Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: yalama yapmış vida sorunu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Nono arkadaş secenek tuşlarım çalışmıyordu sx1mi açayım dedim ama alt vidalarda hafıza kartı tarafındaki vida yalama olmuş nasıl bir şekilde açabilirim...
YahooClapping
"T5" Tornavidanın ucu büyüklüğünde küçük düz tornavida ile (yıldız olmayacak) bastırarak açabilirsin.
yalama olan tarafta kasayla kapak arasindaki bosluga sim kart sıkıştır(bosluk yoksa yavasca kastırarak tak)..sonra sim karti hafif gerdir kapakla kasa arasindaki bosluk acilsin azcik...o öyle gergin dururken vidalari acWink
walla kötü bi durum >:/ eğer vidanın başını bi pens le tutabilceen duruma getirirsen pens yardımıyla sökebilirsin, ya da elinde lehim pastası varsa vida başına iice sür tornavidayı oraya yerleştir ve vida başını tornavidaya tamamen lehimle bu şekildede vida açmışlığım var Big Grin .eğer bunlar olmuyo dersen ve vida hiç kımıldamıyosa kapakla vedalaş :'(
nashiila Wrote:"T5" Tornavidanın ucu büyüklüğünde küçük düz tornavida ile (yıldız olmayacak) bastırarak açabilirsin.

bu şekilde olmuyor düz tornavida dahada yalama olmasına sebep oldu
Yalama derken vida başı dümdüz oldu tornavida tutmuyo diyosun dimi?
Eğer öyleyse işin zor Big Grin hatta o vida deliğini eritmek zorunda bile kalabilirsin!!!
Yalama oldu derken, yalama olan vidanın ağzı mı, yoksa kapaktaki vida klavuzu mu ? yoksa bambaşka birşey mi Big Grin

ona göre bir çözüm bulabiliriz Wink
ben kilavuz yalama zannederekten bi cozum sundum...vida başi yalamaysa oraya oturacak bi tornavida bulman gerekecekWink
vidabaşı yalama yapmış t5 ve t6 olmuyor lehimle denicektim ama lehim makinası yandı
1 ytl lik saatçi tornavidalarından vuyaya uyacak bir tanesiyle denemeni tavsiye ederim, yuvada az buçuk diş kaldıysa mutlaka biryerinden kavrar Wink
erdemchetin Wrote:
nashiila Wrote:"T5" Tornavidanın ucu büyüklüğünde küçük düz tornavida ile (yıldız olmayacak) bastırarak açabilirsin.

bu şekilde olmuyor düz tornavida dahada yalama olmasına sebep oldu
İşe yaramadığına üzüldüm, Benzer durumda ben sökmüştüm, bence havya kullanma en iyi hala sökmediysen madem yarına kadar acele etme herhangi bir saatçi veya Big Grin tanıdığın bir telefoncuya söktür.
vidayı söktüm herkese teşekkür ederim not:bilgisayarcı bir arkadaş açtı
Geçmiş olsun.
Reference URL's