstergesi
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
benim sx1 in batarya göstergesi kafayı yemiş heralde.yaklaşık 10 saat şarj ettim sadece 1 çizgi doldu.neyse şarj makinasını çektim.aradan yarım saat falan geçti.3 çizgi olmuştu.biraz mp3 dinledim 0 a düştü.telefonu kapattım açtım şimdide tam doluı gösteriyor.bunun sebebi ney acaba telefondanmı bataryadanmı??
Batarya Wink
bence teli formatlasan iii olur
Bendede her türlü full gösteriyor Smile
orjinal olmayan bataryaların klasik sorunu
sx1 in orjinal bataryası.sx1 ile beraber almıştım yaklaşık 1 sene 8 ay lık batarya.telefonun hala garantisi var.bataryayı garantiye versem değiştirirlermi.
Batarya garantiye dahil değil bildiğim kadarıyla.
onun için servise SX1 le birlikte verip şikayetini belirt, sorun batarya da is zaten yeni batarya vereceklerdir Wink
orjinal mi ? o zamaaaaaan ;
pilin garanti kapsamında olması lazım mantıken , sonuçta aksesuar değil onsuz cihaz çalışmaz.
Coşkunun dediği gibi bi başarı yap , yok garanti dışı derlerse şiddetle diren "hayır garanti içi" de.
Firmalar bunun önüne geçebilmek için bataryalara 6 ay ömür biçiyorlar. Sanırım bu kullanma kılavuzlarında yazıyor (mesela cx75 te görmüştüm, Sx1 e bakamadım) bu durumda cihaz 24 ay garantili iken batarya (kanımca) 6 ay garanti kapsamında oluyor. Benim eski batarya şarz tutmuyordu. Bataryayı yenilediler 7 ay önce. Önerim sadece bataryayı değil, bahse konu şikayetle komple cihazı servise vermenizdir. Büyük olasılıkla bataryayı yenilerler.
evet benim ikinci sx1rimde yan sanayi pil var bi boş bi dolu vs. digerinde orjinal var servisten alayım dedim 127 ytl sirkecide sordum 60 orjinal yan sanayiside 10 ytl...
kemal6677 Wrote:evet benim ikinci sx1rimde yan sanayi pil var bi boş bi dolu vs. digerinde orjinal var servisten alayım dedim 127 ytl   sirkecide sordum 60 orjinal yan sanayiside 10 ytl...
yan sanayi batarya kullanırken, gerçek batarya gücü ne kadar kalmış öğrenmek için 2-3 saatte bir "restart" yapmakta fayda var "restart"dan hemen sonraki açılışta açıldığı an gerçek kalan batarya gücünü gösteriyor, biraz sonra tekrar yalancıktan full oluyor.

bu şekilde kontrollü kullanılırsa yan sanayi bataryada iş görür.
yansanayi bataryamı çöpe at ajanBig GrinBig GrinBig GrinToungue
erkahn Wrote:yansanayi bataryamı çöpe at ajanBig GrinBig GrinBig GrinToungue
çöpe atana kadar, üstteki formülü uygulasınlarmı ki AjanBig Grin
acaba ne dersinBig GrinToungue
sen öle diosan öledir abiBig Grin
erkahn Wrote:sen öle diosan öledir abiBig Grin

Allah razı olsun, gücenmedin demi abeyyBig GrinToungue
teşekkürler bi servise verim bakalım ne diyecekler.gelişmelerden sizi haberdar ederim
Reference URL's