Öncelikle CCMonitor.exe uygulamasını alttaki linkten indirip PC de çalıştırın.
Sonra SX1 inizde *#06# (yıldız, kare, 0, 6, kare tuşları) tuşlayın.
SX1 ekranında Seri no gözüktükten sonra sağ tuş ile Bilgi kısmına girin.
![[Image: scr000012qe2.jpg]](http://img107.imageshack.us/img107/3314/scr000012qe2.jpg)
Başlık olarak "CC Monitor V. 1.06" olarak görünüyor ise (ki bende öyle)
![[Image: scr000013ie3.jpg]](http://img126.imageshack.us/img126/9964/scr000013ie3.jpg)
bunu PC de çalıştırdığınız CallCenterMonitor.exe programının versiyon kısmında seçin.
![[Image: verli5.png]](http://img50.imageshack.us/img50/7031/verli5.png)
Şimdi Sx1 imizde CC Monitor ekranından sağ tuş "İnfo" ile CC İnfo kısmına geçin.
![[Image: scr000014kr0.jpg]](http://img126.imageshack.us/img126/2065/scr000014kr0.jpg)
SX1 de gördüğünüz bu rakamları, PC de ki programda ilgili tabları seçerek girin.
![[Image: diagbz9.jpg]](http://img50.imageshack.us/img50/1624/diagbz9.jpg)
Burada gördüğünüz bilgileri yorumlamaya bile gerek yok. Grafiksel olarak gösteriliyor zaten
? soru işaretlerini tıkladığınızda size o satırın anlamını veriyor tabii ingilizce olarak.
Hadi kolay gelsin.
Bu arada
CCMonitor.exe yi buradan alabilirsiniz

Tesadüfün bu kadarı !
inan az önce bu konuyu açıklamak için döküman hazırlıyordumki, konuyu gördüm

gerçekten teşekkürler
birde program bataryanın kaç defa şarj edildiğini tam olarak gösterebilse çok iyi olurdu.( çok mu şey istedim ne

)
bluetooth'un durumunu bile gösteriyor mükemmel bişey ya

teşekkürler
COK tesekkurler bataryayi sarj ettim %100 gosterdi bunun anlami benim bataryaya herhangi bir buzluk islemi yapmama gerek olmadigini mi gosteriyor
cmert de sarj fullken bile %90 mi gosterdi ?
Ben pek bişey anlamadım ama neyse
Eline sağlık,emek vermişsin..
cmert Wrote:Tesadüfün bu kadarı !
inan az önce bu konuyu açıklamak için döküman hazırlıyordumki, konuyu gördüm 
gerçekten teşekkürler 
birde program bataryanın kaç defa şarj edildiğini tam olarak gösterebilse çok iyi olurdu.( çok mu şey istedim ne
)
Valla açıkcası Coşku'cuğum, ne yalan söyleyeyim, senden okuduğum cevap üzerine 5 dk. kadar uğraşıp neyin ne olduğunu tam olarak anlayamadan konuyu açtım. Ama sanırım çok kötü anlatmadım di mi

?
Bu arada eğer bilmediğimiz ya da anlatmadığım bir nokta var ise tecrübelerini bekliyoruz
Mesela şu "number of charge" ne ola ki
ben anlamadım açıkcası.
@Desperado; sanırım anlaşılmayacak bir durum değil. İnan çok basit.
Dediklerimi yaparsan, program sana elindeki SX1 in vermiş olduğu (sanırım!) HEX code'ların anlamlarını açıklıyor. İşte bataryan ne kadar dolu,
bataryanın ne kadar kapasitesi kalmış (ölmüş mü, sağ mı gibi) ya da ne bileyim işte, titreşim açık mı, otomatik kapanma devrede mi, BT aktif mi,
GPRS bağlantısı var mı, Arama filtresi devrede mi (operatörden ayarlanan şekli ile, uluslararası aramalar kapalı vb.) şebeke arama otomatik mi, manuel mi gibi bilgileri görebiliyorsun.
Her satırın hizasında "?" işareti var. Buralara tıklayarak konu detayını görebilirsin.
Emeğin için teşekkürler cem abi...Ama benim sx1'in ekranında ''CC Monitor V.'' şeklinde gerisini nasıl görebilirim kii...
35cem35 Wrote:Mesela şu "number of charge" ne ola ki
ben anlamadım açıkcası.
Adı üstünde " nambır of şarj " işte

