Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: ...BenQ-SiemenS EL71...(inceleme)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
likititem uygun olsa aranıza katılıcam da ... Shy
şimilik açtığın bu topikten ve vitrinlerden yetiniyorum Smile
olur inşaallah...
[Image: img076hb6.jpg]

kablo budur...Smile

el71 patching...:

gerekli dosyalar...:

1: bs reader (java uygulama)
2: x65 flasher
3: v-klay
4: patchler...

işlemler...:

1- bs reader jar dosyasını telefonda çalıştırın ve esn, hash kodlarını bir yere yazın.

2- x65 flasher'ı çalıştırın, keys sekmesinden "calculate skey and bkey" i tıklayın. bs reader'dan aldığınız esn ve hash kodlarını gereken yerlere yazın. description boşluğuna el71 yazın. ok deyip bekleyin. el71.vkd dosyası oluşturulduktan sonra telefonu kapalı vaziyette bağlayın ve connect sekmesini tıklayın.

backup sekmesinden fullflash, bootcore ve eeprom yedeklerini alın. fullflash yedeğinin alınması uzun sürer (20 dk'dan fazla); bu bir sorun değildir... not: bu paragraftaki işlemler vakit alır fakat bir sorun yaşadığınızda lazım olacaktır. yapmanızı öneririm...

3- x65 flasher/v-klay içerisinde oluşturulan el71.vkd dosyasını v-klay programını kurduğunuz klasörde data/loaders içine kopyalayın. örnek...: x/program files/vi-soft/v-klay/data/loaders

4- v-klay'i açın ve telefon modellerinin sıralı olduğu yerden el71(password boot)'i seçin ve refresh'i tıklayın. bu işlemi yapmadan önce x65 flasher ile olan bağlantıyı kesmelisiniz (disconnect sekmesini tıklayın). refresh'i tıkladıktan sonra power tuşuna (açma tuşu) kısaca basın. eğer bağlantı kurulursa v-klay fullflash yedeğini almaya başlar. bekleyebilirsiniz yada cancel'ı tıklayarak esgeçebilirsiniz.

şimdi telefonunuzun fw'sine uyumlu patchleri uygulayabilirsiniz. iki türlü patch var: aslında ikiside aynı fakat biri bildiğiniz yazı, kopyalanıp v-klay'deki boşluğa yapıştırılıyor; diğeri vkp uzantılı dosya, open sekmesinden bulunup seçiliyor. patch'i yapıştırdınız yada seçtiniz; şimdi apply patch'i tıklayıp bitmesini bekleyin. bittikten sonra başka bir patch yapabilirsiniz yada çıkmak isteyebilirsiniz. çıkmak için exit'in solunda yeşil karenin sağındaki sekmeyi tıklayın. yeşil kare kırmızı olduğunda kabloyu çıkarıp telefonu açabilirsiniz...

bs reader, x65 flasher, v-klay...: """indir"""

bu işlemler risk taşır. sorumluluk uygulayan kişiye aittir...
fw31-36-38-41 ve 45 patchleri...:"""indir"""
Arkadaşlar bu telefonu nerede bulabilirim hangi mağazalarda 400 ytl aşağısında var
istanbulun her yeri olur.lütfen yardımcı olun.
Takdire şayan bir çalışma, tebrikler ... Clapping
konuyu sabitliyorum Wink
bu telefonun potansiyeli yüksek...Smile iyi oldu, sağol.
Selam arkadaşlar gittim bugun istanbulun anadolu yakasını dolaştım maltepe yi yani.ayaklarıma kara sular indi ve sonunda telefonu buldum.339 liraya aldım yanında 256 mb hafıza kartı da var ama usb bulmadım maalesef.siz usb kabloları nereden buldunuz.yardımıc olursanız sevinirim.bu arada bluetooth ile mp3 ü nasıl hafıza kartına atabilirim.patch falan yazıodu ama anlamadım.nasıl uygulanıo o kodlar.yardımıcı olursanız veya yardımcı olacak bir internet sitesi soylerseniz sevinirim.
hayırlı olsun... güle güle kullanın...

dca-140 kabloyu ben doğubank'ın altında, bisikletçilerin olduğu sokaktaki bir telefoncudan aldım.
patch konusunda bu sayfayı okumalısınız. bundan daha ayrıntılı türkçe (türkçe tek açıklama bu) hatta diğer dillerdede bir açıklama yok...
selam arkadaşlar dca 140 kabloyu sormadığım yer kalmadı neredeyse ama maalesef yok.dca 540 buldum ama almadım.dca 540 ile bilgisayar ile telefon arası veri alışverişi yapabiliomuyuz.şarj yapmasada olur.yardımcı oluırsanız sevinirim.
dca-540 eski tip socketler için el71'e olmaz...
valla ne bulunmayan kabloymus bu dca-140 anadolu yakasında yok resmen.bluetooth da tel hafızasına yolluo mp3 ü o da heme doluyor zaten.patch falan diosunuz ama ben hiç amlamıyorum patch denen şeyi ilk defa duydum açıkcası.ekonomi den başka hiç bir şeyden anlayamıorum maalesef.bu patch nedir ya.verilen kodları nereye yazacaz.artık usb bulmaktan başka çağre yok anlayacağınız.bu arada telefonu dun aldığımdan beri kurcaladım gece çekimleri kotu diyolardı ama alakası yok flashı mukemmel.kapkaranlık odada apaydınlık çekio.sesi desen mukemmel ele kulaklıkla dinledinmi daha süper.başka bie değişle teli herkese tavsiye edrim ucuz ve güzel.maltepe carreforun içindeki mobiltelde 339 liraya alabilirsiniz.ama telefonu alacak olanlar şimdiden usp bulsunlar.
f/p oranı en iyi telefon şu an... tavsiye ederim...

