1-2 gündür telefonumda ufak tefek sorunlar ortaya çıkmıştı ama önemsemiyordum. önce ara sıra bilgisayar bağlantısını yapamaz oldum, sonra mikrofondan ses gitmedi. dün telefon elimdeydi mesaj atıyordum durduk yere tıkandı. arasıra olur diye normal karşıladım. pili çıkardım açmayı denedim açıldı ama 1-2 saniye sonra dondu kaldı. tekrar tekrar çıkarıp taktım ama bu sefer hiç açılmaz oldu. format atmayı denedim yine düzelmedi. yan sanayi kapak kullanıyorum ve vidaların biri yalama oldu. diğer 3 vidayı çıkarıp biraz saç kurutma makinesiyle içini temizlemeyi denedim. telefon çalıştı. gece sabaha kadar açık kaldı. sabah elime aldım. mesaj yaziyim derken tekrar kapandı. bazen açtığımda telefon açılıyor ama durduk yere veya bi tuşa basınca donuyordu. bazen de hiç bi açılma belirtisi göstermiyor anca bızzz sesi çıkarıyor. sorun sanırım donanımsal. garantim var ama kapak sorun yaratıyor. benim yapabileceğim birşey varmı

Sorun yan sanyi kasanın boardı esnetmesinden kaynaklanıyor olabilir ...
orjinal bir kasa bulabilirsen denemeni tavsiye ederim

telefonun herhangi bir vidasının tam sıkılmamış olduğunda yada board yada diğer parçalar tam oturmadığında bu tip sonuçlar ortaya çıkabilir...
başka bir sorunuda olabilir ama anlattıklarınızdan ben bunu çıkarttım...

kasadan kastın orta bölümse orjinal ama düşmeden dolayı kızılötesi portonun orası kırıldı gibi. dediğim gibi vidalardan biri yalama olduğu için kapağı da değiştiremiyorum. kapağı izmir buluşmasının olduğu gün değiştirmiştim yani aradan baya zaman geçti. şu anda açmaya çalıştığımda siemens mobile yazısı geliyor. sonrasında beyaz ekran çıkıp öyle kalıyor
adigehalil Wrote:cmert sayfayı tazelemeyi unutmuşum...
Canın sağolsun
sanri Wrote:kasadan kastın orta bölümse orjinal ama düşmeden dolayı kızılötesi portonun orası kırıldı gibi. dediğim gibi vidalardan biri yalama olduğu için kapağı da değiştiremiyorum. kapağı izmir buluşmasının olduğu gün değiştirmiştim yani aradan baya zaman geçti. şu anda açmaya çalıştığımda siemens mobile yazısı geliyor. sonrasında beyaz ekran çıkıp öyle kalıyor
Asıl önemli nokta ön kapaktaki vida klavuzları, çünkü boarda baskı yapan kısımlar burada ...
anlattığına göre SX1in darbe de almış, durum kötü anlayacağın ...
şimdi benim yapabileceğim ne var? bi şekilde zorlayıp vidayı çıkarmalımıyım? aslında aklıma bir yöntem geliyor. yalama vidayla ilgili başlıkta birisi t5 ile vidayı lehimleyip çıkardığını söylemişti. ben de ikisini japonla yapıştırıp çıkarabilirimiyim?
önce orjinal kasa veya kapak takıp durumu kontrol et, sorunlar devam ederse boardınla vedalaşabilirsin ...
işte cmert sorun da o

vida bi çıksa orjinal kapağı da takıcam ama sol alt vida yalama olmuş, t5 içinde dönüyor. japonla çıkarmayı denedim olmadı

T6 varsa onunla dene, yoksa lehimleme metodunu kullan bakalım ...
t6 yok ama yarın gidip alabilirm. ama olcağını sanmam vidanın içi nerdeyse tamamen yuvarlak olmuş. bunu yapan da başarı... lehim makinem de bozuk yarın önce t6yı denerim olmadı bi yere lehim yaptırırm. sen board sorunlu olabilir dedin. vidayı çıkartırsam kapağı değiştirip servise vermeyi düşünüyordum. lehim yaptırırsam vida da gider sanırım o durumda da garanti dışı olur
kapak yansanayi ise ve vidaların yalamaysa o garantiden ümidini kesebilirsin :S
vidalardan biri yalama. bi şekilde çıksa orjinal kapağı takcam ama çıkmıyor. biri yazmıştı kalp masajı olayı. bende de işe yaradı. siemens yazısına bastırınca açılıyor. board tamamen arızalımıdır yoksa çatlak fln mı vardır
sıfır vida ve orjin kapağa geçiş yap
ajanım vida çıksa geçiş yaparım da vida yalama. vidayı çıkartmanın tek yolu kasaya zarar vermek gibi görünüyor. hani 25e satılan full kasalar vardı ya. bu kasayı eritip fln vidayı çıkartsam sonra o kasalardan alıp taksam garantiye yedirebilirmiyim ki
eğer kasayı komple değiştirmeyi kafaya koyduysan lehim makinası ile o vidanın olduğu yeri eritebilirsin.orasını yarınca dağıtıp yeni kasa takarsın.yada bi demir testeresinin yanlarını taşla inceltip vida üstünde kanal açıp düz tornavida ile açmak.başka bi yol ise ucu sivri ya da keski gibi bi aleti vidaya dayayıp açma yönünde hafif hafif tıklıcan ondan sora t5 ile denicen.hangisini becerebilirsen.iyi günler.saygılar.
hiç biri evde yapabileceğim şeyler değil. izmirde de sx1den anlayan tamirci çıkmadı. birinden lehim makinesi alıp eritmeyi düşünüyorum. ama boardda ciddi bi sorun varsa garantiye vermem gerekebilir. 25 liraya satılan kasalar vardı. onlardan taksam servis kabul eder mi ki :S
orjinal olduktan sonra hiç farketmez... kasa üzerinde seri no, vs. yok.
evet haklısın. yalama vida yerine servise giderken birinden ödünç aldığım bi vidayı takarım. erkahn manisada vida bulmuş ama o da siyah o yüzden olmaz. koca izmirde bi vida yok...
walla sana bursadan bakıp yollasam vidaları astarı yüzünden pahalı hesabına gelecek.
haklısın. önce şu vidayı çıkartiyim de ondan sonra bi çaresine bakarım artık. belki orjinal kapağı takınca servise gitmesine gerek kalmadan düzelir
sanri Wrote:haklısın. önce şu vidayı çıkartiyim de ondan sonra bi çaresine bakarım artık. belki orjinal kapağı takınca servise gitmesine gerek kalmadan düzelir
Telefonu hemen eline al, akşam olmadan en yakın saatçiye koş bakim bir dakikada vidayı eline verir

yok abi bu gün tembelliğim üstümde annem de kek yapmış ayıptır sölemesi hiç yerimden kalkasım yok

yarın giderim. ama içi yuvarlak olmuş vidayı nasıl çıkarcak ki :S kaç gündür denemediğim şey kalmadı
saatçi tık diye çıkarır sende şaşarsın merak etme.
sanri Wrote:yok abi bu gün tembelliğim üstümde annem de kek yapmış ayıptır sölemesi hiç yerimden kalkasım yok
yarın giderim. ama içi yuvarlak olmuş vidayı nasıl çıkarcak ki :S kaç gündür denemediğim şey kalmadı
Unuttun galiba

yarın Pazar

Mr-SahiN Wrote:saatçi tık diye çıkarır sende şaşarsın merak etme.
bak bunda haklısın