Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Joystick Sorunu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Arkadaşlar joystick sola ve aşşağı yemiyo durup dururken oldu oyun oynuyodum ve birden gitti gidiş o gidiş şimdi çalışlmıyo yardımlarınızı bekliyorum ne yapabilirim...
Kasa açılır, joistick kısmına ulaşılır, kontak spreyi ile joistick içlerine ulaşması için uğraşılarak sıkılır,
sağa - sola, yukarı - aşağı ve dairesel şekilde jositick kullanılır.
Bu işlem için biraz sabredilir Big Grin
Kasa tekrar toplanır, oldu ise sorun yok (büyük ihtimalle umarım olacaktır)ama olmadı ise maalesef usat bir SX1 tamircisi ile joistick değişim yoluna gidilir.
çok saol deneyecem kontak sprey i nerden bulabilirim acaba?
bide eğer olmassa teknis servisine para ile değiştirebilirim değilmi ? n kadar a mal olur ?
Kontak spreyini elekrontik malzeme satan bir dükkandan temin edebilirsin.sadece joystick için kullancaksan Philips in yağlı seçeneğini tavsiye ederim Wink
çok saol cmert yine tam zamanında Big Grin
walkererdem Wrote:çok saol cmert yine tam zamanında Big Grin

ThumbupBig GrinBig GrinYahoo
[Image: adsztk9.jpg]
blinkblink
eyvallah Big Grin
sende çok saol dostum Big Grin tamam ama be nyaptım bu dediğinizi hiç bi değişiklik göremedim Sad joystickin boarda bağlayan 4 tane lehim war 2si 3 lü yukarısol ve aşağı sağ tarafta 2 tane lehimde çatlama gördüm acaba bundan olabilirmi biras bastırınca çalışıyor mesala sağa çekiyom joysticki azcık aağı bastırınca çalışıyo yardım
Çatlayan lehimi tazleyebilirsen tazele, yapamayacak gibiysen bir servise göster Wink
lehim aletinin ucuna iğne taksam yapsam olur mu bide şey soracaktım bu harici anten yerine lehim değdirmeyin diyordunuzya onun altında ki lehimleride bozuyo ve bi daha telefon hiç çekmiyo diye acaba buna lehimle yaklaşsam sorun yaratırmı ?
walkererdem Wrote:lehim aletinin ucuna iğne taksam yapsam olur mu bide şey soracaktım bu harici anten yerine lehim değdirmeyin diyordunuzya onun altında ki lehimleride bozuyo ve bi daha telefon hiç çekmiyo diye acaba buna lehimle yaklaşsam sorun yaratırmı ?
Lehim aletinin (havya) ucuna iğne takmakla olmaz, sivri uçlu havyalar var (sendekide belki öyledir) onların ucunu sıfır numara demir zımparası ile sivriltebilirsin. ve lehim çatlağı olan yerede değdir çek, değdir çek, sürekli üzerinde tutmaWink

Antene gelince, sakın :nono:dahili anten yapacağım diye lehimlerle uğraşma sonunda öyle bir çıkmaza girersinki ancak yeni bir telefon kurtarır.CrayWhistling
daha doğrusu dahili anten çekmez. çeksede telefon kendi içinden şebekeyle sürekli haberleştiğinden anteni etkilemekte ve düzgün bir ses akışı olmamaktadır. WinkYahooDrinks
arkadaşlar lehimi tazeledim ama hala aynı hiç bi değişiklik yok üstüne üstlük bide tezelemeden sora yukarı da zor alır oldu Sad başka ne gibi çözümler war şöle bşy war ne kadar zorlarsan zorla kesinlikle almıyor ama çok hafiften aşşaı doru bastırınca şak die alıyo eskiden de öle idi ben as aşaı bastırınca çatlak lehimler deiyor ve alıyor die düşünüyordum onları da onardım üst tarafta almas oldu Sad
anlayan bir serviste yeni bir switch taktırmanı tavsiye ederim, bundan sonra dikiş tutacağa benzemiyor ...
Reference URL's