hele birde şu videoları izleyin smartmovie'de neymiş...(?) dersiniz...:

within temptation-what have u done?...:
http://www.zshare.net/download/within-te...g-mp4.html

enya-only time...:
http://www.zshare.net/download/enya-only...g-mp4.html
Arkadaşlar bu telefondan almak istiyorsanız şuanda hepsiburada.com sitesinde havale ile fiyatı 292ytl 256mb hafıza kartı ve kulaklık çıkıyor kutusundan.
http://www.hepsiburada.com/productdetail...cepbsiel71

Son 5 gün diyor sayfada acele edin bence bu telefon Türkiye stoklarında tükenmek üzere ve en son kalan telefonları ucuza satıyorlar. Fırsat kaçmaz...
arkadaslar ben cl71-el71-s88 arasında teredutluyum bana hangisini onerirsiniz..yardımcı olursanız sevinirim..
mert3563 sana kesinlikle el 71 tavsiye ederim cl 71 de cok fazla sorun var s88 in şekli fazla iyi değil.ama el 71 mükemmel ben alaoı 3 gun oldu cok memnunum tek sorun usb kablosu zor bulunuyor ama sirkeciden bulablirsin.ben card reader ile müzik tema fln attım.temalar mukemmel ses çıkışı mukemmel sarjı 2,5 3 gun gidio.yani el 71 karizme bi telefon.flashı kotu diyorlar ama bana göre cok iyi.
EL 71 al.

bende el 71 ile cl 71 arasında kalmıştım el 71 i seçtim memnunum.
mert3563 Wrote:arkadaslar ben cl71-el71-s88 arasında teredutluyum bana hangisini onerirsiniz..yardımcı olursanız sevinirim..

cl71 ve s88 benq üretimi telefonlar... cl71'in yanında gelen radyolu kulaklığı var; s88'in ise kaliteli bir kamerası. fakat genele baktığımızda el71 birçok yönden bu iki modelden üstün. ben bir aydan uzun süredir kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim...

el71'in mükemmel bir ekranı var (2 inç, 240*320 px.). boyutları iki modeldende küçük. menu konusunda çok daha esnek. kişiselleştirme olanakları oldukça fazla (video zil sesleri, temalar, kısayollar, vs....) mediaplayer'ı çok ayrıntılı ve işlevsel. işlemcisi daha hızlı. cl71 ve s88'de ise yavaş bir menu, kişiselleştirme diye bir olay neredeyse yok, tema bile yok...
adigehalil Wrote:[Image: img076hb6.jpg]

kablo budur...Smile
şu kabloyu yapmak zor olacak galiba, ankarada standart kabloyu bulmak ise imkansız gibi, hepsi buradada son 4 günmüş acaba alsammı hala tam olarak karar veremedimSad
x55 bulduktan sonra kabloyu yapmak kolay... eğer telefon almayı düşünüyorsanız el71'i alın. bu fiyatın altına ineceğini sanmıyorum... kablo konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
arkadaslar bu tlf video cekimi acaba cl71 den kotumu?yoksa ikiside aynımı?
ikiside aynı çözünürlükte çekiyor. bildiğim kadarıyla cl71'de video kaydı sınırlı; el71 ise sınırsız kayıt yapılabiliyor...
arkadaslar yakında bu tlf almak istiyorum..bu tlf da direk olarak hafıza kartına veri gonderilmiyomu?bide fw dediginiz nedir? Neye yarar?yardımcı olursanız sevinirim..
bu arada yardımların icin cok tşk adigehalil..
mert3563 Wrote:arkadaslar yakında bu tlf almak istiyorum..bu tlf da direk olarak hafıza kartına veri gonderilmiyomu?bide fw dediginiz nedir? Neye yarar?yardımcı olursanız sevinirim..

fw (firmware) telefonun çalışmasını sağlayan yazılımdır. tüm telefon üreticileri ürünlerinde görülen hataları, eksikleri giderebilmek için fw güncellemeleri çıkarır...

verileri direk hafıza kartına göndermek bir patch ile bu mümkün...Thumbup
peki ben fw yi nasıl kurabilirim?nerden gprs denmi bulacam fw yi?
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Reference URL's