arkadaşlar SX1 kapak bölümünde bahsetmiştim derdimden.Benim makinenin kapak ve kasa degişimi yaparken ISITILMIŞ BIÇAK ile kesilerek açılması gerekti.Çünkü cihazın vidaları neredeyse yok olmuştu.Açamamış heralde benden önceki sahibi ölyle mahvetmiş işte.Neyse ben birgüzel cerrahi müdehaleyi yaptım ama cihazı toplayıp actıgımda MMCyi görmedi.Hala da görmüyor.Gördügünde ise bozuk diyor ama biçimlendirmeyi de tamamlamadan çıkıyor.Bikaç tamirciye göstedim bazısı ısıdan dolayı MMCsürücüsü yanmıştır diyo bazısı da flaş at diyo.Size danışmadan bişey yapmayayım dedim.FW yüklesem düzelir mi diye soracagım sizlere çünkü hiç yüklemedim ve karar veremedim.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler ilgilenen herkese..

Firmware yüklemen birşeyi değiştirmeyecektir, bundan emin olabilirsin.
" ısıtılmış bıçak " kimbilir boardın neresinden ne götürdü ... belki bir direnç, belki entegrelere zarar verdi.o anda ne denk geldiyse artık, bu şekilde bir müdahale olurmu hiç, sonuçlar ortada işte.
yok be usta.gayet dikkatli bir şekilde yaptık işlemi va boarda hiç dokunmadım.büyütecle de kontrol ettim.ama cihazı toplayımta ilk actıgımda hata msşjı verdi.Please go to siemens.mobile.com for update falan dedi.Kapatıp geri açtım açıldı ama MMC yok işte.İlginize hayran kaldım cok tesekkurler.
MMC arızası, mmc slotunun pinlerinde bir temazssızlık yok ise tamamen MMI boarddan kaynaklanır.Bu sorundan muzdarip birçok arkadaşımız var ve bu sorunu giderebilen bir tamirci duymadım ...
eyvallah.yine de sagolasın.napalım bu haliyle kardesime devredip yeni bitane SX1 in talibi olcam mecbur.olsun buna da şukur.ilgine cok tesekkur ediyorum.Aslında yakalaışken birsürü sorum olacaktı sana ama sanırım hep burdasınız.O yüzden içim rahat.İyi çalışmalar,teşekkürler

Mesaj sayımdanda anlaşılacağı gibi sürekli buradayım

Farkındayım.Dün akşamdan beri dolanıyorum sitenizde.Tavsiye ve tecrübelerinizin büyük bir kısmını okudum ama en cok izmirden de arkadaşlar olmasına sevindim.belki onlara teslım ederiz bigun bizim YARALI SX1 İ

Gercekten cok tesekkür ederim ilgilendigin için.Sagolasın kardeşim.
Rica ederim, ben olmasamda mutlaka yardımcı olan bir arkadaşımız çıkacaktır.
ok.beklicem.Ama aynı problem bikac arkadasın da basına gelmiş.Şimdi buldum forumda gezerken.Sanırım caresi yok tamirden başka.Neyse kısmeti böyleymiş

EXCELLENCE Wrote:ok.beklicem.Ama aynı problem bikac arkadasın da basına gelmiş.Şimdi buldum forumda gezerken.Sanırım caresi yok tamirden başka.Neyse kısmeti böyleymiş 
dostum aynı problemli iki sx1 var bende. birincisi mmi boarddaki mmc devreleri yanmış. ona yapacak birşey yok.
ikincisi ise sol seçenek tuşunun biraz üst kısmına (ekranın sol alt koşesi) basınç uyguladığımda kartı görüyor. sorun o kısımda. boşluk yapıyor. bir dene bakalım görecekmi?

sorun tamamen mmi boardda. sıcak hava bir işe yaramadı bende. birkaç farklı kasa da denedim. çat pat çalışıyor.
Yan sanayi kapak takınca sx1 ler problem yaşıyor.
orjinalden şaşmamak lazım. kanımca...

anladım kardeş.Umutsuz vakka yani.Olsun;çok güzel yedek parça deposu olacak öyleyse:)birtane daha alınca tabi.Anladığım kadarıyla çok hassas bir alet.Nokianın kullanıp ellemedigim s60 modeli kalmadı hatta şuan elimde br 3230 var ses çıkışıyla ilgili olan 6 tane diyotu atık yok telefonun ve canavar gibi ses çıkıyo

SX1 fazla ellemeye gelmiyo galiba.Olsun ama,yine de SX1 bambaşka.Onsuz olmuyor

Dostum mmc görmüyorsa hiç kendini kasma çünkü daha onu yapacak tamirci yok. Benim sx1iminde başına öle bir dert geldi 2.el telefondu başarıya götürdüm ne kadara yaparlarsa yapsınlar diye onlarda yapamadı üstüne telefonun garantisi çıktı benq-siemens ef81 verdiler. Kısacası garantin varsa git hemen ver yapamazlar sana yeni bir telefon verirler yoksa sx1ini o şekilde kullanacaksın.
HADİ GEÇMİŞ OLSUN
Hepiniz sagolun arkadaşlar.Bugun tüm İzmiri gezdim:Cankaya da 5ytl kapak ve kasa bir arada.Yan sanayi ama olsun,camı yeter.15ytl ye de çıkma temiz siyah ön kapak(tuşlar da üstünde bir de 50YTL ye board buldum tertemiz.Anlıyacagınız işi kökten uca hallettik.Yeniden canavar gibi oldu bizim oglan

Yardım ve tavsiyeler için hepinize çok teşekkür ederim dostlar.
HERKESE MÜKEMMEL SX1'LER VE MUTLU GÜNLER DİLERİM

sorun çözülmüş gibi ama kontak spreyide çözüyo hani

Hiç şaşırmadım