bataryanın kaç defa şarj edildiğini ( net rakamlar olmasa da periyodik değerlerle , 512-1024-2048 vs. ) gösteriyor.
yukarıda da yazdığım gibi kesin rakamlar verebilse çok iyi olurdu
tolgaevil Wrote:cmert de sarj fullken bile %90 mi gosterdi ?
o gösterge batarya performansını göstermiyormuş, o anki şarj durumunu gösteriyormuş

yeni farkına vardım
bluecat Wrote:Emeğin için teşekkürler cem abi...Ama benim sx1'in ekranında ''CC Monitor V.'' şeklinde gerisini nasıl görebilirim kii...
joystick i sağa çek veya " info " seçeneğini tıkla

ok cmert bende dedim nasil oluyo batarya performansi

bataryayi buzluga atma olayi ,siz ise yariyor dediyseniz yariyodur bende arkadasin bataryada denicem bu aksam
tolgaevil Wrote:ok cmert bende dedim nasil oluyo batarya performansi 
Kullandığım program almancaydı, çeviri hatası olmuş

buzluk olayını yine de şiddetle tavsiye ederim

tamam dır bende kide V.1,06 imiş ama batery bölümü %100 cıktı vallaa

çok yararlı bir paylaşım teşekkür ederim
Rica ederim, güle güle kullan

teşekkür ederim Cem bey kardeşim
böylece o tuhaf hex kodlarının ne işe yaradığını da anlamış oldum
PAYLAŞIM ÇOK FAYDALI BİR PAYLAŞIM OLMUŞ BATARYAM GAYET İYİ DURUMDAYMIŞ OYSA BEN UMUDU KESMİŞTİM

YAPTIĞIM AŞIRI TELEFON GÖRÜŞMELERİNİ GÜNDE 1-2 SAAT MİZİK DİNLEDİĞİMİ UNUTMUŞUM BATARYAYI SUÇLAMIŞIM

paylaşım için teşekkürler enazından teldeki rakamların ne anlama geldiğini öğrenmiş oldum epeydir kafamı kurcalıyordu
güzel programmış teşekkürler
bu arada benim şarj fullken
interrupted/complete charges değeri 14 diyor
bu nedemek batarya performansı bitikmi yani?
yarida kesilmis ve tamamlanmis sarj etmenin birbirine orani aciklamadada %100 se butun sarjlar yarida kesilmistir dio bendede %56 cikti
bu arada cem tesekkurler gercekten cok ise yaradai bende bu kodlari merak ediyordum

TEŞEKKÜRLER
interrupted/complete charges 14%
2 yılda %14 e düşmüşmüdür ki ?
satılık bataryası oLaaaaan

Sen bi buzluk yöntemine başvur...

Gerçi %40dan aşağıdayken olmuyordu galiba

synonym Wrote:TEŞEKKÜRLER
interrupted/complete charges 14%
2 yılda %14 e düşmüşmüdür ki ?
satılık bataryası oLaaaaan 
Anladığım kadarıyla buradaki %14 değeri, her 100 şarj'ın 14 tanesinde tam şarj olmadan veya şarj'ı tam bitmeden yeniden şarj ettiğin veya yarıda şarj'dan çıkardığın anlamına geliyor.
rakamın küçük olması bataryanı düzgün şarj ettiğin anlamına geliyor.
interrupted/complete charges değerinin %100 olması bataryanın kötü kullanıldığını yarım yarım şarj edildiğini gösteriyor.
eğer öyleyse iyiymiş sağoL nashiila
ya bi de benim bataryada şişme war sıcaktan sanırım kapak zor kapanıyo buna da çözümümüz war mı?
MaGNeS Wrote:Sen bi buzluk yöntemine başvur...
Gerçi %40dan aşağıdayken olmuyordu galiba 
buzluk yöntemi ??
bi işe yarıyosa atiiim kalsın 2 3 gün