Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Yükleyici: Sistem Hatası!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Öncelikle SX1_CMERT-TURKIYE-RETAIL-uk-el-tr_15_UP_4 kullanmaktaydım, onu belirteyim.

Birgün nasıl oldu anlamadım, ne yaptıysam SX1'imde programlar yüklenmez, yüklü olan programlar çalışmaz oldu.

Durumu programlardan örnekler vererek açıklayayım:

-RescoViewer yüklenebiliyor, çalıştırma ikonu menüye gelmiyor, E:\System\apps\RescoViewer altından dosya yönetcisi aracılığıyla çalıştırıldığında sistem hatası veriyor, kimi resimleri gösterebilirken kimi resimleri gösteremiyor, yerine genellikle kırmızı bir çarpı işareti gösteriyor. Gösteremediği resimleri açmaya çalışınca "Failed to load bitmap: Not Supported" yazısı çıkıyor. (Bu resimleri daha önce gösterdiğini belirtememe gerek yok sanırım.)

-OggPlay'in kurulum (.SIS) dosyası dosya yönetcisinde resim ikonu ile görünüyor, tıklandığında görüntüler bölümünde açılıp, kendisine resim gibi davranılıyor.

-Fexplorer yüklenmiyor, "Yükleyici: sistem hatası" uyarısı veriyor.

-HandeeGuitarTuner: Yükleniyor, sorunsuz çalışıyor.

-Java için de örnek vereyim, Kim 500 Bin İster yükleniyor, en azından şimdiki denememde çalıştı. Smile

-FW içinde gelen programlar çalışıyor yalnız ne yazık telefonun alarmı çalması gereken saat geldiğinde ses çıkartmıyor, çalıyormuş gibi yapıyor.

Bu sorunlar üzerine önce telefona Hard Format attım. Bir değişiklik olmadı. Hafıza kartına format attım. Yine bir değişiklik olmadı. Şu anki en son FW olan SX1_CMERT-TURKIYE-RETAIL-uk-el-tr_15_UP_4_PLUS'ı kurdum. Yine bir değişiklik olmadı. Tüm bu sorunlar aynen devam ediyor.

Başlıkları elimden geldiğince taradım ama benzer bir sorunla karşılaşmış birisini görmedim ya da gözden kaçırdım. Yardımlarınızı bekliyorum.
dostum benim sx1 in birinde benzer bir hata var. bende sis uzantıları programları kuramıyorum. javaları problemsiz kuruyor. ayrıca mmc yi görmüyor. boşluk yapıyor. baskı uygularsam kartı problemsiz çalıştırıyor. fakat sis leri çalıştırdığımda veya yüklemeye çalıştığımda menü sistem hatası vb hatalar veriyor. hem sana hem bana yardımcı olmak maksadıyla yazıyorum. yükleyici çalışmıyor. mmc yi çıkartıp pro.ları c: ye klasör olarak kurduğumda hiçbir problem yok. çalışıyorlar. sıcak havadan geçirdim bir işe yaramadı.
bence sorun mmi board üzerindeki mmc devrelerinde.
Ne ile sıcak hava verdiniz bilemiyorum ama yaklaşık 350 derce ısı verecek bir alet kullanmanız gerekir.Bu da ancak sıcak hava tabancası ile olacaktır Wink fön makinası vs. işe yaramaz ...
Kimi programlar kuruluyor, kimileri kurulmuyor. İlaveten program dosyasını C:'den SDS'den de kurmayı denedim. Gerçi yükleyici klasörü E:'de olduğu için o zaman da o yüzden hata vermiş olabilir.

Ek: Alarm sesi için mono_ring_long.mid'i kontrol ettim. O da görüntü dosyası gibi görünüyordu. Başka bir ses dosyasının ismini mono_ring_long.mid yapıp eskisinin yerine koydum. Bu sefer ikon ses dosyası gibi görüntülendi ve alarm çalıştı.

@cmert
Başlığa cevap yazmışsın ama ben ne yapmam gerektiğini ya da sorunumu anlamadım. Ne fön makinesi ne ısı tabancası, ne oluyor? Big Grin
cmert Wrote:Ne ile sıcak hava verdiniz bilemiyorum ama yaklaşık 350 derce ısı verecek bir alet kullanmanız gerekir.Bu da ancak sıcak hava tabancası ile olacaktır Wink fön makinası vs. işe yaramaz ...

doğrudur. sıcak hava tabancası ile ve bolca flux ile yaptık.
aslında mmi boardda başka bir arıza için sıcak hava tutmuştuk.  tahmin ediyorum o zaman başka devrelere zarar verdik. tabi sadece tahmin. daha sonra verdiğimiz sıcak hava işe yaramadı. Whistling
luxaeterna Wrote:@cmert
Başlığa cevap yazmışsın ama ben ne yapmam gerektiğini ya da sorunumu anlamadım. Ne fön makinesi ne ısı tabancası, ne oluyor? Big Grin

o cevabı @kürşat77 için yazmıştım.
sana uygun bir cevap bulamadım, sorun oldukça karışık ...
son olarak FW15 yükleyip formatlı MMC de durumu kontrol et, hala sorunlar devam ediyorsa donanımsal bir sorun var demektir Whistling
Daha başka bir şey denedim. OggPlay'i sitesinden tekrar indirip karta attım. Kuruldu! Daha önceden kartta olan ise hala kendini resim dosyası zannediyor! Bu durumda diğer çalışmayan veya açılamayan dosyalar da aynı OggPlay kurulum dosyası gibi bozulmuş diye düşünüyorum. Bu durumda donanımsal bir arıza yok (umarım) ama durup dururken karttaki bazı dosyalar neden bozulur ki?..
kartı pc de formatla "fat" telefonu ayrıca formatla + cihazı aç, mmc slotun kontaklarına kontak spreyi sık
"her sorunada bunu önerir oldum, coşku duymasın Big Grin " ve tekrar parçaları birleştir .
eğer sorun hala devam ediyosa başka bi mmc dene oda olmassa yazık olucak B100 makineye Sad
appo Wrote:"her sorunada bunu önerir oldum, coşku duymasın Big Grin "

Ben zamanında duydum ve çok işime yaradı sağol, bundan sonra her duyduğumda yüzümde ufak bir tebessüm oluşuyor hepsi bu Big Grin
Forumda arama yapsam bulacağımı düşünüp utansam da sormadan edemedim. Nedir ki bu sprey? Nereden bulunur?
Reference URL's